“Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi” Çalışmaları Devam Ediyor

“Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi” Çalışmaları Devam Ediyor

Yayın: 12.01.2021 21:28
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan GÜMÜŞ Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapımı tamamlanmak üzere olan Z-Kütüphane ve Atölyelerde incelemelerde bulundu. Ziyarete şube müdürü Ayhan YILMAZ da refakat etti.

GÜMÜŞ: “Meslek Liselerimiz ülkemizin kalkınmasında çok önemli bir role sahip. Covid-19 salgını ile mücadele sürecinde meslek liselerimizin önemini bir kez daha görmüş olduk. Bakanlığımız da son yıllarda meslek liselerimize yönelik ciddi çalışmalar ve yatırımlarla önemli bir dönüşüm başlattı. Bakanlığımız 2023 vizyon belgesinde meslek liselerimizin iyileştirilmesine yönelik hedefler belirlemişti. Bu hedefler doğrultusunda kısa bir süre önce “Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi” hayata geçirildi. Safranbolu’da da Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz bu proje kapsamına alındı. Bu kapsamda okulumuza Z-Kütüphane ve tasarım beceri atölyeleri kazandırılmış oldu. Bakanlığımızın destekleri ile okulumuz kısa bir süre içinde hem daha modern ve tüm ihtiyaçlara cevap veren bir okul haline gelecek. Hem de öğrencilerimizin istihdamına ve iş dünyasına önemli katkılar sunacaktır. Aynı zamanda son bir yılda bir taraftan pandemi süreci ile mücadele ederken diğer taraftan da ilçemizdeki okullarımıza 10 adet beceri ve tasarım atölyesi kazandırmış olduk. Bu atölyelerden birisi de bu okulumuzdaki “Robotik Kodlama Atölyesi”. Bugün, Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizi ziyaret ederek yapımı tamamlanmak üzere olan Z-Kütüphane ve Robotik Kodlama Atölyesini görme imkânı bulduk. Okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı olsun. Bu birimlerin okullarımıza kazandırılmasında emeği bulunan bütün devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da otomobille çarpışan bisikletin sürücüsü yaralandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 04:00
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Çarşamba ilçesinde otomobille çarpışan bisiklet sürücüsü yaralandı.

Şahin D. idaresindeki plakası öğrenilemeyen otomobil, Gazi Mahallesi Şehit Hakan Altıkatoğlu Sokak'ta Okan Ç'nin kullandığı bisikletle çarpıştı.

Kazada yaralanan bisiklet sürücüsü, sağlık ekipleri tarafından Çarşamba Devlet Hastanesine kaldırıldı.