“Metal Expo’da Kardemir Rüzgârı”

“Metal Expo’da Kardemir Rüzgârı”

Yayın: 05.10.2021 20:03
Paylaş:
A+ A-

(Haber Merkezi) Pandemi şartlarına rağmen azim ve gayretle çalışmalarını sürdüren KARDEMİR AŞ geçtiğimiz yıl tüm fuarları ya ertelenmiş ya da iptal ederek katılım göstermemişti..

Çelik piyasasının bu denli hareketli olduğu bir dönemde ise KARDEMİR AŞ tüm tanıtım olanaklarından yoksun kalsa da satış ve pazarlama faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor

METAL EXPO Fuarında stant açan KARDEMİR yazılı bir açıklama yaparak bilgi verdi; Yapılan açıklamada; “Pandemi sebebiyle ertelenen fuarlarımızdan biri de Metal Expo fuarı olmuştu. Uzun bir aradan sonra sahne aldığımız ilk dış organizasyonu tamamladık. İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte satış, pazarlama ve ihracat ekiplerimiz yoğun müşteri görüşmeleri gerçekleştirdiler.

Fuarın ikinci gününde ise Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank standımızı ziyaret ederek, şirketimiz hakkındaki gelişmeleri takip etti. Özellikle demiryolu tekerleği üretimimiz hakkında sorularını ileten Sayın Varank, sertifikasyon ve üretim süreci hakkında bilgi aldı.

29-30 Eylül / 1-2 Ekim tarihleri arasında demir ve çelik sektöründen birçok paydaşımızı ağırladığımız fuarda, yeni satış ve pazarlama bağlantılarının yanı sıra ihracat alanında da bir çok firma ile görüşme imkanı sağladık. Standımızı ziyaret eden başka Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a ve tüm sektör katılımcılarına teşekkür ederiz.” dendi

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”