Milli İttifak Adaylarından Davet

Milli İttifak Adaylarından Davet

Yayın: 25.05.2015 10:01
Paylaş:
A+ A-

Saadet Partisi Karabük Milletvekili Adayları Soner Malkoç ve Dursun Kıraç,Tüm Parti Adaylarına seslenerek, eğer cesaretleri varsa çıksın bizim sorularımızı cevaplasın. Gelin birlikte ekranlara çıkalım ve karşılıklı tartışalım.Boş laflarla kuru gürültü ile seçimi götürmeye çalışmayın açıklamasını yaptılar.

7 Haziran seçimleri kapsamında seçim çalışmalarını sürdüren Milli ittifak adaylarından Soner Malkoç yaptığı konuşmada: “Bu gün Türkiye Ekonomisi artık insanları borca esir etmiştir. Faize 12 yılda 600 milyar TL ödenirken, sadece 2014 yılında yapılan faiz ödemesi ise 52 milyar TL’dir. Bu gün Kredi kartı borcu ödemeyen 2,6 milyon vatandaşımız bulunmaktadır. 1997’de %6,8 olan işsizlik 2015’de %11,3 olmuştur. Bu nasıl büyüme bizim bildiğimiz büyüme ile istihdam artar insanların Refah düzeyi artar. Mevcut Hükümet Yeni Türkiye diyor büyüyen Türkiye diyor fakat bu büyüme hep milletimizi küçültür duruma geldi. Eskipazar ziyaretimizde bir emekli amcamıza nasıl geçinebiliyor musunuz diye sorduğumda emekli maaşım 850 lira ben bu paranın 350 lirasını kiraya veriyorum 500 lira ile geçinemiyorum maaştan avans çekiyorum diyor. Milletimiz borç ile hayatını sürdürmek zorunda bırakılmıştır. Diyorlar ki efendim biz kişi başına düşen milli geliri 10 Bin dolara çıkarttık ama kimse sormuyor bu parayı kim alıyor bakınız arkadaşlar Milli Gelirin %34’ünü nüfusun %1 almaktadır. Bu sistem bozuktur. Biz hiçbir zaman bunlar gitsin kim gelirse gelsin demiyoruz diyoruz ki arkadaş bu sistem bozuktur sisteme alternatif gerekli yoksa muhalefet de gelse iktidar da gelse Kemal Derviş sistemini yürütme memuru olarak görev yapacaklar, biz inşallah sistemi düzelteceğiz. Buradan tüm adaylara sesleniyorum. Kuru gürültü boş laf konuşmayın. Gelin karşımıza bizim sorularımızı bir cevaplayın karşılıklı bir tartışalım sonra bakalım konuşacak tek kelimeniz kalıyor mu? Hodri meydan karşımıza çıkıp konuşacak cesareti olan varsa birlikte bir televizyon programı yapalım”diyerek adeta Karabük Milletvekili Adaylarına Meydan okudu. Karabük’ün En Genç Milletvekili Adayı Dursun Kıraç ise yaptığı konuşmada “Biz inşaallah bu sistemin alternatifi olarak geliyoruz. Biz iktidara geldiğimizde ekonomiyi güçlenerek kalkınma ve gelir dağılımında adaletin tesisi üzerine kuracağız. Aziz milletimizin refahını sağlayacak politikaları hayata geçireceğiz Bu sistemde ekonomide faiz gereksiz kılınacaktır. Türkiye’de; işsizlik, kalkınma ve dışa bağımlılık problemi, sanayileşerek, bilgi ve teknoloji üreten bir toplum haline gelerek çözülecektir. Türkiye; kendi arabasını, kendi akıllı telefonunu, kendi mikro işlemcisini, kendi nanoteknolojisini, kendi biyoteknolojisini üretebilen bir ülke olacaktır. Türkiye’nin dünya ekonomisinde etkin, istikrarlı, bağımsız ve üretim odaklı bir ülke haline gelmesi için tüm sektörlerin aynı yüksek hedeflere odaklanması ve koordinasyon içinde ilerlemesi sağlanacaktır. İşte büyüme bu şekilde olacak büyümek dediğimiz şey budur. Bunun sonucunda aziz Milletimiz istediği refah’a kavuşacak ve işsizlik sorunu kökten çözülecektir” dedi.

Diğer yandan Muhsin Yazıcıoğlu Davası ile alakalı görüşlerini dile getiren Kıraç, “Tüm Muhsin Yazıcıoğlu sevdalılarına sesleniyorum.Bizim iktidarımızda bu gün üzeri örtülen karanlık noktaları aydınlanmayan Muhsin Başkanımızın vefatı ile ilgili soru işaretlerini gidereceğiz bunun için elimizden gelenin fazlasını yapacağız” sözlerine yer verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Gölgeyim Ben” Karabük’te okuyucusuyla buluşuyor

Yayın: 29.03.2024 16:54
Paylaş:
A+ A-

The Poet House tarafından yayımlanan mini kitapta Tuğba Turan’ın “Gölgeyim Ben” adlı hikayeleri İsmail Sertaç Yılmaz tarafından çizilen illüstrasyonlarla bir araya getirildi.

Karabük’te polisiye ve gerilim türünde kitap yazan Tuğba Turan, güçlü kalemiyle yeni bir başarıya imza attı. Karabük’ün yetenekli yazarı Tuğba Turan, bu kez okuyucusunu dört hikayede buluşturuyor. Hikayelerinde, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaktan çıkıp, kendi güçlerini keşfetmelerine vurgu yapıyor. Karakterinin gölge üzerinden güçlenmesi, aslında kadınların toplumda ikinci planda tutulduğu, bastırıldığı ve görmezden gelindiği gerçeğini simgeliyor. Ancak bu hikayeler, kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri ve erkek egemen topluma karşı mücadele vermeleri üzerinden umut ve ilham veriyor. Gölgelerden güç alan anti-kahramanın, kadınların kendilerini güçlü ve değerli hissetmelerine yönelik bir metafor olması da bu mesajın önemli bir parçasını taşıyor. Bu hikayeler, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, seslerini duyurmalarını ve adalet arayışlarında korkusuzca ilerlemelerini konu alıyor. Bu sayede, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmayı reddederek kendi ışıklarını yakmaları ve hayallerine doğru ilerlemeleri teşvik ediliyor.

Bu kitap aynı zamanda sakin kitap ‘slow book’ projesi, hızlı tüketilen kitaplara karşı bir başkaldırı niteliği de taşıyor. Hikayelerinde gücünü gölgeden alan anti-kahramanın yaratıcısı Turan, kitabında şu ifadelerde bulunuyor: “Ben yoklukla güçlendim. Hiçlikten doğdum. Bir kadının içine düşerken zevk veren, düştükten sonra istenmeyen bir bebek gibi, boşluğu doldurdum. Ben oldum” sözleriyle karakterinin iç dünyasını anlatarak, kadınların sessizliklerine ses katmayı hedefliyor.

“Gölgeyim Ben”, kadınların güçlenme sürecini ve adalet arayışını ele alan etkileyici hikayelerle dolu bir kitap olarak okuyucularla buluşacak. Bu kitabın, Karabük ve Türkiye genelinde edebiyata ve sanata farklı bir bakış açısı getireceğinin mesajı veriliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)