OBM’den Vatandaşlara Ücretsiz Fidan

OBM’den Vatandaşlara Ücretsiz Fidan

Yayın: 19.06.2017 00:13
Paylaş:
A+ A-

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 17 Haziran Çölleşme İle Mücadele Günü kapsamında Bartın, Karabük ve Zonguldak İllerinde yer alan AVM’ lerde vatandaşlara ücretsiz gelir getirici tür fidan dağıtımının yan ısıra, lise ve yüksek okullarda konferans verildi.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Çölleşme İle Mücadele Günü 2017 teması “Arazi evimiz, bizim geleceğimiz” olarak belirlendiğini hatırlatarak, toprak olmadan tarım yapılamayacağını, bitkinin olmayacağını, canlıların hayatlarını sürdüremeyeceğini; toprağın tabii çevre olarak bir hayat alanı ve gen kaynağı olduğunu toprağın yeniden üretilemeyecek ve satın alınamayacak bir varlık olduğunu belirtti. Beşel, açıklamasında “Toprağımız geleceğimizdir, toprağımız geleceğindir. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için iklim değişikliği sürecinin olumsuz etkilerine karşı hazırlıklı ve dayanıklı olmak zorundayız. Her geçen gün azalmakta olan doğal kaynaklarımızı ve verimli arazilerimizi korumalı, bozulan alanların rehabilitasyonu için çalışmalara hız vermekteyiz. Genel Müdürlüğümüzün talimatlarıyla Bartın, Karabük ve Zonguldak İllerinde kent merkezleri AVM’ lerde 1.500 adet ceviz, 1.500 adet ıhlamur ve 3.000 adet fıstıkçamı olmak üzere 6.000 adet fidan dağıttık. Billboardlarda afişler ve pankartlar ile vatandaşlarımıza bilgilendirme broşürleri dağıttık. İlk ve orta dereceli okullarda konferanslar düzenledik ve düzenlemeye de devam edeceğiz ” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Görele’de “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Görele ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin destansı mücadelesinin anlatıldığı “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Uğur Bilgi'nin yönettiği, eğitmenliğini ise Nur Tuba Bankoğlu'nun yaptığı oyunda Görele Anadolu Lisesi öğrencileri rol aldı.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu izleyen Belediye Başkan Vekili Hediye Dülger, öğrencilerin Çanakkale'de yaşanan destansı mücadelenin ruhunu salona en iyi şekilde yansıttıklarını söyledi.

Dülger, öğrencileri tebrik ederek, çeşitli hediyeler verdi.