Okan Küçük Yorumluyor 12 Nisan 2022

Okan Küçük Yorumluyor 12 Nisan 2022

Yayın: 12.04.2022 03:03
Paylaş:
A+ A-

Karabük Valiliği- Şehit Aileleri, Gazi ve Gazi Aileleri İftarı

Dün akşam Karabük Valiliği’nin organizasyonuyla Karabük’teki Şehit Aileleri, Gazi ve Ailelerine iftar programı düzenlendi.

Şehitlik kavramı ve Gazilik kavramını anlatmaya gerek yok. Zaten sadece yüce dinimizde değil, tüm dinler de ve kültürler de  ulvi bir değer taşıdığını biliyoruz.

Şahsen ben  dün akşam bir başka akraba iftarına davetli olduğum halde, Şehit Aileleri, Gazilerimiz ve Ailelerinin iftar programında bulunmayı, bir akşam en azından bir ailemizle tanışmayı, sohbet edebilmeyi şeref  saydığım için  diğer iftar davetinden izin alarak bu iftara  uça uça, kanatlanarak geldim, desem doğru olur.

Benim bulunduğum masa da Kıbrıs Gazimiz ve ailesi vardı. Protokolden Cumhuriyet Başsavcımız Koray Kesgin ve eşleri, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Duran vardı, tesadüfen. Keyifli sohbetler yaptık. Benim için çok anlamlı, çok değerli, onur duyduğum bir gece oldu.

Bu iftarda Valimiz Fuat Gürel  ve eşi Özlem Aras Gürel’in yanı sıra Karabük Milletvekillerimiz, Cumhur Ünal- Niyazi Güneş – Hüseyin Avni Aksoy,  Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili , AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Ak Parti İl Başkanı  İsmail Altınöz,  Karabük Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz ve eşleri, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve Haddeciler Derneği Başkanı Pehlivan Baylan, Çelikray- Özçelik DÇ Sahibi Remzi Özçelik, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanı Sebahattin Çorbacı  ( daha sayamadığım, göremediğim bir çok kişi)  ve Kurum Müdürlerimiz vardı. Karabük protokolünden hemen herkes oradaydı. Bir iki kurum müdürü yoktu sadece.

PROTOKOLÜN TAMAMI AYRI AYRI BİRER MASA DA OTURDULAR. HER BİRİ BİR ŞEHİT AİLESİ YA DA GAZİ AİLESİYLE BİRLİKTEYDİLER. TABİ YETERLİ DEĞİL BELKİ AMA MÜBAREK RAMAZAN AYINDA ÜLKEMİZİ BORÇLU OLDUĞUMUZ, BUGÜNÜMÜZÜ BORÇLU OLDUĞUMUZ ŞEHİTLERİMİZ NEZDİNDE ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİ VE GAZİ AİLELERİYLE BÖYLESİ BİR AKŞAMI  PROTOKOLÜN PAYLAŞMASI, ONLARA ŞÜKRAN BORÇLU OLDUĞUMUZU HİSSETTİRMELERİ, DEVLETİN VE YÖNETİCİLERİN HER DAİM YANLARINDA OLDUĞUNU BEYAN ETMELERİ ÇOK DEĞERLİYDİ.

Tabi Şehit Ailelerinin yüreklerindeki kor söner mi ?  Ama devletinde, yöneticilerinde emirlerinde olduğunun hissettirilmesi belki  bir nebze olsun  huzur vermiştir onlara. Bu tarz etkinliklerin artarak devam ettirilmesi lazım.

Bu vatan 7 düvele karşı kanını canını veren Şehitlerimiz vesilesiyle kuruldu. Göze göz, dişe diş çarpışan  bazı uzuvlarını savaş meydanlarında bırakan Gazilerimizin  vesilesiyle kuruldu. Şu mübarek günlerde Allah onlardan ve ailelerinden razı olsun inşallah. Organizasyonu düzenleyen Karabük Valiliğini de tebrik ediyorum.

İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un şu sözüyle bitireyim “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.”

Dün Akşam Ki İftardan Kısa Kısa

Hem kendi masamdaki hem de birkaç masadaki Şehit Aileleri ve Gazi Aileleriyle tanışma sohbet etme fırsatı buldum. BAZI GAZİLERİMİZİN GÖZÜNDEN, KIBRIS BARIŞ HAREKATINI  DİNLEDİM. NELER YAŞANMIŞ ONLARDAN DİNLEDİM.

Karabük Valimiz ve eşleri Özlem Aras Gürel  tüm masaları tek tek dolaştılar. Valimizle  bir konu da biraz sohbet ettik. Özlem Hanımla da kısa bir süre sohbet  ettik. Vekillerimizle kısa kısa sohbet ettik.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’yle de sohbet ettik biraz.  Başkan 3-4 aydır sigarayı bıraktığından  sinir durumu nasıldır diye baktım. Valla maşallah neşesinden geçilmiyor. Sigarayı bırakmak biraz da gençleştirmiş başkanı. Güzel bir sohbetimiz oldu.

Başkan Vergili’yle konuşurken Safranbolu Belediye Başkanımız Elif Köse geldi masamıza selam verdi. Üçümüz biraz sohbet ettik. Çok az siyaset konuştuk.

Bazı il müdürlerimizle konuştuk. Konuştuğum herkes o akşam iftarda olmaktan mutluydu… İFTARIN MANEVİ LEZZETİ, ORTAMA SİNMİŞTİ ADETA. Sonuç olarak  hayırlı bir iftar oldu. Hayırlara da vesile olur inşallah…

 Birlik ve Beraberlikle Karabük’ü İleri Taşırız.

Dün akşam bir şeyi daha gördüm Karabük  büyük bir yer değil sonuçta. Şehir merkezi bile 2-3 caddeden ibaret. GİDECEK BAŞKA BİR YERİNİZ YOKSA KARABÜK’TE  HEP BERABER YAŞAMAK ZORUNDAYIZ. BERABER YAŞARKEN BİRBİRİMİZE SAYGI DUYMAK ZORUNDAYIZ.

Dün akşam Ak Partilisi, MHP’lisi, CHP’lisi vs.  yani farklı görüş ve ideolojilerde olan bir çok siyasetçi de aynı çatının altında bir aradaydı.  KARABÜK’ÜN EN ÇOK İHTİYACI OLAN  BİRLİK BERABERLİK. Bu kenti ileriye götüreceksek, şahsi görüşlerimiz, fikirlerimiz uyuşmasa bile kimseyi diğerinden ayırmadan Karabük için bir arada olmak zorundayız.

RANT YOK- ÇIKAR YOK- MENFAAT YOK – KAVGA YOK- HAKARET YOK VE HERKES BİR ARADA. Bürokratı- milletvekili -belediye başkanı- parti başkanı vs.  herkes bir arada. Bunları bir araya getiren de Şanlı Şehitlerimizin maneviyatı bence.

Biz çeşitli mesleklerde olan vatandaşlar mesela. Karabük’te doğduk ve sanırım ki Karabük’te öleceğiz. Onun için birbirimizi sevsek de – sevmesek de  niyetimiz Karabük’se,  niyetimiz Karabük’ün genel çıkarıysa bir ara da olmak zorundayız.

Niyetimiz  başkaysa, başka tabi…

Yorumlar

  1. Halk

    Parti grup toplantılarındaki Genel Başkan konuşmalarını sizler “bu adamlar ne anlatıyor böyle” diye hayretle dinlerken, milletvekilleri neden ayakta alkışlıyor, biliyor musunuz?
    MV listelerini ve sıralamaları Genel Başkanlar yapıyor da ondan…
    Buna da demokrasi diyorlar

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Görele’de “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Görele ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin destansı mücadelesinin anlatıldığı “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Uğur Bilgi'nin yönettiği, eğitmenliğini ise Nur Tuba Bankoğlu'nun yaptığı oyunda Görele Anadolu Lisesi öğrencileri rol aldı.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu izleyen Belediye Başkan Vekili Hediye Dülger, öğrencilerin Çanakkale'de yaşanan destansı mücadelenin ruhunu salona en iyi şekilde yansıttıklarını söyledi.

Dülger, öğrencileri tebrik ederek, çeşitli hediyeler verdi.