“Kuşburnu tohumuyla cildinizi yenileyebilirsiniz”

“Kuşburnu tohumuyla cildinizi yenileyebilirsiniz”

Yayın: 20.05.2017 00:25
Paylaş:
A+ A-

Shiffa Home Marka Müdürü Sevil Gülsoy kuşburnu tohumlarının Gamma linolenik asit (GLA) yönünden zengin olduğu için cilde canlılık kazandırdığını ve güneş yanıklarına iyi geldiğini söyledi.

Shiffa Home Marka Müdürü Sevil Gülsoy kuşburnunun faydaları hakkında bilgi verdi. Kuşburnunun sadece Türkiye’de değil dünyada da çok iyi bilinen bir meyve olduğunu belirten Gülsoy, kuşburnu tohumlarının Gamma linolenik asit (GLA) yönünden zengin olduğu için cilde canlılık kazandırdığını ve güneş yanıklarına iyi geldiğini aktardı. Kuşburnunun ayrıca iyi bir C vitamini kaynağı olarak da bilindiğini de belirten Gülsoy, “Özellikle Karadeniz Bölgesinde birçok rahatsızlığa karşı kuşburnu bitkisi kullanılmaktadır. Çayları özellikle kış aylarının vazgeçilmezleri arasındadır. Kuşburnunun meyvesi kadar çekirdekleri de değerlidir. Kuşburnu tohumları Gamma linolenik asit (GLA) yönünden zengindir. GLA cilde canlılık kazandırdığı gibi, güneş yanıklarında da kullanılabilir. Sağlık sektöründe ve kozmetik sektöründe oldukça fazla tercih edilir” dedi.

“Güçlü bir antioksidandır ve cilt tonunun eşitlenmesine yardımcı olur”

Kuşburnu meyvelerinin çekirdeklerinden soğuk pres yöntemiyle kuşburnu çekirdeği yağı elde edildiğini dile getiren Gülsoy, “Kuşburnu yağı diğer bitkisel yağlara benzer şekilde yüksek oranda omega yağ asitleri içermektedir. Omega 3 ve 6, retinol ve A vitamini içeriği ile ciltte olumlu etkiler gösterdiği bilinmektedir. Yüksek omega içeriğinin yanı sıra vitamin bakımından da zengindir. Kuşburnu meyvelerinin yapısında A, E ve C vitamini bulunur. Vitaminler hem cilt hem de vücut için hayati önem taşır. C vitamini ciltte özellikle kolajen yapısını destekler. Güçlü bir antioksidandır ve cilt tonunun eşitlenmesine yardımcı olur” diye konuştu.

Her cilt tipine uygun kuşburnu yağı ile tüm cilde iyi bir bakım yapılabileceğinin altını çizen Gülsoy şunları söyledi: “ Zengin içeriği ile cildinizin daha pürüzsüz görünmesine destek olabilirsiniz. Kırışıklıklara savaş açabilir, cilt yenilenmesini destekleyebilirsiniz. Özellikle günlük kremlerin üzerine damlatılarak uygulanabilir. Ayrıca suya damlatılarak da içilebilir”.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Görele’de “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Görele ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin destansı mücadelesinin anlatıldığı “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Uğur Bilgi'nin yönettiği, eğitmenliğini ise Nur Tuba Bankoğlu'nun yaptığı oyunda Görele Anadolu Lisesi öğrencileri rol aldı.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu izleyen Belediye Başkan Vekili Hediye Dülger, öğrencilerin Çanakkale'de yaşanan destansı mücadelenin ruhunu salona en iyi şekilde yansıttıklarını söyledi.

Dülger, öğrencileri tebrik ederek, çeşitli hediyeler verdi.