Okan Küçük Yorumluyor. 08 Kasım 2022

Okan Küçük Yorumluyor. 08 Kasım 2022

Yayın: 09.11.2022 00:01
Paylaş:
A+ A-

Erer’den Kamuoyunu Duyarlığa Davet

2004-2009 yılları arasında Karabük Belediye Başkanlığı yapan Eski Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, geçen haftalarda bir açıklama yaptı ve KARABÜK’E ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ kurulması konusunda tüm Karabük kamuoyunu duyarlılığa davet etti.

AÇIKLAMASI TUHAF GELDİ BANA. “Tarihe not düşmek adına orman teşkilatının Karabük’teki yapılanmasını paylaşmak isterim.” diyerek paylaştı.

Bakın Erer neler yapmış ?

“1996 yılında Çerkeş Orman İşletme Müdürü olarak tayin olduğumda gördüm ki Ovacık ilçesi orman olarak Çerkeş orman işletme müdürlüğüne bağlı idi orada yaptığım çalışma ile Ovacık ilçemizin bir kısmının Karabük orman işletmesine Zonguldak bölge müdürlü yetkilileri son derece isteksiz olmalarına rağmen BAĞLANMASINI SAĞLADIM.

1998 yılında Karabük Orman İşletme Müdürü olarak tayin olduğum ardından ilk iş olarak Ovacık ilçesinin Çerkeş’te kalan kısmının da Karabük Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlanmasını zamanın siyasilerinin desteği ile SAĞLADIM ve o zaman GÖRDÜM Kİ Karabük’ümüzün toprakları üzerinde dört orman bölge müdürlüğünün sınırları vardı. Adeta Karabük ormanları Zonguldak, Kastamonu, Bolu ve Ankara bölge müdürlüklerine pay edilmiş durumdaydı. Karabük basının desteği ile bu bölgelerin Karabük orman işletme müdürlüğüne bağlanması için kamuoyunda çalışmalara başladık ve parça parça bu bölgelerin Karabük’e bağlanmasını temin ettik ancak şuan bile Yalakkuz bölgesi hala bolu bölge müdürlüne bağlı durumdadır. Bir an önce burası da Karabük’e bağlanmalıdır ardından Karabük’e Orman Bölge Müdürlüğü kurulması için kamuoyu çalışmalarına başladık. BELEDİYE BAŞKANI İKEN DE Karabük orman işletme müdürlüğü adı altında orman bölge müdürlüğü binasının yapılmasını sağladık artık sıra orman bölge müdürlüğünün kurulmasıdır. Tüm Karabük kamuoyunu bu konuda duyarlılığa davet ediyorum.” Açıklama bu.

Orman Bölge Müdürlüğü kurulmasının gerektiğini yıllardır bunun Karabük’ün hakkı olduğunu en çok gündeme getirenlerden biri benim. O anlam da söylemin bölge müdürlüğü kurulmalıdır kısmına can-ı gönülden katılıyorum ama…

Erer’in açıklamalarının özeti ‘gördüm’, ‘yaptım’, ‘sağladım’ şeklinde olmamış mı ?  Fazla nefsi bir açıklama olmamış mı sizce ? Baştan aşağı ben merkezli bir açıklama olmamış mı ?

Erer’i Duyarlılığa Davet !

“Tarihe not düşmek adına orman teşkilatının Karabük’teki yapılanmasını paylaşmak isterim.” diyen Başkan Erer’e, ben de lütfen yanlış anlamasın ve kırılmasın ama ‘Tarihe not düşmek üzere 2002’den bugüne Karabük’teki siyasi yapılanmayı paylaşmak isterim.’

3 Kasım 2002’de  Ak Parti 3-0  Hasan Bilir, Mehmet Ceylan, Ali Öğüten.

22 Temmuz 2007’de Ak Parti 3-0  Mustafa Ünal, Mehmet Ceylan, Cumhur Ünal,

12 Haziran 2011’de  2-0  Mehmet Ali Şahin, Osman Kahveci.

7 Haziran 2015’te Ak Parti 1 Osman Kahveci, MHP 1 Durmuş Yalçın. ( Bu sayılmaz ama 5 ay sürmüştü.)

1 Kasım 2015’te  Mehmet Ali Şahin, Burhanettin Uysal ( Allah Rahmet eylesin.)

24 Haziran 2018’de ve halen Ak Parti 2 Cumhur Ünal, Niyazi Güneş,  CHP 1 (sonradan istifa ve Memleket Partisi) Hüseyin Avni Aksoy

Diğer taraftan 2002’den beri adeta Ak Partinin kalesi olduğu tescillenmiş bir durumda olan Karabük’te, o dönem % 5’lerden gelip Erer’in elinden yeniden aday olduğu belediyeyi adeta çekip alan ve 3 dönemdir hala göreve seçile seçile devam eden Ak Parti’nin bir türlü yıkamadığı  Başkan Rafet Vergili var. ( O da 1 dönem siyaset yapacağım diye gelmişti 3 dönem oldu, sırada milletvekilliği süreci var. Ki onlar ayrı konular.) Kaldı ki şu an zaten Cumhur İttifakı ortağı…

Yani, 2002’den beri Karabük’ü zaten Ak Parti yönetiyor.

Yani, 2002’den beri zaten Karabüklüler Ak Parti’ye tam destek veriyor.

Yani Karabük’e hakkı olan Orman Bölge Müdürlüğü kurulmadıysa ve hala kurulmuyorsa bunun da sorumlusu ‘Bay Kemal’ veya ‘Eyy CeHaPe’ değilse; kamuoyunu duyarlılığa davet etmek derken , Ak Partili gelmiş- geçmiş ve hali hazırdaki milletvekilleri mi duyarlılığa davet ediliyor aslında ? Gelinim sana söylüyorum kızım sen anla, kabilinden…

AÇIKLAMASI TUHAF GELDİ BANA, demiştim yukarı da. Neden tuhaf geldiğini bilmem anlatabildim mi ? 13 sene sonra bu konuşma da bir partiye falan bir mesaj mı verilmek isteniyor, ben anlayamadım, yani !

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeniköy Kemerköy Enerji, Milaslı çocuklara “Gezici Tiyatro” gösterileri düzenledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Yeniköy Kemerköy Enerji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Milas bölgesindeki okullarda çevre temalı “gezici çocuk tiyatro” gösterileri düzenledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 16-18 Nisan'da Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatro oyuncuları tarafından sergilenen oyunlarla çocuklar coşku dolu bir gün geçirdi.

Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatrocular tarafından sergilenen “Hayalci Tırtıl” isimli tiyatro oyunu ile çocuklar gün boyu doyasıya eğlendi.

Masal kahramanları ile sohbet edip interaktif şekilde oyuna dahil olarak oyun içerisinde yer alan çocuklar, etkinlik boyunca eğlendiler.

Keyifli bir gün geçiren çocuklar, gösteri sonunda kendilerine sunulan ikramlar ve minik hediyelerle evlerine döndüler.

– “Oyun yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaştı”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdürü Erol Demir, çocuklara sanatı, sosyalleşmeyi ve tiyatro kültürünü aşılamanın çok kıymetli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, uzun süredir bölgemizdeki okulları destekliyoruz. Özellikle köy okullarının fiziksel koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra öğrencilerin daha geniş bir perspektifle dünyayı algılamaları için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda profesyonel tiyatro oyuncularının sergilediği, çevre bilincini ve hassasiyetini artıran 'Hayalci Tırtıl' isimli çocuk oyununu bölgemizdeki ilkokul öğrencileri ile buluşturduk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında oyun bölgemizdeki 3 okulda sergilendi ve yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaşmış olduk. Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, bölgemizdeki okullara nitelikli eğitim prensipleri çerçevesinde yaptığımız çalışmalarla destek olmaya devam edeceğiz.”