Öğretim Üyesinin Tepki Çeken Sözlerine Rektörlük’ten Açıklama

Öğretim Üyesinin Tepki Çeken Sözlerine Rektörlük’ten Açıklama

Yayın: 14.01.2021 23:06
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörlüğü, peçe ve çarşaflılar hakkındaki söylemleri nedeniyle tepki çeken Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Devrim Ümit hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.
Karabük Üniversitesinde Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Devrim Ümit’in peçe ve çarşaf hakkında sarf ettiği sözler sosyal medyada tepkiyle karşılandı. Ümit, online ders sırasında “Kılık kıyafet kanunu peçe ve çarşafı yasaklamıştır. Atatürk döneminde peçe ve çarşaf yasaktı. Şimdi maşallah peçelileri de görüyoruz, çarşaflıları da. Bir Allah’ın kulu da çıkıp demiyor Kılık Kıyafet Kanunu ne oldu? Ben çocukluk döneminde, gençlik döneminde hiç bunlara rastlamadım” ifadelerini kullandı. Kılık ve kıyafet konusunda ayrıştırıcı ve ötekileştirici dil kullandığı belirtilen Ümit’e çok sayıda kişi tepki gösterdi.

“Ötekileştirme kabul edilemez”
Olayın yaşanmasının ardından Karabük Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Dünyanın 90 farklı ülkesinden 10 bin uluslararası öğrenciyi bünyesinde barındıran, farklılıkları bir zenginlik kabul ederek bir arada yaşama kültürüne sahip olan bir üniversiteyiz. Karabük Üniversitesinde hiçbir bireyin kılık kıyafetinden, düşüncesinden ve yaşama biçiminden dolayı ötekileştirilmesi kabul edilemez” denildi.
Açıklamada, öğretim üyesi hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığı belirtildi.

2 kişi görüş bildirdi

  1. karbuksevdalısı

    hala bu kafada insanlar varmı ? inanmıyorum insnları dil renk kılı kıyafet ve davranışlarına göre sınıflandıran dar görüşlü beyinler kaldımı hala .. japonlar efendim cöple yemek yiyor acayıp kıyafefleri bunları ünüversiteye almayalım mı diyorsun.Efendim kadın neden sigara iciyor neden sapka takıyor neden carşflı neden carşafsız neden mini eteklı neden dekolte giymiş.ALLAH AŞKINA bırakın bu dar pencereyi millet uzaya gitti biz hala don bıkını atlet kılık kıyafet şapka carsşaf peçe ona takılmışız .tek tip insan modeli maocu hitlerçi stalinci rejımlerde kaldı..dünyamızda devrimlr biteli çok uzun zaman oldu artık yeni bir dünya var .

  2. karabük köyü

    öğretim görevlisi mi bu kadın ? aca hangi dönemde girmiş ünıversıteye.hala bu ülkede FETÖ kaldımı.biti diyorsun, ama bir yerlerden cıkıyorlar fetöyle mücadel daha etkin omalı…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Yaptı

Yayın: 29.03.2024 11:06
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, iftar programında vatandaşlarla buluştu.

İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, seçim çalışmalarını sürdüren Çetinkaya, Bahçelievler ve 75. Yıl Cumhuriyet mahalleleri sakinlerine yönelik iftar programına katıldı.

Ezanın okunmasıyla vatandaşlarla orucunu açan Çetinkaya, kendisine destek veren hemşehrilerine teşekkür etti.

Ramazanın birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğunu belirten Çetinkaya, “Biz de bu dayanışmayı iftar sofralarımızla büyütüyoruz.” ifadesini kullandı.

Çetinkaya, daha sonra partisinin önceki dönem Karabük il başkanları, milletvekilleri, İl Gençlik Kolları başkanları ve Merkez ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu.