Okan Küçük Yorumluyor 10 Ekim 2022

Okan Küçük Yorumluyor 10 Ekim 2022

Yayın: 10.10.2022 08:01
Paylaş:
A+ A-

Fatih Erbakan Karabük’teydi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin 2. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirmek üzeregeçtiğimiz Cumartesi günüKarabük’teydi.  Genel Kurul öncesi basın mensuplarıyla yemekli bir programda buluşan Erbakan, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Tabi çeşitli konular konuşuldu onları gün gün yazacağım. Bugün yazacağım kısmı Basın da dezenformasyon  konusu…

Fatih Erbakan, Meclis’te görüşülen Dezenformasyon Yasasındaki ifadelerin çok muğlak ve soyut olduğunu belirterek yasayı olumlu bulmadıklarını ifade etti. Erbakan yasayı “Muhalefeti susturmak, asıl gerçeğin yayılmasına engel olmak, perdelemek maksadıyla kullanılmaya açık bir yasa…” olarak niteledi.

Tabi diğer açıklamalarını da  yorum haber olarak  yazacağım. Tek aday ve tek listeyle gerçekleştirilen  2. Kongre de  Yeniden Refah Partisi Karabük İl Başkanlığını mevcut Başkan Bilal Bostancı bayrağı  seçilen yeni başkan  İsmail Özer’e devretti. Hayırlı olsun diliyorum.

İyi Parti’de Çok Adaylı Kongreler Dönemi…

İyi PartiKarabük’te sürekli bir şekilde değişen teşkilatlar ,başkanlar, yönetimler sonrasında birlik ve beraberliğin bir türlü sağlanamadığı bir yapı da kamuoyunda çeşitli spekülasyonlarla gündem olan bir konumda faaliyetlerine devam ediyordu.

İyi Parti Genel Merkezinin il-ilçe kongrelerine dönük aldığı karar sonrasında mevcut il yönetiminde olan Semiha Karaoğlu ve İsmail Yalav’ın insiyatifiyle bundan sonraki kongreler sürecinde ortak bir akıl belirleyerek, bir yol haritası çizilmesi  düşüncesiyle eski il – ilçe başkanları ve partililerin katıldığı bir toplantı geçtiğimiz Cumartesi akşamı organize edilmişti.

Toplantıya mevcut İl Başkanı Ali Çetin Aygün’ün katılmadığı öğrenildi.

Toplantıya katılanların genel olarak, isteyen herkesin aday olabileceği, birden çok adaylı kongrelerin yapılabileceği önemli olanın birbirilerini yıpratmadan, birbirlerini kötülemeden, şeffaf bir şekilde , demokratik olarak seçim yapmaları gerektiği konusunda görüşler ortaya koyduğu ifade edildi.

Benim anladığım Karaoğlu ve Yalav’ın çabalarına rağmen İyi Parti, birlik ve uzlaşı yolunu seçmedi. İyi Parti’de çok  adaylı kongreler dönemi  başlayacak. Öyle anlaşılıyor ki, önümüzdeki süreçte parçalı yapı ve çeşitli spekülasyonlar artarak devam edecek.

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Etkinlikleri

Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Emeğin Başkenti Bilimle Buluşuyor” projesi kapsamında “TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliğinin İkincisi” Karabük kent meydanında  düzenlendi.

 

Proje kapsamında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz 3 günde toplam 84 atölyede etkinlik yaptılar.Farkındalık oluşturan, katılımcıların bilimsel bilgiye ve bilim insanına yönelik bakış açılarının olumlu yönde gelişmesini sağlayan ve öğrencilere bilimsel düşünme becerilerini kazandıracak etkileşimli uygulamalar içeren faaliyetler gerçekleştirildi

3 Gün süresince , bilimsel gösteriler, 3D tasarımlar ve arttırılmış gerçeklik uygulamaları, sosyal ve beşeri bilime dair örnekler sunuldu.Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş’ı kutluyor ve Teknoloji ile Bilime yönelik etkinliklerin artarak devam etmesini diliyorum.

Not:Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı’na TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr.  Hasan Mandal’da 3. Gün gelerek katıldı.

Safran İlaç Üretim Sanayi’de Sertifikalar Verildi.

2011 yılında ecza deposu olarak faaliyete başlayan Safran ilaç Üretim Sanayi , Karabük Üniversitesi Teknokent bünyesinde Ar-Ge faaliyetlerini sürdürüyor. Firmayla ilgili sertifikalar konusunda bazı sorunlar olmuştu ve ben de gündeme getirmiştim.

Gelinen süreçte firma bünyesinde sürdürülen eğitimler kapsamında  ISO 22716 GMP (İyi Üretim Uygulamaları), ISO GLP (İyi Laboratuvar Uygulamaları) ve ISO 45001 (İş Sağlığı Güvenliği/İç Tetkikçi) sertifika alarak yoluna devam ettiğini öğrendim.

Firma sahibi Yunus Kılıç,kuruluş yıllarından bu yana kozmetik sektöründe ilerlediklerini , sonraki adımlarda ilaç sektörü için umut vadettiklerini, ifade ediyor.

Kılıç; “Bundan sonraki sertifika süreçleri ve alınacak eğitimleri destekleyip Ar-Ge ve üretim personellerini bilgilendirme, görevlendirme gibi vizyon ve misyonlarını şekillendirmektedir. Karabük ili Eskipazar ilçesinde kurulacak olan üretim tesisi öncelikli olarak insan sağlığına faydalı ürünler üretmek , dürüstlük ve güvenilirlik çerçevesinde topluma fayda sağlamayı hedefledik. Safran İlaç  Üretim Sanayi bu kapsamda üretim tesisinde bir vardiyada yaklaşık 150 kişi kapasite ile çalışma imkanı sağlayacaktır.” diyor.

Eskipazar’a bir vardiya da 150 kişilik istihdam sağlanacaksa, insan sağlığına faydalı ürünler üretilecekse herkes bundan tabi ki memnuniyet duyar – duymalı.

 

 Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Motorine Gece Yarısından İtibaren İndirim Geldi! Güncel Akaryakıt Fiyatları

Yayın: 25.04.2024 10:55
Paylaş:
A+ A-

Benzin ve motorin (mazot) fiyatlarında yaşanan güncel değişiklikler, petrol piyasasındaki dalgalanmalarla birlikte dikkatle takip ediliyor. Son dönemde Brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, motorin fiyatlarına olumlu yansıdı ve gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine önemli bir indirim yapıldı.

Motorin fiyatına yapılan indirim, litre başına 1 lira 17 kuruş olarak belirlendi. Ancak, benzin fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmadı.

Güncel akaryakıt fiyatları ise şu şekilde:

İstanbul Anadolu Yakası

  • Benzine: 43,49 TL
  • Motorine: 40,91 TL

İstanbul Avrupa Yakası

  • Benzine: 43,58 TL
  • Motorine: 40,97 TL

Ankara

  • Benzine: 44,46 TL
  • Motorine: 41,87 TL

İzmir

  • Benzine: 44,72 TL
  • Motorine: 42,12 TL