MARZİNC, KARABÜK’E KATKI ve DESTEK VERİYOR..

MARZİNC, KARABÜK’E KATKI ve DESTEK VERİYOR..

Yayın: 02.05.2021 22:18
Paylaş:
A+ A-

MARZİNC Yönetim Kurulu Başkanı Adnan ARSLAN ve Yönetim Kurulu Üyeleri “KARABÜK TİCARET ve SANAYİ Odası Bina İnşaatına çok önemli ,maddi bir destek verdi..” ve Yönetim Kurulu Başkanı Adnan ARSLAN,maddi katkı noktasında “KARABÜKSPOR’UN SGK Borç Yapılandırmasına da,yine ,önemli bir maddi destek..” sağladı.Aynı zamanda,Çelik İhracatçılar Birliği Başkanı da olan,MARZİNC Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet ARSLAN ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin tutumları Karabük’te takdir ve sevinç yarattı.

Yüzlerce Karabüklü gence iş ve aş kapısı olan,gelecekte,yapılacak yatırımlarla daha da çok genci istihdam etmesi beklenen MARZİNÇ Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet ARSLAN ve Yönetim Kurulu Üyeleri,nisan ayının son haftasında iki önemli destek ile Karabüklülerin takdirini kazanan adımlar attı ,bu katkılarla toplumsal alkış aldı.

Aynı zamanda Çelik İhracatçılar Birlik Başkanı da olan,MARZİNC Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Arslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri,Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’ndan gelen bir talebi inceleyerek karara bağladı.Bilindiği gibi Karabük Ticaret ve Sanayi Odası,Karabük Belediyesi eski yerinde bir hizmet binası inşaatına başlamıştı ve TSO’YA yakın kaynaklar bu işin finansmanı yönünde belirli sıkıntılar yaşandığına işaret ediyorlardı.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, finansman destek noktasında MARZİNC Yönetim Kurulu’na başvuru yaptılar ve Başkan Adnan Arslan riyasetinde toplanan Yönetim Kurulu “ TSO  Binası yapımına çok önemli bir maddi destek verme kararı alarak bunu hayata geçirdi..”. MARZİNC Yönetim Kurulu’nun attığı bu adım Karabük özelinde, gerçekten,büyük takdir görmesine vesile oldu.

Öte yandan,bilindiği gibi KARABÜKSPOR Yönetim Kurulu Vergi ve SGK Borçları için,çıkartılan Yapılandırma Yasasından yararlanma kararı almış ve anılan bu borçların yapılandırılması talebinde bulunmuştu.Daha önce ki süreçte,yapılandırılan bu borçlarda Vergi Dairesi’ne olan iki,SGK borcuna ise bir taksit ödenmişti.Nisan ayı sonunda ki KARABÜKSPOR SGK taksidi için,bu konudan mağdur olanlar adına,MARZİNC Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Arslan ile bir dizi görüşme yapılarak “Bu Borcun ödenmesi yolunda da çok önemli bir maddi destek sağlandığına ilişkin..” bilgiler verildi.

Olayın tam bu noktasında,KARABÜKSPOR’UN ikinci taksit Borç Yapılandırması için Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili,MARZİNC,ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci,Karabük TSO ve isminin açıklanmasını istemeyen bir Sanayici başta olmak üzere önemli bir destek geldiğine de işaret ediliyor.

MARZİNC Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Arslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin,daha önceden de olduğu gibi,Karabük’e katkı ve destek bağlamından son attıkları adımların önemine vurgu yapan,ilgili çevreler “MARZİNC ,Resmi Birimlerin de ısrarla ifade ettiği gibi Çevreye en küçük bir zararı olmayan ve yüzlerce Karabük gencine iş,aş veren bir Karabük Kuruluşu olduğu mesajlarını pekiştirmiştir..” yolunda ifadeler kullanıyorlar.

 

 

 

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.