Mühendis Adaylarına Kariyerle İlgili Önemli İpuçları

Mühendis Adaylarına Kariyerle İlgili Önemli İpuçları

Yayın: 27.04.2016 10:19
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Metalurji Malzeme ve Taşıt Teknolojileri bölümü öğrenci kulüpleri tarafından “Mühendislikte Kariyer Planlaması” konferansı düzenlendi.

Hamit Çepni Konferans Salonundaki konferansta konuşan Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ Genel Müdür Yardımcısı Hakan Onur, insanların iş hayatında bilginin yanında tecrübesiyle yükseldiğini söyledi.

Bugüne kadar 24 bine yakın mülakat görüşmesi yaptığını anlatan Onur, “Okulunuz bitse bile ömür boyu deftere kaleme bıçak çekmeyin, yoksa başarılı olamazsınız. Hatalar yapacaksınız, iş hayatınızda önemli olan o hatalardan ders çıkartıp bir daha tekrar etmemek. Sizler malzemeyle değil insanla uğraşacaksınız. İnsan kaynakları uzmanları temel bilginizin yeterli olmasını ister, bu zaten herkeste olması gerekenlerden biridir. Bunun yanında heyecanlı, o işe istekli, çalışmış çabalamış, kendisini iyi pazarlayan ve kendini iyi ifade eden birey olarak görüp işe alır. PUKO modelini biliyorsunuz, planla, uygula, kontrol et, önlem al. Yöneticilik bu modelin kontrol etme safhasındadır. Unutmayın ki bir insan makinenin olmadığı yerde bulunuyorsa orada problem çözmek için görevlendirilmiştir” dedi.

Onur, sanayinin; takım çalışması, proje okuyabilme, mühendislik tasarımı, üretim tasarımı, proses tasarımı, montaj tasarımı, yaratıcılık ve yenilikçilik, proje yönetimi, ürün testi, analiz, çizim yapabilme, raporlama gibi beklentilerini istediğini belirtti.

Hakan Onur ayrıca, ilk iş başlangıcı için yeterli seviyede teknik bilgi sahibi olmak, yöneticiliğin temel kavramlarını ve mühendisliğin temel bileşenlerini bilmek, birlikte çalışmaya ve her şeyi öğrenmeye açık olunması gerektiğini de vurguladı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”