Okan Küçük Yorumluyor 1 Ağustos 2022

Okan Küçük Yorumluyor 1 Ağustos 2022

Yayın: 01.08.2022 09:48 |Güncelleme: 03.08.2022 21:03
Paylaş:
A+ A-

Vay, Karabükspor Başkanına Bak Sen !

Karabükspor battı- batırıldı- bitirildi herkes izledi. Daha batmadan daha bitmeden daha olayların başındayken bir kişi önden farketti gidişatı, gitti şikayet etti. O kişi Çağrı Güleç’ti. Çağrı Güleç’in şikayeti sonrası başlatıldı hukuki süreç ama maalesef hukuki süreçte şu ana kadar ciddi bir gelişme olmadı… Konumuz o değil zaten…

Şimdi başlandı -başlanacak denilen yıllara sari  150 yataklı ek hastanemiz var bilindiği gibi. Karabükspor’un kullandığı Çamlıktaki sahanın olduğu alan. Orası 10 Bin metrekarelik bir alan. 6 dönümü Devlet Orman Arazisi, 4 Dönümü Kardemir’e ait orman arazisi, Bin 500 metrekare de Milli Emlaka ait hazine arazisi. İşte bu 10 dönümlük arazinin tamamı 49 yıllığına Sağlık Bakanlığına tahsis edilmişti.

Ne oldu nasıl oldu bilinmez Karabükspor’un başkanı o arazinin Ek hastane yapılmasına karşı dava açtı ve nasıl oluyorsa da yürütmeyi durdurma kararı çıkarttı. Yani oraya hiçbir şey yapılamayacak şu an hukuken.

O arazi 10 dönüm ve aslında 6 dönümü yukarıda yazdığım üzere devlete ait. Yani Karabükspor yıllardan beri aslında devlet arazisine tecavüz ediyor vaziyette. Orası tamamen ne onlara ne de Kardemir’e ait değil yani. Karabükspor’un kendisine ait olmayan yeri hatta tamamının Kardemir’e de ait olmayan yeri dava edip yürütmeyi durdurma kararı çıkartması çok enteresan. Konuyla ilgili Sağlık Müdürlüğü avukatları itiraza hazırlanıyor. Karara itiraz edip yürütmeyi durdurmayı iptal ettirme yönünde hareket edecekler. Bakalım ne gelişmeler olacak, çok ilginç bir süreç…

Karabükspor başkanının kendisine ait olamayan bir yer de yürütmeyi durdurma kararı aldıracak bir gücü var madem, bu gücü Karabükspor’u batıranlar- bitirenler yönünde kullansa da kim milyonları nasıl cebe indirmiş çıksa ortaya, değil mi ?

Not: Karabükspor Başkanı bir dava da Hasan Doğan Tesislerini işletmeye verdiği firmaya açmış. Mahkeme de o firmanın 3 yıldır tek bir kuruş  kira vermediğini ifade ederek o firmaya da tahliye kararı çıkartmış, iyi mi ?

Tabi sonradan Kardemir o firmaya tekrar bir sözleşmeyle orayı vermiş o kısmı da ayrıca değerlendirilmeli  o ayrı da, Karabükspor Başkanı bu kararları aldırabiliyorsa bu gücünü Karabükspor davasında da kullansın diyeyim tekrar. Hırsızlar- soyguncular kimler ortaya çıkartsın yani.

Başarı Göz Göre Göre Cezalandırılıyor Mu ?

Hentbol 1. Liginde Şampiyon ol,  Süper Lig de Karabük’ü temsil etmeye hak kazan, Süper Lig’den Avrupa Kupalarına gidebilecek kapasite de bir takım ol ve ihtiyacın olan 3 Milyon TL o da 10 taksitle bulunamasın.

Bu konu da yapılan bazı yorumlara bakacak olursak, “Kentte Karabük’ün siyasetçilerinin seçimden başka bir derdi yok demek ki. İktidarı – muhalefeti varsa yoksa dertleri Milletvekilliği kapmak demek ki. Söz de Karabük’ün sorunlarını çözecekler… Hentbol takımı Süper Lig’de umurlarında mı ? Bakalım bundan sonra da umurlarında olacak mı ?” deniliyor.

“Karabük’ün yöneticileri – sanayicileri Karabük’ten büyük büyük paralar kazanan anlı-şanlı işadamları 3 Milyon TL 10 Taksitle … Yahu, firmanızın logosuyla çıkacaklar, firmanızın ismiyle çıkacaklar… Bedava vermeyeceksiniz parayı, karşılığını alacaksınız…” deniliyor.

“Karabük’te dernek başkanları MÜSİAD’ı, Sendikası, Milletvekili, Belediye Başkanı, İşadamı, Sanayicisi 10 Taksitle verilecek firmalarının logosuyla maçlara çıkılacak 3 Milyon TL’yi vermekten, verdirmekten aciz midirler ?” deniliyor.

“Aciz midirler ,değil midirler,  4 gün sonra süre doluyor Bakacağız  kimler neymişler ?” deniliyor.

Millet Bahçesi Ne Zaman Başlayacak ?

Haziran ayında başlayacak denildi, Ağustos geldi başlamadı. Kent Meydanının bir kısmını da kapsayacak şekilde KARDEMİR’e ait o boş alana yapılacaktı. Yıl sonuna da bitirilecekti.

Kardemir’e oradan kullanılacak alan kadar başka bir yerden alan takasla devredilecekti…Takas mı yapılmadı  ne oldu bilinmiyor. Bilinen Kardemir o alanı devretmeyecekmiş. Bilinen o alana Kardemir Demir Çelik Müzesi yapacakmış. Bilinen diyorum ama duyum bu.

Resmi bir açıklama yapılmış değil, yapılacak mı o da belli değil. Burası KARABÜK işte…

Değirmenci Bugün Karabük’te…

Birlik Medya’ya seçim öncesi özel açıklama yapılmış ve Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, yeniden genel başkan seçildiğimde ilk ziyaretim Karabük’e olacak demişti. Bugün geliyor bugün ve yarın ziyaret programları var. Genel Başkan sözünü tuttu, yani.

Karabük Şube de seçimden sonra ilk ziyaret eden şube olmuştu. Seçimden sonra da o ziyarette de Genel Başkan ‘ötekileştirmeyeceğiz, ayrıştırmayacağız’ şeklindeki açıklamasına uygun davrandı.

Bu konuda “Herkes  bu sözlere uygun davrandığı müddetçe , uygun hareket ettiği müddetçe, evvelce izlediği yoldan, yöntemden çark ederek doğru yola geldiği takdirde  söz geçerli olacaktır…” yorumları yapılıyor.

“Bu sözün gereğini yapmayıp,  hala eski kafa ile gitmeye çalışan olursa, bir zahmet gereği de yapılacaktır.” yorumları yapılıyor.

“Yani  herkes  seçim sonrasında durduğu yere bakmalı, bundan sonraki davranışlarına bakmalı. Genel Başkan sözüne sahip çıkacak biri olduğunu Karabük ziyaretiyle bir kere daha gösterdi. Verdiği sözü yerine getirdiği Karabük ziyareti için takdiri hak ettiği ortadayken kasıtlı bir şekilde ziyaretin yönünü saptırıpöküzün altında buzağı aramaya gerek yok…” yorumları yapılıyor.

 

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Temizlik İşleri Ekipleri Dere Yataklarında Temizlik Çalışmalarına Başladı

Yayın: 19.04.2024 14:43
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediyesi Şehir merkezinde ki dere yataklarında oluşan çöp, çamur gibi birikintiler halk sağlığı acısından risk oluşturmakla beraber, görüntü ve çevre kirliliği oluşturmaktaydı. Bunun üzerine harekete geçen Temizlik İşleri ekiplerimiz dere yataklarında temizlik çalışmalarına başladı.

Böylece dere yataklarını dolduran katı atık, ot ve çamurlar temizlenerek, hem oluşabilecek kötü koku, sinek ve su taşkınlarının önüne geçildi, hem de görüntü kirliliği ortadan kaldırılmış oldu.

Ayrıca iş makinelerin ulaşamadığı menfez altlarına da giren belediye ekiplerimiz buradaki çöp ve atıkları da temizlediler.

Dere yatakların temizlenmesi, Temizlik İşleri ekiplerimiz tarafından farklı bölgelerde devam edecektir.