Okan Küçük Yorumluyor 12 Aralık 2022

Okan Küçük Yorumluyor 12 Aralık 2022

Yayın: 12.12.2022 00:30
Paylaş:
A+ A-

Her Şeyin Başı Sağlık

3-4 gün yazılarıma ara verdim. Aslında ara vermek zorunda kaldım, çünkü ciddi bir salgın var denilenden benim payıma da düştü geçen hafta. 3-4 gün ağrı – ateş – öksürük – halsizlik yaşadım. Zaten hastane de işler yeterince yoğun bir de ben meşgul etmeyeyim diye gitmedim.  Evde eski yöntemlerle  ve istirahatle  geçirdim hala tam olarak  sağlığıma kavuşamasam da ilk 4 güne göre iyi toparlandım çok şükür.

Her şeyin başı sağlık gerçekten. Sağlıklı günlerde, sağlıklı- doğru – kamu yararı taşıyan yorum haberlerle kısa aranın ardından tekrar devam ediyorum, inşallah.

Kamuoyunun umuruna duyurulur.

Tüp Kuyruğu Mu, İlaç Kuyruğu Mu ?

Sağlık önemli, sağlıklı tedavi için ilaca ulaşabilmek , temin edebilmek de önemli. Ama şu sıralar KARABÜK’TE BİR İLAÇ YOKLUĞU var. Bazı ilaçlara ulaşamadıklarını söyleyen hastalar, bazı ilaçlara ulaşamadıklarını söyleyen eczaneler var. Eczanelere  bazı ilaçlara ulaşamadıklarını söyleyen ecza depoları, onlara da bazı ilaçların ham maddelerine ulaşamadıklarını söyleyen ilaç üreticileri var.

ZİNCİRLEME BİR YOK, ZİNCİRLEME BİR YOKLUK VAR. Bazı antibiyotikler, ağrı kesiciler, öksürük şurupları vs. KENDİLERİ YOK, MUADİLLERİ DE YOK.

Yeni yıl zammı beklendiği için STOK YAPILIYOR diye konuşanlar da var. Milletin ağzı torba değil ki, değil mi  ? ZAMLI TARİFE YANSISIN, HASTAYA ZAMLI TARİFEDEN İLAÇLAR DAHA ÇOK ŞİFA VERİR DİYE DÜŞÜNÜLÜYOR OLABİLİR Mİ ? Yoksa Türkiye’de fırsatçılık, stokçuluk, zam beklentileri gibi hesaplar ne zaman yapılmış da şimdi yapılsın ki değil mi ?

Hem sağlık, şakaya gelmez.  Ama şaka değil, bazı ilaçlar yok. NÖBETÇİ ECZANELERİN ÖNÜNDE UZUUN KUYRUKLAR OLUŞMAYA BAŞLADI. HANİ ESKİLERİN YAĞ KUYRUĞU- TÜP KUYRUĞU DEDİKLERİ TÜRDEN. O kuyruklardakilerin çoğu ilaçları bulamıyorlar da, muadilini bulan varsa öpsün başına koysun yani.

Konu önemli, konu sağlık çünkü.

Yıkılması Gerekenler Yıkılıyor Sorun Nerede ?

Karabük’te deprem güçlendirme çalışmaları yapılan ve yıkımı yapılıp yenisi yapılacak okullar da  çalışmalar sürüyor.  O süreçte eski okullarından başka okullara giden öğrenciler, daha uzak yerlerdeki okullara giden öğrenciler var. Yani geçici bir sıkıntı var. Daha önce de yazdım deprem gerçeğini unutmamalıyız. Bu çalışmalar tabi ki bir an önce başlayıp bitmeli.

Karabük’te Demir Çelik Lisesinin bir bölümü de yıkılacak- yapılacak derken bir kızılca kıyamet koptu. Daha önce orası İmam Hatip Okulu yapılacaktı’larla başladı. Sonrada  bazı partiler, temsilciler falan adliye önünde  ‘yıktırmayız’ denilebilecek basın açıklamaları yaptı.

Sonra resmi açıklama geldi. O okulun 3 bloğundan A blokta depremsellik analizi sonucu yıkım kararı verilmiştir, denildi. Ayrıca 8 okul binasının kullanılmasının uygun olmayacağına aynı analiz sonuçlarına göre yıkım kararı verildiğini ve o okulların yıkım kararı alınarak ivedilikle boşaltıldığı  da açıklandı.

Bana göre doğru karar… Hiçbir şey bir tek insanın canından önemli olamaz çünkü.

Kara Kutu

Nöbetçi eczaneler önünde uzayan ilaç kuyrukları, bulunamayan ilaçlar…Sıkıntı zam öncesi  stokçuluk mu, başka bir şey mi bilinmiyor…

MODERN TIBBIN GETİRİSİ İLAÇ ENDÜSTRİSİ çok çok büyük bir Pazar. Onlar için her hasta MÜŞTERİ. Bu aralar da müşteri çok ama ilaç yok.

Sorum şu :  Para – rant- kazanç, vurgun  vatandaşın sağlığından önemli midir ? Yoksa önce vatandaş mıdır, önce sağlık mıdır ?

İLAÇ ENDÜSTRİSİNİN VE MODERN TIBBIN KARANLIK YÜZÜ de olabilir mi dersiniz… Ben hiçbir şey demeyeceğim bu konuda. SONER YALÇIN’ın  Kırmızı Kedi Yayınevi’nden çıkan KARA KUTU kitabını okumayanların okumasını, sağlığın her dalında bulunanların başta TIP Öğrencileri olmak üzere bir başucu kitabı olarak mutlaka temin etmelerini – okumalarını önerdiğimi ifade edeyim. Soruya sonra daha rahat cevap verilebilir.

Bazı ilaçlar gibi yok değil. Muadili de değil orjinali her  platformdan satın alınabiliyor. SONER YALÇIN – KARA KUTU.

***

Not:. Karabük Cemiyet hayatının sevilen isimlerinden Seyit Ahmet Karabacak’ın ani vefatını teessürle öğrenmiştim. Hastalık nedeniyle  cenaze ve define maalesef katılamadım. Merhum Ahmet Abi’ye Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve sevenlerine başsağlığı dilerim.

Not 2: Karabük’ün en büyük derneği Karabük Eskipazarlılar Derneği’nin (KESDER)  hizmet binasının açılış programına da yine  hastalık nedeniyle katılamadım.  Başkan İdris Çankaya’nın yoğun gayretleriyle kazandırdığı  ve geniş katılımla yapılan hizmet binası açılışı hayırlı/uğurlu olsun.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

 

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük PTT Sosyalfest için pul hazırlayacak

Yayın: 25.04.2024 10:11
Paylaş:
A+ A-

Karabük PTT, Karabük Üniversitesi tarafından organize edilen Türkiye’nin Sosyal Bilimler Festivali “Sosyalfest” için pul hazırlayacak.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın Karabük PTT Başmüdürü Ahmet Karagöz ile yaptığı görüşmeye göre Karabük PTT, Karabük Üniversitesi tarafından organize edilen Türkiye’nin Sosyal Bilimler Festivali “Sosyalfest” için pul hazırlayacak.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ile Karabük PTT Başmüdürü Ahmet Karagöz, PTT Müdürü Ali Bakır, İşletme Müdürlüğü, Pazarlama Satış Sorumlusu Furkan Küçük ile İdari ve Mali Birimler Müdürü Nevzat Yılmaz’ı Rektörlük makamında misafir etti. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan görüşmede, Karabük PTT tarafından Karabük Üniversitesi tarafından organize edilen Sosyal Bilimler Festivali “Sosyalfest” için hazırlanacak pul ile ilgili detaylar görüşüldü.

Ayrıca ziyarette, Rektör Kırışık ve Karabük PTT Başmüdürü Karagöz, üniversite ile PTT arasında yapılacak iş birliklerine ilişkin görüşlerini paylaştı.