MHP Yenice Teşkilatından Birlik Beraberlik Yemeği

MHP Yenice Teşkilatından Birlik Beraberlik Yemeği

Yayın: 26.10.2015 09:08
Paylaş:
A+ A-

MHP Milletvekili adayları Dr. Adem Kar ve Osman Aydın Yenice İlçe teşkilatı tarafından düzenlenen birlik beraberlik yemeğine katıldılar.

Çok sayıda Yenicelinin katıldığı birlik beraberlik yemeğine, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, MHP Karabük İl Başkanı Burhanettin Arslan, MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, MHP Yenice ilçe yöneticileri katıldılar.

Birlik beraberlik yemeğinde Yenice ve Karabük halkının 1 Kasım tarihinde arkalarında olduğunu söyleyen MHP ikinci sıraya adayı Osman Aydın yaptığı konuşmada Osman Aydın “Niçin Milliyetçi Hareket Partisine oy vermeliyiz. Bizim iktidarımız döneminde hiçbir zaman memurlar ordan oraya sürülmeyecek Muhtarlar tek tek aranıp şu kadar oy çıkmaz ise onları siz düşünün. TV kanalları muhalefet yaptığı için kapatılmayacak. Memurun sınavı kazandığı halde sırf bizden değil diye memuriyet hayatı bitirilmeyecek. En önemlisi annelerimiz çocuklarını askerde gönderdi zaman bir şey duyarız bir şehit olur bizim evladımız olur diye televizyonlarını kapatmayacak. Şehit haberleri sona erecek. Hiçbir terörist Türk bayrağı indiremeyecek. Ak Parti 13 yıllık iktidarları dönemlerinde sadece insanlara umut dağıttılar. Yenice’ye ne verdiler. Şunu iyi biliyoruz, Yenice, diğer ilçeler ve Karabük arkamızda” dedi.

AK PARTİYİ SANDIĞA GÖMELİM

MHP birinci sıraya milletvekili adayı Adem Kar 1 Kasım tarihin8de AK Partiyi sandığı gömelim diyerek başladığı konuşmasında “1 Kasım seçimleri için yaklaşık 30 günden buyana Karabük ve ilçelerimizi karış karış geziyoruz. Son iki yıldır Türkiye’de yapılan araştırmaya göre en büyük sorun yoksulluk ve işsizlik olduğu olarak ortaya çıkmıştır. Bizde gitmiş olduğumuz her yerde yoksullaşmanın ve işsizliğin Karabük üzerindeki etkilerini incelemeye çalıştık. Ortaya çıkan manzara ve bunun sebepleri ile ilgili Karabük’te 200 bine yakın insanımız yaşamaktadır. Bunun 35 bine yakını emekli. Son zamlarla birlikte emeklimizi ortalama bin tl maaş alıyor. Bunu eşi ile paylaşıyor. Yani emeklimiz ile eşinin eline geçen aylık para 500 TL. Bir taraftan 34 bine yakın Karabük ve ilçelerimizde asgari ücretle çalışanlarımız var. 13 bine yakın küçük esnafımız var. 200 bine yakın nüfuslu Karabüklümüzün ayda 500 TL’ye yaşamaya mahkum edilmiş Sebepleri ortada. 2002 yılında emeklimizin maaşı 650 dolarken, bugün 350 1 Kasım tarihinde Ak Partiyi sandığa gömelim. Bizi destekleyin Yenice’yi hep beraber el birliği ile kurtaralım”

HALKIMIZA UMUT VAAT EDİYORLAR

Düzenlenen yemekli toplantıda son konuşmayı Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili yaptı.

Vergili “Her seçim döneminde umut tacirleri yola çıkıp yeniden halkımıza umut vaat ediyorlar. Vermiş olduğu umutlar işsiz kardeşimize hizmet alım yoluyla iş vaadi, yoksul olan vatandaşımıza da Ak Partiye kayıt şartı ile yardım vaadi. Bunun dışında 13 yıldır Karabük’ümüze elle tutulur, gözle görülür hizmet gelmemiştir. Karabük halkımızı yıllarca merkez sağa oy vermiş hep onları desteklemişler fakat Karabük’e hiçbir hizmet gelmemiş. Ben 2009 yılında seçilme şansı en az olan belediye başkan adayıydım. Cenabı Allah bize belediye başkanlığını nasip etti ve seçildim. Yapmış olduğumuz hizmetlerle 500 binden fazla nüfusa sahip belediyelerden daha fazla. Ben 2014 yılında tekrar aday olduğum zaman bütün partililerin oyunu alarak yeniden belediye başkanı seçildim. Yeniden belediye başkanın seçilmemin en büyük sebebi 5 yıllık görev süremizde hiç partizanlık yapmadım. Karabük Belediyesine siyaseti sokmadım. O partili bu partili demedim. Yaptıkları tek iş partizanlık. Teşvik kapmasına alınmadık 5 veya 6 bin tekstil işçisi işsiz kaldı. Kriterler öne sürüldü Rize ile aynı kriterleri taşımamıza rağmen orası Başbakanın memleketi olduğu için teşvik kapsamına alındı. Fakat biz giremedik ama Türkiye’nin ve Ak Partini ikinci adamı olan Mehmet Ali Şahin Beyin’in memleketi yani Karabük teşvike giremedi. Artık kararı siz verin. Mehmet Ali Şahin bey hizmetlerde bahsediyor. Karabük’te 13 yıldır çakılı bir çivileri yoktur. Mehmet Ali Şahin bey hala çivinin ne olduğunu anlayamadı. Kendi memleketine faydası olmamış bir büyüğümüz. Şu anda Ovacık’ın tabeladaki nüfusu 700 , yaşayan nüfus 500. iki tane okul temeli attılar deme ki oradaki yaşlı ağabeylerimize eğitim verecekler. Zobran’a hapishane yapıldı eğer o hapishane Ovacık’a yapılsaydı Ovacık’ın bugünkü nüfusu 2 bin 500 kişi olurdu ve Ovacığın da hiçbir şeye ihtiyacı olmayacaktı. Sebebi Ovacık’ta Ağır Ceza Mahkemesi olmadığı için oraya hapishane yapılamıyormuş. Peki Mehmet Ali Şahin Beyin bakanlığı döneminde, Genel Başkan yardımcılığı döneminde sınıra çadır kurup PKK’lar için mahkeme kurmadın mı. Ben buradan şunu söylüyorum gelin bir milletvekilini değiştirelim Karabük’ün kaderini değiştirelim. 7 Haziran’da bir milletvekilini değiştirdik Karabük’ün kaderi değişti. Eğer iki milletvekilini değiştirelim Türkiye’nin kaderini değiştiririz. Bu şekilde olursa Ak Parti kendi siyasetine çeki düzen verir” şeklinde ifadelere yer verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

23 NİSAN COŞKUSU SAFRANBOLU’DA YAŞANDI

Yayın: 23.04.2024 14:34
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Kutlamalar, Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirildi. Şehrin tarihi dokusuyla uyumlu bir atmosferde geçen etkinliklere, çocuklar ve aileleri büyük ilgi gösterdi.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı bu 23 Nisan’da coşku dolu kalabalığa sahne oldu. Meydanda yer alan Atatürk Anıtı’na yapılan çelenk sunma töreninin ardından kutlama programına geçildi. Sabah saatlerinde başlayan kutlamalar, çeşitli etkinliklerle dolu bir günü beraberinde getirdi. Şehrin dört bir yanından gelen çocuklar, halk oyunları gösterileri, günün anlam ve önemini dile getiren şiir ve kompozisyonlarıyla vatandaşların ve protokol üyelerinin göğsünü kabarttı. Programa Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Cumhuriyet Savcısı Muhammet Refik Çavuş, Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutan Yardımcısı Albay Seyfi Türkyılmaz, İlçe Emniyet Müdür Vekili Elif Çevik, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin en dikkat çekici anlarından biri, çocukların ulusal bayramlar için hazırladığı gösterilerdi. Safranbolu farklı okullarından gelen çocuklar, kendi yörelerine ait giysilerle ve müziklerle renkli gösteriler sundu.

Kutlamalar sonunda Protokol üyeleri tarafından yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.