Mobil Kan Bağış Aracı Törenle Teslim Alındı

Mobil Kan Bağış Aracı Törenle Teslim Alındı

Yayın: 16.02.2018 21:58
Paylaş:
A+ A-

TürkKızılay’ı Mobil kan Bağış Aracı teslim töreni Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Türk Kızılayı Genel Kurul Üyesi Ercan Tan, Safranbolu Şube Başkanı İhsan Topaloğlu, İş Adamı Şefik Dizdar, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, Kızılay Eskişehir, Kastamonu İdarecileri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan Safranbolu Kızılay Şube Başkanı İhsan Topaloğlu; Bu gün Mobil Kan Bağış Aracımızı teslim alarak, Kan Bağışı Hayat Kurtarır sloganımızı perçinleştirerek halkımıza hizmet etmesini sağlayacağız. Yaklaşık 2 yıldır bu araca alabilmek için çalmadığımız kapı kalmadı. Ancak sonunda hedefimize ulaştık. Bu anlamda Sayın Vekilimize ve Genel Başkan Yardımcımız Ercan Tan beyefendilere de teşekkür ediyorum. Bölgemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Türk Kızılayı Genel Kurul Üyesi Ercan Tan ise, Türkkızılayı’nın yıllık yüzde 200 – 300 civarında bir büyümeye sahip olduğunu, Afrin, Somali gibi önem arz eden bölgelerde ekiplerin çalışmalarına devam etmekte olduğunu söyledi.
2018 yılında ülkemizin kan ihtiyacının yüzde yüzünün Kızılay tarafından karşılanabilecek duruma geleceğini kaydeden Tan; “ Türkiye’de Mobil Kan Bağış Aracının alınmasında emeği olan tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyor, bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Programda son olarak Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal söz aldı.

Uysal şöyle konuştu: Bir dakika sonra o kana kendimizin ihtiyaç duymayacağını kim iddia edebilir. İlk önce kendimize, sonra tüm insanlık adına lütfen kan verme işine özen gösterelim. Ben bu kan aracının temininde emeği geçen herkese tekrar şükranlarımı arz ediyorum. Kızılay’ımıza teşekkür ediyorum. Neden: Bizim için en güzel örnek Suriye örneğidir. Suriyelilere sahip çıkan bir Türk halkı vardır. Kapılarını açan bir Anadolu vardır. Ama biz düşecek olsak kapılarını açan bir ülke var mıdır? Bu gün sözde insanlık dersi veren ülkeler, Aylin bebekler denizde boğulurken onlara sessiz kalmıştır. Şu ana kadar 30 milyar dolar bir harcama yaptık. Bu paralar sizlerin parası. Ama buna öncülüğü Kızılay yapmıştır. Bu nedenle bir kez daha teşekkür ediyorum. Mobil Kan Bağışı Aracı bölgemize hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilirken protokol üyeleri kan bağışında bulundular.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat Valisi Hatipoğlu Sulusaray depreminin ardından yapılan çalışmaları anlattı:

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 08:12
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray ilçesinde yaşanan depremlerin ardından vatandaşlara bin civarında çadır dağıtıldığını bildirdi.

Hatipoğlu, gazetecilere, Sulusaray ilçesinde dün 4,7 ve 5,6 büyüklüğünde depremler yaşandığını hatırlattı.

Depremin ardından Sulusaray ilçesinde incelemede bulunduklarını belirten Hatipoğlu, depremlerin hemen sonrasında hızlıca durum alıp İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın talimatı doğrultusunda gerekli çalışmaları planladıklarını, ilk andan itibaren AFAD ekiplerinin bölgeye intikal ettiğini anlattı.

Bölgenin yapısı doğrultusunda daha çok kerpiç evlerde hasar bulunduğuna işaret eden Hatipoğlu, “İçişleri Bakanımızın da gönderdiği destek unsurlarıyla 740 görevlimiz burada bulunmakta. Vatandaşlarımızdan isteyenlere misafirhanelerimizi hazırlamıştık. Genel olarak vatandaşlarımız bölgelerinde kalmak istedi. Bu doğrultuda bin civarında çadırı dağıtmış durumdayız vatandaşlarımıza. İçme suyunun riskli olabileceğini düşünerek bölgeye içme suyu sağladık. Yaklaşık 5 bin kumanyayı bölgeye getirdik, ihtiyaç doğrultusunda dağıtıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hatipoğlu, depremin ilk anından itibaren ülke genelinden destek mesajı geldiğini vurgulayarak, “Özel bir teşekkürü de beni arayan Adıyaman Gölbaşılı hemşehrilerime ediyorum. Bilindiği üzere Tokat halkı, koordinatör valilik yaptığım dönemde Gölbaşı ile büyük bir gönül bağı kurmuştu. Gölbaşı'nın kadirşinas halkı bize, 'Gerekirse misafir etmek isteriz.' diye masajlarla dönüş yaptı. Depremin dayanışma unsurlarını ortaya koyuyoruz.” diye konuştu.

Devletin tüm kurumlarıyla sahada olduğuna dikkati çeken Hatipoğlu, şunları kaydetti:

“740 kamu görevlisi, şu an itibarıyla 3 ilçemizde görev yapmakta. Sahadaki tüm çalışmalarımızı bugün akşam bitirmiş olacağız. Kısmi olarak yıkılmış minarelerimiz var, gün içinde tamamını yıkacağız. Vatandaş için tehdit oluşturma söz konusu. Bölgede depremden etkilenen yaklaşık 3 bin 200 kişi bulunuyor. Bu kişilerin tamamına ulaşmış olduk, taleplerini aldık. Gece saat 2 sularında çadır taleplerinin büyük kısmını karşıladık. Jandarmamız, çevik kuvvetimiz, komandomuz vasıtasıyla çadırların montajını gece boyunca devam ettirdik. Bugün de eksik kalan kısımları tamamlayacağız.”

Vali Hatipoğlu, okullarda sürekli deprem tatbikatları yaptıklarını dile getirerek, “Tokat ilimiz en hassas deprem bölgelerinden biri. Hem vatandaşlarımızı hem de kurumlarımızı teyakkuzda tutuyoruz. Buradaki sorunları tamamlamadan işlerimizi bitirmiş olmayacağız. O yüzden buradayız.” açıklamasında bulundu.