Mesaj gayet açık ve net..

Mesaj gayet açık ve net..

Yayın: 21.03.2022 16:42 |Güncelleme: 05.04.2022 01:06
Paylaş:
A+ A-

HAK-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan beraberindeki Hak-İş Genel Yönetim Kurulu ile Özçelik-İş genel merkezine gelerek Sendika Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve Yardımcısı Bayram Altun’u ziyaret etti.

Görüşmede Arslan ve Değirmenci’nin yanı sıra Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız, Genel Sekreter Eda Güner, Sendika Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun da yer aldı.

Ziyarette sendikanın yapmış olduğu faaliyetlerden sendikanın geleceğine, ülkedeki

son durumdan, çalışma hayatındaki gelişmelere kadar birçok konuda istişarede bulunuldu.

Ziyarete ilişkin olarak konuşan Hak-İş Genel Başkanı Arslan, “Ziyaretimiz vesilesiyle hem ülkemizin içinde bulunduğu son durumu ve gelişmeleri, hem de çalışma hayatının içinde bulunduğu durumlarla ilgili geniş bir değerlendirme yaptık. Yararlı bir görüşme oldu. Özçelik-İş Sendikamız, Konfederasyonumuzun en güçlü en etkin sendikalarından bir tanesidir. Genel Başkanımız Yunus Değirmenci, aynı zamanda Konfederasyonumuzun Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmektedir. Bu açıdan da Hak-İş’te de ciddi çalışmalar yapıyor ve birlikte güzel faaliyetleri hayata geçiriyoruz. Dayanışma içerisindeyiz. Bu ziyaretimiz aracılığıyla Özçelik-İş Sendikamızın daha güçlü ve daha etkin, hem sayısal anlamda hem nicelik hem de nitelik anlamda daha da büyümesi, gelişmesi konusunda da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu mücadelenin hız kesmeden devam edeceğini bir kez daha görmüş olduk. Sayın Başkanın ve yönetim kurulumuzun bu çabalarından dolayı da memnun oldum. Özçelik-İş Sendikasını ileriye taşımak, hem ülkemiz açısından, hem Türkiye sendikal hareketi açısından hem de metal iş kolu açısından son derece bize ihtiyaç var. Özçelik-İş Sendikamıza ülkemizde de iş kolunda da sendikal dünyada da ihtiyacımız var. Bu nedenle Özçelik-İş Sendikamızın daha güçlü ve daha etkin, dünya ve Türkiye sendikal hareketine daha fazla katkı yapacak bir iradesi ve azmi var. Bunu gördük. Bunun için ve Özçelik-İş’imize verdiği değerli katkılarından dolayı beraber çalışmaktan mutlu olduğum Genel Başkanımız Yunus Değirmenci’ye teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“ÖZÇELİK-İŞ’TE DAYANIŞMAMIZI VE KARDEŞLİĞİMİZİ DAHA İLERİYE TAŞIYACAK BİR ANLAYIŞ VAR”

Konuşmasının devamında “Bu mücadeleyi, bu anlayışla, bu istikamette, Hak-İş değerlerinden kopmadan, Hak-İş ile Özçelik-İş Sendikası arasındaki o güçlü bağları daha da güçlendirecek, daha da etkin hale getirecek ve bu konuda da dayanışmamızı, kardeşliğimizi daha da ileriye taşıyacak bir anlayış gördüm” diyen HAK-İş Genel Başkanı Arslan, “Hak-İş olarak da, bu anlayışla devam ettiği için Genel Başkanımızı tebrik ediyorum. Umuyoruz ki, hem Türkiye sendikal hareketine, hem Hak-İş’e hem de ülkemize bundan sonra da her alanda katkı verecek, destek olacak, güç verecek bir anlayışı devam ettirirsiniz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

DEĞİRMENCİ: “HAK-İŞ İLE BÜTÜNLEŞME BİZİM DÖNEMİMİZDE ZİRVE YAPTI”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Genel Başkan Yunus Değirmenci ise, Ziyaretiniz bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Sizler gibi Türkiye’nin ve çalışma hayatının değerli kişilikleriyle beraber çalışmaktan, şeref duyuyoruz. Özçelik-İş Sendikasının yarınlarını geçmişte de birlikte tayin ettik, gelecekte de tayin edeceğiz. Çünkü Özçelik-İş Sendikası, Hak-İş’in olmazsa olmazları arasındadır. Özçelik-İş ile Hak-İş’in bütünleşmesi bizim dönemimizde zirve yapmıştır. Bunu daha da güçlendirmek, daha da ilerilere taşımak, imkanlarımızla, emeğimizle, alın erimizle Hak-İş’e hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur. Hak-İş’in mutfağında yetişmiş bir kişi olarak geldim buralara. Dolayısıyla ortak değerimiz Hak-İş’tir. Hak-İş, aynı zamanda Türkiye’nin de olmazsa olmazıdır. Bu açıdan, Hak-İş üzerinden Özçelik-İş’e yapmış olduğunuz katkılar ve bizlere verdiğiniz destekler için teşekkür ediyorum. Sendikamızın yarınlarına ilişkin, teşkilatımızda güç birliği var, birbirine kenetlenmiş bir yapı var. Bu yapı, Özçelik-İş’i daha güçlü hale getirecek genel kurulları yaşayacak ve görecek. Sonra da Hak-İş’imiz ile yarınlara yürümeye devam edecek. Ziyaretiniz için hem şahsınıza hem de Hak-İş yönetimine, teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ziyarette Özçelik-İş Genel Başkanı Değirmenci, Arslan’a hediye takdim ederken, Arslan da, Değirmenci’ye Konya’da Değirmenci adına dikilen 100 fidanın sertifikasını vermesiyle ziyaret son buldu.

 

Yorumlar

  1. lafla peynır gemsı yururmu

    lafla peynır gemısı yururmu yuruyormu ? allah bu mılletı zalımlerden kurtarsın…salla babam salla ver vaadlerı .mıllet nasılsa yıyor..yağlar zamlandı ama halla yağlamay devam ediyorlar..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Almanya’da kundaklama sonucu çıkan yangında ölenler anıldı

Yayın: 29.03.2024 11:16
Paylaş:
A+ A-

Almanya’nın Solingen kentinde 4 katlı binada kundaklama sonucu çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi için anma töreni düzenlendi.

Solingen’in Höhscheid semtinde 4 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin yaralandığı binanın önünde düzenlenen anma törenine katılanlar, olayın tüm gerçekliğiyle aydınlatılmasını istedi.

Törene, 29 Mayıs 1993’te Solingen’de evlerinin kundaklanması sonucu 5 aile ferdini kaybeden Kamil Genç de katıldı.

Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pazartesi günü yanan bu binayı gördüğünde 1993’de evlerinin yandığı zaman yaşadığı acıyı tekrar hissettiğini belirtti.

Beş gündür üzüntüden uyuyamadığını söyleyen Genç, yangını duyar duymaz olay yerine geldiğini dile getirdi.

Genç, “Bu bina da bizim yanan ev gibi kundaklama sonucu ahşap olduğundan dolayı yanmış. O gece yaşananlar, çığlıklar, itfaiyelerin çalışması gözümün önüne tekrar geldi. O yangında 2 kızım Saime ve Hülya, 2 kız kardeşim Hatice ve Gürsün, Türkiye’den gelen misafirimiz Gülüstan Öztürk yaşamını yitirdi.” dedi.

Genç, yetkililerden bu olayın aydınlatılmasını istedi.

Olay

Almanya’nın Solingen kentinin Höhscheid semtindeki 4 katlı binada çıkan yangında aynı aileden 2’si çocuk olmak üzere Türk asıllı Bulgaristan vatandaşı 4 kişi hayatını kaybetmiş, 2’si ağır 9 kişi de yaralanmıştı.

Wuppertal Savcılığınca yapılan açıklamada, incelemenin ardından hazırlanan ön raporda, yangının kundaklama sonucu çıktığı belirtilmişti.

Bilirkişi raporuna göre, 24 Mart’ı 25 Mart’a bağlayan gece medyana gelen yangının, eski binanın merdiven boşluğunda başladığı ve “baca etkisi”yle 5 dakika içinde çatıya sıçradığı ifade edilmişti.

Ahşap merdiven boşluğunda bazı kalıntıların bulunduğu, bu kanıtlara göre yangının kasten kundaklama sonucu çıkarıldığı sonucuna varıldığı kaydedilmişti.

Wuppertal Savcısı Heribert Kaune-Gebhardt, yaptığı açıklamada, ellerinde olayla ilgili “yabancı düşmanlığı saiki olduğunu gösteren” bir kanıt bulunmadığını belirtmişti.

Solingen faciası

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Solingen kentinde 29 Mayıs 1993’de Genç ailesinin Untere Werner Caddesi’ndeki evleri kundaklanmış, saldırıda Gürsün İnce (28), Hatice Genç (19), Gülüstan Öztürk (12), Hülya (9) ve Saime Genç (5) hayatını kaybetmişti.

Yakalanan failler Markus Gartmann, Felix Köhnen, Christian Reher ve Christian Buchholz, hapis cezalarını çektikten sonra tahliye edildi. Kimlikleri gizli tutulan saldırganlar, yaşamlarını Almanya’da sürdürüyor. (AA)