Milletvekili Ünal’dan Öğretmenler Günü Mesajı

Milletvekili Ünal’dan Öğretmenler Günü Mesajı

Yayın: 23.11.2020 21:29
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Ünal, mesajında, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı.
Dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olan mesleğin öğretmenlik olduğunu, emek, sabır, fedakârlık ve hoşgörünün en yüksek manada sergilendiği ulvi bir görev olduğunu ifade eden Ünal, şunları kaydetti: “Bireylerin dimağlarına ışık tutan, eğitim ordusunun yurdun dört bir yanına dağılmış neferleri olan öğretmenlerimiz, eğitim adına attıkları her adım ile milletlerin geleceğine yön verme ve biçimlendirme yükümlülüğü altındadır. Temel hedefi nitelikli, ahlaklı ve dürüst insan yetiştirmek olan eğitim süreci aynı zamanda bir medeniyet, bir kültür inşasıdır. Bu inşa sürecinin kilit taşı ise öğretmenlerdir. Yaşamlarını yeni filizler yeşertme gayesiyle biçimlendiren, ömürlerini bu uğurda tüketen öğretmenlerimiz bu anlamda yeni nesillerin büyüyüp gelişmesine temel hazırlayan öncü kimselerdir. İyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum, mutlu bir gelecek ve müreffeh yarınlar demektir. Bu duygu ve düşüncelerle; aziz vatanımızın dört bir yanında, en ücra yerleşim yerinde her türlü zorluğa ve olumsuzluğa rağmen yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlarken, onlara yaşamları boyunca başarı, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.