Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 27.03.2020 08:53
Paylaş:
A+ A-

Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanı Dr. Adem Kar, Karabük’e getirilen Cezayirliler ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

MHP İl Başkanı Kar, Karabük’e getirilen Cezayirli vatandaşların bir kısımında yada çoğunluğunda Korona virüs ile ilgili pozitif çıkması halinde Karabük’ün sağlık sektörünün bununla baş edecek altyapıya sahip olmadığını vurguladı.

Kar, ayrıca yerleştirildikleri yurt binasından dışarı çıkılmaması için gerekli asayiş önlemlerinin de alınması gerektiğini belirtti ve açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Bilindiği üzere ikinci dünya savaşından sonra en büyük afet kabul edilen “sars-cov-19’’ salgını ile karşı karşıyayız. Çin’deki veriler baz alındığında, salgın hastalık döngüsü 120 gün gözükmektedir. Ülkemizde Mart ayı başında ilk vakalar tespit edilmiş, Devlet ve Millet olarak el birliği ile bu afeti en az hasar ile atlatmaya çalışıyoruz. Salgına yakalanma sayılarının ve ölümlerin yarattığı tahribatın ardından hastalık kaygısı, korku ve endişeler de gün geçtikçe artmaktadır. İlimizde de durum aynıdır. Sağlık bakanlığının yayınladığı koruyucu tedbirlerin titizlikle uygulanması kendimize ve toplumumuza karşı en büyük sorumluluğumuzdur. Önümüzde ki bir aylık dönem çok önemlidir. Henüz biz sürecin 30. günlerindeyiz. Bu demektir ki ülkemizde hem pozitif vaka sayısı, hem de kayıpların artma potansiyeli vardır. Çin ve Avrupa’da ki veriler bunu göstermektedir.

İlimizdeki bir öğrenci yurduna 1500 Cezayir vatandaşının karantina amacıyla yerleştirilmesi söz konusudur. Karabük’te ki sağlık alt yapısı ve ekipmanı hastalık potansiyeli yüksek olan bu grubu kontrol etmeye müsait değildir. Tek hastanemiz vardır. Bu hastane hem eğitim, araştırma, hem şehir hastanemiz, hem pandemik hastane, hem şehrin tek acil hizmeti veren tek sağlık kuruluşudur. Karabük halkı bu gerçekleri göz önüne almakta ciddi endişe duymaktadır.

Bu endişeleri haklı çıkartmamak için, halkın sağlığını korumak için, ilimizde vaka sayısı artmaması için öğrenci yurdunda karantina ve izolasyon tedbirlerinin sadece sağlık boyutu ile ilgili değil  asayiş ve idari anlamda da eksiksiz uygulanması hayati öneme sahiptir. Ayrıca yurtta korona pozitif vakaların Ankara ve İstanbul’ da ki hastanelere nakledilerek tedavisi planlanmalıdır. Karabük’teki sağlık ekibi ve yatak kapasitesi böyle bir yükün altından kalkamaz. Her türlü olumsuz senaryoya hazırlık yapılmalıdır.  İl sağlık müdürlüğünün tıbbi malzeme tedarikine duyarlı olunmalıdır. İlk adımı Karabük Belediyesi atmış, satın aldığı tıbbi malzemeyi il sağlık müdürlüğüne teslim etmiştir.  Aynı duyarlılığı ilimizde ki STK ve sanayi kuruluşlarından da beklemekteyiz.

İçinden geçtiğimiz şu zor süreçte birlik ve dayanışma ruhu ile her türlü bilimsel çabayı göstererek, koruyucu tedbirlerden ödün vermeden, endişe ve yeise kapılmadan inşallah bu felaket de atlatılacaktır.”

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da SMA hastası 2 yaşındaki Ege bebek için konser düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:24
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum'un Osmancık ilçesinde SMA hastası Ege Bostancı için “Ege’ye Nefes Ol” adıyla konser düzenlendi.

Osmancık Kaymakamlığı ve Osmancık Belediyesinin desteğiyle gönüllüler tarafından Kent Meydanı'nda düzenlenen etkinlik kapsamında çeşitli ürünlerin satışı için stantlar kuruldu.

İbrahim Sarıca ve Mustafa Sevim'in konser verdiği etkinlikten kazanılan gelirin Yasemin ve Hasan Bostancı çiftinin 2 yaşındaki çocukları SMA hastası Ege’nin tedavisinde kullanılacağı bildirildi.

Programa Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay ve Belediye Başkanı Ahmet Gelgör de katıldı.