Öğrenciler “Şehitleri” Tanıyacak

Öğrenciler “Şehitleri” Tanıyacak

Yayın: 08.10.2019 22:35
Paylaş:
A+ A-

Türkiye genelinde adı “şehit” olan 62 okul öğretmenleri tarafından hayata geçirilen “Şehidimi Tanıyorum Vatanıma Sahip Çıkıyorum” projesiyle, öğrenciler okula adını verilen şehidi tanıyacak, milli ve manevi değerlere sahip çıkacak, vatan ve bayrak sevgisi kazanacak, Türkiye’deki isimleri okullara verilmiş olan diğer şehitler tanıtılacak.

“Şehidimi Tanıyorum Vatanıma Sahip Çıkıyorum” projesi kapsamında Karabük Şehit Şendoğan Topçu İlkokulunda tören düzenlendi. Törene, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nevzat Akbaş, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mesut Yılmaz, şehit Şendoğan Topçu’nun babası Sadık, anne Satı Topçu ve kardeşleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, öğrenciler tarafından şiirler okundu.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nevzat Akbaş, “Şehidimi Tanıyorum Vatanıma Sahip Çıkıyorum” projesinin Türkiye çapında uygulandığını söyledi.

Güzel ve anlamlı bir projenin hayata geçmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Akbaş, “Bu proje bir etkinlik projesi. Okulumuz ana sınıfı öğretmeni Ayşenur Yılmaz olmak üzere öğretmenlerimizin, okul müdürlerimizin katkılarıyla Türkiye’nin 81 ilinde aziz şehitlerimizin hatıralarını canlı tutmak, öğrencilerimizde vatan ve bayrak sevgisini daim kılmak, bizi biz yapan değerler konusunda farkındalık oluşturmak için hazırlanmış ve uygulanan bir projedir. Bu tür projeler; 2023 Eğitim Vizyonu önünde olanı birebir yaşayarak emek vererek, öğrenci katılımı yüksek olan etkinliklerle sağlam bir zemin oluşturarak, öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak ve kendi kendine öğrenmelerini sağlamak temeli üzerine oluşturulmuş bir proje olması nedeniyle milletimizin hassasiyetleri ve değerleriyle birebir örtüşmesiyle çok değer verdiğimiz bir çalışmadır” dedi.

Konuşmanın ardından okul koridorunda şehit Şendoğan Topçu’nun fotoğrafı ve hakkında bilgilerin yer aldığı “Şehit Köşesi”nin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nevzat Akbaş, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mesut Yılmaz, şehidin babası Sadık ile annesi Satı Topçu tarafından açılışı yapıldı.

Şehit Şendoğan Topçu’nun anne ve babası göz yaşlarına hakim olamadı. Sadık Topçu, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Kendisinin şehit torunu olduğunu ifade eden Topçu, “Etkinliği düzenleyenlerden Allah razı olsun” dedi.

Ulusal Destek Servisi tarafından onaylanan “Şehidimi Tanıyorum Vatanıma Sahip Çıkıyorum” projesi Nisan ayında tamamlanacak. Projeye katılan okullar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıl dönümünde Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir araya gelecek.

Proje kapsamında öğrencilere, “Vatan Sevgisi” ile ilgili filmler izletilecek, resim yapmaları, şiir ve şehide mektup yazmaları istenerek, öğrencilerin aktif katılımı sağlanacak. Şehit isimli her okulun öğrencilerinin kendi şehitlerini tanıtacakları projede öğrenciler; 81 ildeki şehitlerin kahramanlıkları hakkında bilgi sahibi olacaklar.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”