Nurettin Tümen’den Zincir Marketlere Ağır Eleştiri

Nurettin Tümen’den Zincir Marketlere Ağır Eleştiri

Yayın: 13.10.2021 21:24
Paylaş:
A+ A-

(Nurhan Deveci)Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nurettin Tümen esnafların zor günler geçirdiğini küçük esnafların yok olma yolunda ilerlediğine dikkat çekti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tümen şu noktalara değindi; ‘Esnaf ve sanatkarlarımızın çok zor günler geçirdiği malumlarınızdır.Her geçen gün küçük esnaf yok olma yolunda.

Esnaf ve sanatkarlar yok olduğunda asıl pahalılık o zaman başlayacaktır.Ticari sistemi tekeline geçiren zincir marketler asıl yüzlerini o zaman göstereceklerdir.Halkımızın uyanık ve duyarlı olmasını bekliyoruz.Alışverişlerinde yerel esnaflarımızı tercih etmelidirler.Ürünlerin pahalanmasının sebebi küçük üretici ve küçük işletmlerin üretimden çekilmesi ile bu sektörleri tekeline geçiren büyük üretim ve ticari firmaların karlılığıını arttırmasından kaynaklanmaktadır.

Bir an önce küçük esnafı koruyacağına inandığımız Perakende yasasının çıkarılarak her köşeye bir zincir market açılmasının önüne acilen geçilmelidir.Küçük esnafımıza elektrik,doğalgaz ve akaryakıt uygun verilmelidir.

İlimiz için de yeknesallık sağlayan bu sorunların dışında soğuksu mahallesi ve Esnaf Sicil Müdürlüğü yakınına konabilecek bankamatik sorunu.toki sorunu 100.Mah.esnaflarımızın kapanış saatlerin sorunu Bağ-Essan Mobilyacı esnaflarımızın sorunlarını biliyoruz ve takipçisi olacağız.Bu vesile ile tüm esnaflarımıza hayrlı bol kazançlar diliyorum.’dedi.

3 kişi görüş bildirdi

  1. yanlız kurt

    bunu ortaya konuşma hükümete söyle

  2. Yenice'li

    Sayın Başkan doğru söylüyorsun da bu zincir marketleri kuranlar ve kurulmasına izin verenlere her vatandaş bilmektedir. Ben de bu zincir marketlere çok kızıyordum. Ancak, bu zincir marketlerin de değerini tatil yörelerine gidince anladım. Çünkü senin küçük esnaf dediğin yerlerde özellikle 0,5 litre suyu 1,5 ve 2 TL’den satıyorlar. Bu marketlerde vatandaşın rağbetinden su kalmıyordu. Bu marketlerde su 0,75.TL. idi. Diğer ürünlerde öyle.

  3. Gerçekci

    Kac para maaş alıyor Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı bir işe yaramadan

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te İntihar Girişimi

Yayın: 25.04.2024 15:07
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün girişinde, Eski Valilik Binası önünde bulunan üst geçitte intihar girişimi oldu. İntihar girişimi kısa sürede engellendi. Bilgiler geldikçe güncellenecektir.