Nesteren Şencan Görgülü, Sabancı Vakfı 14. dönem fark yaratanı oldu

Nesteren Şencan Görgülü, Sabancı Vakfı 14. dönem fark yaratanı oldu

İhlas Haber Ajansı
Yayın: 19.09.2023 12:24
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı'nın 14. Döneminde Fark Yaratan seçilen Nesteren Şencan Görgülü, 2016'da ikinci el eşya pazarında faaliyet gösteren amatör ya da profesyonel bayan satıcılara yeni satış kanalları açmak üzere Bayanlar Matinesi'ni kurdu.

Sabancı Vakfı'ndan yapılan açıklamaya nazaran, ikinci el eşya pazarında Türkiye'nin birinci ve tek bayanlar ortası mezatı olma özelliğini taşıyan Bayanlar Matinesi'nde, mezatın yanı sıra pop-up storelar, bagaj satışları, farklı kültürel ve tarihi yerlerde ikinci el eşya satışı da yapılıyor.

Matinede, pek çok yenilikçi satış kanalıyla satış imkanı sunularak bayanların gelir elde etmesi destekleniyor.

25 yıldır ikinci el eser kullandığını belirten Görgülü, eşiyle eski eşyalar toplamaya merakı olduğunu ve tekrar kullanımı mümkün olanları değerlendirmeyi bir hayat stili olarak benimsediğini söz etti.

Profesyonel iş hayatını bırakıp Feriköy'deki antika pazarında artık koleksiyonunu yapmayacağı eşyaları satmaya başlayan Görgülü, pazarda kullanılan lisanı erkek hükümran bulduğunu ve bayanların bu üslup pazarlarda var olmakta zorlandığını ve bu nedenle Bayanlar Matinesi'ni kurma kararı aldığını aktardı.

Yalnızca eskici bayanlardan oluşan bir dayanışma olan Bayanlar Matinesi, bayanların gelir elde ederek güçlenmelerini, bayan istihdamı yaratmayı ve paylaşım iktisadına katkıda bulunmayı varoluş gayesi olarak tanım ediyor.

Kadınlar Matinesi'nde daha evvelce belirlenen satıcı ve alıcı bayanlara duyurulan günlerde gerçekleştirilen mezatlara İstanbul'un farklı ilçelerinden, farklı sosyoekonomik seviyeden pek çok bayan katılıyor.

Mezat günü bayanlar, konutlarında kullanmadığı ve taşınabilir her türlü eşyasını getiriyor, yaptıkları satıştan da elde ettikleri yararla ekonomilerini güçlendiriyor. Bir alış-satış yeri olmaktan öte bayan dayanışmasına mesken sahipliği yapan Bayanlar Matinesi, alıcıların piyasanın çok altındaki bedellerle gereksinimlerini karşılamalarına imkan sağlayarak çok tüketim kültürüne karşı yeni bir ekonomik model sunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı'nın 14. Döneminde Fark Yaratan seçilen Görgülü'nün Bayanlar Matinesi oluşumunun, bayanların dayanışması ismine örnek olabilecek bir çalışma olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Nesteren Şencan Görgülü, etrafındaki meseleler karşısında tahlilin modülü olmayı seçti. Yüzlerce bayanın hem ekonomilerine katkı sağladı hem de toplumsal manada daha etkin vatandaş olmalarına vesile oldu. Birebir vakitte başlattığı bu yeni ekonomik modelle dönüşüm iktisadına katkı sağlayarak tabiatın korunmasına da katkı sağladı. Fark Yaratanlar Programı ile topluma ilham olan bireyleri tüm Türkiye'ye tanıtmayı hedefliyoruz. Nesteren Hanım'ın da başardıkları ile toplumun ilham almasını istek ediyoruz ve kendisine takviye olmaktan büyük memnunluk duyuyoruz.”

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı, 2009'dan bu yana Türkiye'de toplumsal gelişmeye katkıda bulunan bireylerin ve kurumların yarattıkları inanılmaz tesirleri görünür kılmak ve topluma ilham vermek maksadıyla gerçekleştiriliyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İsviçre’nin Blick Gazetesinden Togg’a, “Türk Teslası” Övgüsü

Yayın: 16.04.2024 11:01
Paylaş:
A+ A-

İsviçre’de ulusal çapta yayın yapan tek gazete olan Blick, “Türk Teslası” benzetmesi yaptığı Togg’a övgüde bulundu.

Blick’te Wolfgang Gomoll imzasıyla yayımlanan haberde, yapılan test sürüşünün ardından Togg’un akıllı cihazı T10X’in bir Türk prestij objesine dönüştüğü belirtildi.

Haberde, “Elektrikli araç, yapay zekanın radyo çalma listeleri oluşturabildiği dijital ekosistemiyle etkileyici. Ancak test sürüşümüzün de gösterdiği gibi sürüş ve şarj performansı da etkileyici.” ifadeleri kullanıldı.

Togg’un 2018’de kurulduğu hatırlatılan haberde, pandemi sürecini zarar görmeden atlattığı ve Türkiye’nin bu markayı geliştirmek için büyük yatırımlar yaptığı belirtildi.

Haberde, “Türk Teslası” benzetmesi yapılan Togg’a övgüde bulunuldu.

Togg’a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel olarak verdiği desteğe işaret edilen haberde, Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş’ın ise deneyimli bir yönetici olduğu aktarıldı.

T10X’in kokpitinde geniş bir ekran olduğu belirtilen haberde, bu aracın bir uygulama mağazası da içeren kendi işletim sisteminin geliştirildiği kaydedildi.

Togg’un yolcu bölümünü “ikinci bir oturma odası” olarak tanımladığına yer verilen haberde, bilgi sisteminin buna göre tasarlandığı belirtildi.

Sürüş özellikleri bakımından da yeterli olduğu belirtilen Togg’un, 468 kilometreye kadar menzil sağlayabildiği vurgulandı.

Togg’un yakıt ikmali sırasında Skoda Enyaq veya Tesla gibi rakiplerine kolayca ayak uydurabileceği ve hatta bazı durumlarda onları geçebileceği kaydedilen haberde, T10X’in Almanya’ya yıl sonunda gelmesinin beklendiği, İsviçre’ye geliş tarihinin net olmadığı belirtildi.

Haberde, 2032’ye kadar Avrupa yollarında 1 milyon Togg’un dolaşmasının beklendiğine işaret edildi.