Okan Küçük Yorumluyor 11 Ağustos 2022

Okan Küçük Yorumluyor 11 Ağustos 2022

Yayın: 11.08.2022 00:06 |Güncelleme: 15.08.2022 12:06
Paylaş:
A+ A-

 

Karabük Sağlık Müdürlüğü Avukatları İtirazlarını Yapmışlardır

Bir zamanlar Süper Lig’ de 3 büyüklerin korkulu rüyası Karabükspor’un geldiği durum orta da… Hala kim-kimler nasıl batırdı, milyonlarca lira borçlu hale nasıl getirildi, hukuken ortaya çıkarılmış değil, çıkarılacak gibi de görünmüyor. Neyse… Burası Karabük işte…

Geçen haftaki bir yorum haber de yazmıştım. Yıllardır yapılması beklenen 150 yataklı ek hastanenin olduğu alan  Karabükspor’uneskiden kullandığı çamlıktaki sahanın olduğu alanı biliyorsunuz. Teknik olarak orası toplam da  10 bin metrekarelik bir alan. 6 dönümü devlet orman arazisi, 4 dönümü Kardemir’e ait orman arazisi, bin 500 metrekare de milli emlak’a ait hazine arazisi. İşte bu 10 dönümlük arazinin tamamı 49 yıllığına sağlık bakanlığına tahsis edildi- edilmişti.

 

Karabükspor’un başkanı o arazinin ek hastane yapılmasına karşı dava açtı ve nasıl oluyorsa da yürütmeyi durdurma kararı çıkarttı. Konuyla ilgili Sağlık Müdürlüğü avukatları itiraz edeceklerdi. Sanırım itirazlarını yapmışlardır, yürütmeyi durdurmanın iptal edileceğine inanıyorum. Süreç ne aşama da yani itiraz yapıldı mı, ne zaman sonuçlanır o da herhalde açıklanacaktır.  Karabük’te bilgilendirme – açıklama konusunda bir eksiklik var hep nedense…

Karayolları ve Belediye Yol Çalışmaları

Karabük’te 2 ayrı yol çalışması yapılıyor bildiğiniz üzere. Biri Kardemir Kavşağı kapsamında Karayollarının yaptığı eski namal petrole kadar olan alanı kaplayan çalışma ki bu çalışmanın tamamı 1 yıl kadar sürecek, eski namal şimdi Kazancılar Petrol’ün oradaki kısmı belki daha kısa sürede bitirilecek ama net bir açıklama yok.

Karabük BelediyesininÜniversite kavşağında yaptığı bir alt geçit çalışması var. Orası yıl sonuna kadar bitirilecek.

Yani, Karabük’te yol çalışmaları biraz daha geçici sıkıntılara neden olacak? Kimse açıklama yapmıyor, bilgi vermiyor o kısmı ayrı. Yukarıda dediğim gibi Karabük’te bilgilendirme- açıklama yapma konusunda bir eksiklik var hep. Ben de edindiğim bilgileri paylaşıp en azından takipçilerimizi ilgili konular hakkında buradan bilgilendiriyorum.

Mahkeme Kararı Şaşırttı

10 dönümarazi  6 dönümü yukarıda yazdığım üzere devlete ait. Yani Karabükspor yıllardan beri aslında devlet arazisine tecavüz ediyor vaziyette. Orası tamamen ne onlara ne de Kardemir’e ait değil yani. Bu konu da yürütmeyi durdurma kararı çıkartılması çok enteresan. Aslında yıllardır devlete ait olan alanıbila bedel kullandığı için karşı dava açılır mı ? Sağlık Müdürlüğü avukatları bu konuda da bir dava açarlar mı , sanmıyorum. Ama yürütmeyi durdurmanın iptali için dava açıldı ya da açılmak üzeredir…

Kardemir Kar Rekorları Kırıyor, Karabük Mahallesi – Fevzi Çakmak Mahallesi Bekliyor
Kardemir  son zamanlarda  ekonomik olarak ciddi bir ivme yakaladı. Sürekli olarak kar oranları artıyor ve bu memnuniyetle karşılanıyor doğal olarak. Karın artması- üretimin artmasıyla birlikte üretimden kaynaklanan  insan sağlığına zarar verebilecek olası zararların giderilmesi konusunda  baca filtreleri konusunda olsun çevre yatırımları konusunda olsun istenilen duruma gelindi mi acaba ?

Örneğin cüruf kırma tesisi konusu bir süre önce gündeme gelmişti. Hatta Karabük Belediye Başkanının da o yönde Kardemir’e yönelik eleştirileri olmuştu, bir dönem. O cüruf kırma tesisinin teknik olarak uygun olup olmadığının yanısıra oradan çıkan tozların o bölgedeki Fevzi Çakmak Mahallesi – Karabük Mahallesi gibi mahallelere verdiği sıkıntılar bir zaman gündem olmuştu.

Oradan çıkan tozla o bölgedeki- mahalledeki evlerin neredeyse içlerine kadar girdiği, çıplak gözle görünür bir şekilde o mahallelerdeki evlerin çatılarının tozlu- topraklı yapısı konuşulmuştu. Tabi o bölgelerdeki ev fiyatları da olumsuz etkilenmişti – etkileniyor. Bazı mahalle sakinleri Kardemir burayı alsın bize Yenişehir bölgesinden ev versin falan diyorlardı. Bir nevi takas yoluyla buradaki tozdan kurtulalım diyorlardı. Aralarından Kardemir’i dava edeceklerinden bahsedenler vardı.

İktidar – Muhalefet – Belediye Başkanı – STÖ vs. anlamında hiçbir karşılık bulmadı oradaki vatandaşların söylemleri, talepleri.  Karabük sahipsiz mi sorusunun sorulduğu bir konu gibi oldu orası da. Hala bekliyor…

Değirmenci’den Karabüklülere Selam.

Özçelik İş Sendikası Seçimlerini kazanarak yeniden Genel Başkan seçilen Yunus Değirmeci, daha önceden söz verdiği üzere ilk ziyaretini Karabük’e gerçekleştirmişti bilindiği gibi. Sözler tutulmak için verilir çünkü. Sözünü yerine getirmişti. Karabük ziyaretinin yankıları hala sürüyor onları zaman zaman yazacağım…

Geçen gün bir vesileyle gittiğim Ankara’da  Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç’ı da ziyaret ettim. Genel Merkez çok kalabalıktı. Değirmenci’ye yönelik hayırlı olsun  ziyaretleri çok yoğundu. Yani bir kafile  geliyor  bir kafile gidiyor  şeklinde bir yoğunluk gördüm.

Genel Başkanla yaptığımız sohbette bu yoğunluğun içinde kendisini ziyarete gelen şube başkanları ve yöneticilerine de sürekli bir şekilde sendikanın daha çok büyümesi için bir an önce düğmeye basılması yönünde talimatları oluyor gördüğüm kadarıyla. Yani hem ziyaretleri kabul ediyor hem de ziyarete gelen başkan ve yönetimlerinin geldikleri şube anlamındaki çalışmalarını değerlendiriyor hem de şu bölgede şu konuda eksik var, şu konuda şöyle sıkı bir çalışma lazım diyerek sendikanın daha da büyümesi için ciddi bir ödev de yüklüyor gelenlere.

Yoğunluk içinde kısa bir süre sınırlı bir zamanda sohbet edebildik, Değirmenci ile. Genel Başkan sendikanın 50 binlere, 100 binlere çıkartılması konusunda net- kararlı bir çalışmaya kararlı bir şekilde tam gaz  ilerleyeceği açık. Dediğim gibi, gelen başkanlarla hayırlı olsun dan hemen sonra  büyüyeceğiz, çok çalışacağız deyip bölgeleriyle ilgili çalışma talimatları veriyor. Bu dönem Sendika Genel Merkezi’ndeki yöneticilerde , şube vs başkanları da çok yoğun bir çalışma- büyüme dönemine girecekler anlaşılan.

Tabi kısa süre de az da olsa Karabük’ü de konuştuk. Genel Başkan’ın ‘Kayserinin evladıyım, Karabük’ün sevdalısıyım’ sözlerini biliyorsunuz. Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz’ın önemi ve tek vazgeçilmezi olduğunun altını yine çizdi Genel Başkan. Karabüklülere de selamlarını gönderdi. Biz de bu vesileyle iletmiş olalım inşallah.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Enerjisa dağıtım şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Türkiye'de 3 elektrik dağıtım bölgesinde hizmet verdiği 14 ilde kesintisiz ve kaliteli elektrik için yürüttüğü çalışmaları, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik aldığı tedbirlerle sürdürdü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Başkent EDAŞ ile Ankara, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale ve Zonguldak'ta, Ayedaş ile İstanbul Anadolu Yakasında, Toroslar EDAŞ ile Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Osmaniye ve Mersin'deki kritik noktalar için seçimden haftalar önce başlattığı bakım çalışmalarını tamamladı.

Seçim sürecinde enerji arz güvenliği kritik hale gelen noktaları Yüksek Seçim Kurulu (YSK) koordinasyonunda belirleyen şirket, bu noktaları besleyen dağıtım merkezi, Kesici Ölçü Kabini (KÖK), trafo, pano ve aydınlatma tesisleri gibi elektrik dağıtım şebekesi unsurlarındaki kontrol ve bakımlarını tamamladı.

İl ve ilçe seçim kurulları, oy toplama merkezleri, parti genel merkezleri başta olmak üzere 502 kritik noktada özel tedbir alan Enerjisa Dağıtım Şirketleri, seçim günü sabahın erken saatlerinden, oy sayımının tamamlanacağı saate kadar YSK, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Valilikler, Kaymakamlıklar ve kolluk kuvvetleri ile koordineli bir şekilde seçim sürecinin sorunsuz tamamlanması için faaliyetlerini sürdürecek.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, 31 Mart'ta ülke genelinde gerçekleştirilecek mahalli idareler seçim süreci boyunca, normal şartlarda daha iyi elektrik hizmeti sunmak için gerekli olan planlı kesintileri de iptal etti. Şirket, seçimlerin güvenilir ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesi için seçim günü 5559 personel, 1956 ekip ve 1811 aracın seçim günü sahada olacak. Olası her senaryoya karşı göreve hazır olacağı nöbet yerlerini belirleyen Enerjisa Dağıtım Şirketleri, tüm yönetim kademesi ile seçim günü boyunca kesintisiz enerji için nöbette olacak.

Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ, bölgelerinde seçim süreci boyunca kesintisiz elektrik hizmeti sunmak için çeşitli kapasitelerdeki 500'den fazla jeneratörü sorumluluk bölgesinde göreve hazır bulunduracak. Elektrik dağıtım şebekesinin yaşanmaması adına dünyada ilk kez Enerjisa Dağıtım Şirketleri tarafından geliştirilerek hizmete sokulan Mobil SCADA Kontrol Merkezi, operatörleriyle hazır tutulacak.

6 Şubat 2023 tarihli depremlerden etkilenen 11 ilin 5'inin elektrik dağıtımını üstlenen Toroslar EDAŞ'ın bölgesinde ise özellikle depremden yoğun olarak etkilenen Hatay ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde de tedbirler üst seviyeye çıkarıldı. Felaketin gerçekleştiği günden bu yana bölgedeki elektrik dağıtım şebekesini 1,9 milyar liralık yatırımla deprem öncesi değerlere tekrar ulaştıran Enerjisa Dağıtım Şirketleri, bölgede seçim sürecinde hizmet verecek konteynerlerde enerji arz sürekliliği için gerekli kontrolleri gerçekleştirdi.

Türkiye'de İş Sağlığı ve Güvenliği için yine Enerjisa Dağıtım Şirketleri tarafından bir ilk olarak devreye alınan Görüntülü Teyit Sistemi, seçim sürecinde kritik noktaların güvenliği için de kullanılacak. Çok tehlikeli olarak sınıflandırılan elektrik dağıtım faaliyetlerinde, sahadaki çalışanın iş aşamalarını canlı görüntülerle merkeze aktarıp merkezin teyidiyle ilerlemesini sağlayan bu sistemdeki görüntülü aktarım cihazları, kritik noktalarda bu noktaların güvenliğini gözlemleyecek. Olası arızalar teyakkuzdaki saha çalışanları tarafından yine merkeze iletilen canlı bağlantılarla takip edilebilecek ve ivedilikle giderilecek.

Ayrıca seçim süreci boyunca vatandaşlardan gelen kesinti ihbarları başta olmak üzere her türlü bilgilendirme ve talepler 186 numaralı Çağrı Merkezleri aracılığı ile takip edilirken, Enerjisa Dağıtım Şirketleri web siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden gerekli tüm bilgilendirmeler anlık olarak yapılacak.