Muhtarlardan Açıklama

Muhtarlardan Açıklama

Yayın: 08.08.2015 13:24
Paylaş:
A+ A-

Karabük merkeze bağlı 6 mahalle muhtarı bir araya gelerek yayınladıkları deklarasyonda son günlerde kente yapılması düşünülen bin 200 kişilik yurt binası için Aydınlıkevler Mahallesi’nin dağ başı olarak nitelendirilmesine varan haber ve yorumların kendilerini üzdüğünü belirtti.

Merkeze bağlı, Karabük Köyü Mahellesi Muhtarı Kemal Özdemir, Aydınlıkevler Mahallesi Muhtarı Adem Maden, Kayabaşı Mahalle Muhtarı Orhan Yavuz, Fevzi çakmak Mahallesi Muhtarı Tevfik Bostancı, Belenköy Mahalle Muhtarı Mustafa Yazıcı ve Çerçiler Mahalle Muhtarı Halim Kaya bir araya gelerek basın açıklaması yayınladı.

Muhtarlar yayındıkları basın açıklamasında, Karabük kurulduğunda Karabük Köyünün 13 haneli olduğunu ve köprüden öbür taraf olarak birileri tarafından yıllarca ötekileştirilmek istenmesine rağmen Kayabaşı,Fevzi Çakmak ve Aydınlıkevler mahalleri ile hızla geliştiği Belen ve Çerçiler’in dahil edilmesi ile Karabük kentinin batıya gelişmesinin önünün daha da açıldığı ifade edildi.

Karabük’te yıllarca hava kirliliğinin söz konusu olduğu belirtilen açıklamada, “Kentimizde kirli havayı dağıtacak tek etken ise rüzgardır. Batıdan esen rüzgar, kirli havayı doğuya taşımaktadır. Kirli hava doğuya taşınmakta iken kentin gelişiminin ise sürekli doğuya doğru olması düşündürücüdür. Kentin doğuya gelişerek kirli hava ile iç içe olmasından kimler rant sağlayarak, insanlarımızın sağlıklı yaşamasına engel olarak geleceği ile oynamıştır. Dağbaşı olarak nitelendirilen Aydınlıkevler, homojenik yapısıyla gelişmeye açık ve her geçen gün artan konut sayısı ile dikkat çekmektedir. Şu anda 2 bin konut yapım aşamasındadır.Hadi yükselen binaları görmüyorsunuz diyelim, yüksek vinçleri de mi görmüyorsunuz? Zamanın Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Karabük ziyaretinde söz konusu alana Hastane yapımı için öneri ve girişimler olmuş ancak bu mümkün olmamıştır. Anlaşılan O zaman Hastane yapımını kıskananlar bugün de yurt yapılmasını kıskanmaktadır. Doğusu, Batısı, Güneyi ve Kuzeyi ile birlikte Karabük hepimizin. Karabük’e yapılan her güzel yatırım hepimizindir. Kısacası bu şehir hepimizin… Kimse kendini bu şehrin tek sahibi sanmamalıdır. Karabük’ün gelişimi ve geleceği ile ilgili kararlarda sorumluluk bilici ile kente sahip çıkmalarını talep eden insanlarız. Bizler kentimize gelen ve gelecek uygun yatırımların çalışmalarını takip etmek için elimizden geleni yapacağımızın bilinmesini istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar

  1. Gazeteci miydi o ?

    O haberi okuyunca şaşırıdm yaşadığım kentte bir basın kuruluşunun yaptığı habere bakın bir şeyi eleştirirken gündeme getirirken, atıl mahalle, varoş ayyaş, hava kirliği, kavramları kullanarak orada yaşayan insanları, orda yaşayan aileleri, orada yaşayan kız cocuklarını dolaylı şekilde hiçe saymış, yada hırsı amacı haberi yaparken bir tarafı da yok saydığı berbat ettiğini görmemiş. allahtan şuan halk bilinçli ve iletişim araçları ellerin altında hertürlü bilgiye ve habere anında ulaşabiliyor. Yerel Basın kuruluşları artık kurumsallaşmayı tabelada değil, personelinde, donanımın v.b bütüncül olarak geliştirmeli… Eğitimli bir editör olsa onu yayınlatır maz yönetimi veya müdür uyarır bilgi verir. 🙂

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Keskinkılıç: “Karabük’te Değişim Rüzgârları Esecek”

Yayın: 29.03.2024 15:23
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Birlik Medya ekranlarına konuk oldu. Yerel seçimlere çok az kaldığını belirten Keskinkılıç, konuşmasında: “31 Mart akşamında Karabük’te değişim rüzgârları esecek. Karabük’te değişimin olması gerektiği konusunda halkın bir kanaati var.” dedi.

Ak Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya’nın performansını beğendiğini vurgulayan Keskinkılıç, Çetinkaya’nın projeleri ile diğer adaylardan ayrıştığını söyledi. Çetinkaya’nın adaylık süreci boyunca projelerini, bakanlıklar ile birlikte yürüttüğünü ve projelerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini istişare ettiklerini belirtti.

“Karabük bu kadar olur, ötesi olmaz

Keskinkılıç, “Karabük’te bir tarafta Karabük’ün gelişeceğine dair, bir tarafta ise Karabük bu kadar olur, ötesi olmaz diyen bir bakış açısı var. Bizden başka Karabük’ün değişeceğini düşünen olmadı. Çetinkaya’nın projelerini onaylamayan, yapılmaz diyen kişiler oldu. “Genç bir adam nasıl yapacak? “dediler. Daha sonra da yapılmaz diyen insanlar; “Demek ki yapılıyormuş.” dedi. Hatta “Ben daha kısa vakitte yaparım.”dediler. Özkan Çetinkaya enerji getirdi Karabük’e. Evet genç bir aday ve buna rağmen hiçbir seçimde olmayan bir şeyi başardı. Bakanlar geldi, Cumhurbaşkanımız geldi. Kendisini ve projelerini destekledi. Hiçbir seçimde bu kadar bakan gelip bir adayın arkasında durmamıştı. Biz yeni bir dönem başlattık ve kamuoyu da bunu görüyor. Hoşgörü başlattık. Üzmeden, dökmeden bir kampanyayı götürdüğümüzün kanaatindeyim.” ifadelerini kullandı.

“Safranbolu’da olumsuz belediye imajı ile karşı karşıyayız”

AK Parti’nin yerel seçimlerde birlik içinde çalıştığını vurgulayan Keskinkılıç, “Ak Parti, bu seçimlere girerken mutabakatlar oluşturdu. Ak Parti’ye hiç oy vermemiş kesimlerle bir yol arkadaşlığı aradı. Herkes bu birlikteliğe destek veriyor şu anda. Safranbolu’da son 5 yılda Safranbolu’da belediye başkanımızın göstermiş olduğu performans hayal kırıklığı ile sonuçlandı. Kendisi ortaya koyduğu taahhütleri gerçekleştiremeden dönem bitirdi. Biz şu anda, sosyal medya belediyeciliği ile mücadele ediyoruz. Tabakhane projesi dedi, yok. Halı saha, havuz dedi, yok. Projeler yapılmamış, olanlar da gitmiş. Bir algı oluşturmuş. ‘Sosyal belediyecilik yapıyorum.’ İki fotoğraf çekiyor, paylaşıyor. Fakat Safranbolu’nun ana problemleri çözülemiyor. Bir de sosyal medya belediyeciliğinden sonra ‘Tabela belediyeciliği’ başladı. Her yere tabela asmaya başlamış. Havuzun oraya bir tabela, ‘Yakında havuz yapılıyor.’ yazıyor. ‘Yakında Safranbolu’da.’ gibi tabelalar asılıyor. Film gibi. Safranbolu, Türkiye’nin en önemli markalarından bir tanesidir. Safranbolu dünya mirası ve bu şehirdeki belediye başkanı herkesi ilgilendirir. Olumsuz belediye imajı ile karşı karşıyayız. Mezarla, kitap fuarında kavgayla, kardeşiyle gündeme geliyoruz. Reklamın iyisi kötüsü olmaz derler ama turizmde reklamın kötüsü olmaz. Safranbolu’da aklıselim olan herkes şu anda bir birliktelik oluşturmuş durumda. Bu dönemde Safranbolu yeni bir vizyona yelken açacak.” ifadelerini kullandı. (Esra Oğuzkağan Özkan)