Okan Küçük Yorumluyor 13 Ekim 2022

Okan Küçük Yorumluyor 13 Ekim 2022

Yayın: 13.10.2022 05:32
Paylaş:
A+ A-

KarabükPostası Gazetesi67 Yaşında…

Karabük Postası Gazetesi yayım hayatının 67. Yıldönümüne girdi. Allah gani gani rahmet eylesin değerli kurucu  Ali İhsan Ersözlü, Necmettin Timuçin Ersözlü, Tuncer Ersözlü’den sonra bugün Allah hayırlı ömürler versin Erzan Ersözlü ve İhsan Ersözlü ile bu bayrak Karabük’te dalgalanmaya devam ediyor. Daha sonraki kuşaklar da gün gelecek  inşallah asırı da devirecek olan gazetemizin 100. Yılını göreceklerdir.

Tarafsız  ve doğru habercilik çizgisini sürekli bir şekilde sürdüren   Karabük Gazetecilik camiasının  mümtaz bir çınarı, bir devi olan Karabük Postası Gazetemizin 67. Yılını canı gönülden kutluyor,  habercilikte bundan sonra da yapacağı seviyeli – kaliteli – gerçek haberlerle Karabüklülere hizmetinin nice yıllar devamını diliyorum.

Elif Köse Safranbolu’nun Mimarı…

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, göreve geldiğinden beri birçok çalışmaya imza attı. Özellikle  sosyal belediyecilik anlamında çok aktif çalışmalar yapan biri oldu, hep. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve öğrenciler konusundaki sosyal çalışmaları takdir gördü.

Üreten Safranbolu hedefiyle geçen ay düzenlediği Kadın El Emeği Festivali,SAKEM’de hazırlanan aceze yemekleri,öğrenci beslenme çantaları, 7 – 17 yaş grubuna verilecek voleybol, basketbol ve masa tenisi ile 18 – 65 yaş grubu kadınlara verilecek egzersiz, yürüyüş, parkur, çabukluk, kuvvet ve dayanıklılık kursları,Kadın Danışma Merkezi, İhtiyaç sahiplerine yönelik mağaza kalitesinde Safranbolu Belediyesi Hayır Çarşısı, Sinema Geceleri,yeni doğan bebeklere hediyeler ve aile ziyaretleri, esnaf ziyaretleri,  birbirinden güzel etkinlik, eğlence ve bilgilendirme toplantıları ve farkındalık kampanyalarıyla öne çıktı Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse.

Uygun fiyatları, deneyimli personeli, yeşillikler içinde dinlenme alanları ile sadece Safranboluluların değil, kent dışından gelen misafirlerinde ilgi odağı olan Safranbolu Belediyesi Sosyal Tesisi de çok başarılı bir hizmet olarak Safranbolu’da yerini aldı.

Safranbolu’daki çocukların özgür ve demokratik bir şekilde fikirlerini söylemeleri,  yaşıtları için projeler üreterek hayata geçirebilmeleri amacı ile kurulan Safranbolu Belediyesi Çocuk Meclisi…

Yine çocuk ve gençlerin diledikleri enstrümanı öğrenmeleri, kendini geliştirmeleri, en önemlisi kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için açtığı Müzik Okulu…

Çocuklara çeşitli meyvelerin verildiği Göz Hakkı Manavı uygulaması…

Karabük ve Safranbolu’da yaşayanların kentin değerini bilmeleri ve bu kent hakkında bilgi sahibi olmaları için üstü açık otobüsle Kendi Kentimde 1 Gün Turistim uygulaması.

Tabi sadece sosyal faaliyetler değil, Belediyecilik çalışmaları içinde su hattı boru döşeme çalışmaları, 20 bin tona yakın asfalt çalışması,  daha temiz bir Safranbolu için mahalle ve caddelerde yol yıkama çalışmaları, Safranbolu’nun daha güzel bir görünüme kavuşması için  cephe yenilemesi çalışmaları, park ve bahçeler vs.vs…

Safranbolu Belediyesi işçilerinin davulla zurnayla kutladığı toplu sözleşme…

Safran Hasatları, bağ bozumları, seralar, festivaller, turizm çalışmaları, vs. vs…

Yani Safranbolu Belediyeciliğinde her alanda güzel işlerin Mimarı oldu Elif Köse. Hem masa da hem saha da oldu sürekli.

Cuma günü de Bağlarbaşı Mahallesi’nde Çankaya Parkı Temel Atma Töreni yapacak. Bugün Ankara’dayım. Yarın dönmüş olacağım, nasipse törene katılacağım. Safranbolu’nun dışında Karabük merkezinde de olumlu tepkiler alan bir isim oldu Köse. Karabük’e de kadın eli değmeli diyenlerin sayısı artıyor her geçen gün. Karabük’te artık bir kadın milletvekili olmalı diyenler de çok…

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Müjde…

Dünkü Karabük Postası Gazetemizde manşet haber olarak yayımlamıştık ama bir kez de buradan yazmam faydalı olur.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrası Millete sesleniş konuşmasında Esnaflara ve öğrencilere müjde verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Esnafımız için Halkbank  vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatıyoruz. Kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bin liraya, iş yeri edindirme ve taşıt kredisi limitini 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltiyoruz.  Ayrıca Ailelerinin yaşadığı şehirlerden uzak yerlerde eğitim-öğretim gören öğrencilerimize, okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği sağlayacağız” dedi.

“Bir müjde de üniversite öğrencilerine vermek istiyorum. Ailelerinin yaşadığı şehirlerden uzak yerlerde eğitim öğretim gören öğrencilerimize, okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği sağlayacağız. Yılda 2 defa verilecek bu destek sayesinde yaklaşık 150 bin öğrencimizin ailelerinin yanına onlara herhangi bir yük getirmeden gidip gelebilmesini temin etmeyi hedefliyoruz”  diye konuştu.

Esnaflara ve öğrencilere müjde niteliğindeki bu açıklamalar çok olumlu tepkiler aldı. İçinden geçtiğimiz süreçte  esnafların ve öğrencilerin desteklenme miktarlarının artışına ciddi anlamda ihtiyaç vardı. Bu ihtiyaç da inşallah bu şekilde karşılanmış olacak.

Karabük’ü Sevenler..

Önümüz Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine  gidiyor. Bundan sonra Karabük sevdalılarında artışlar olacaktır. Karabük’üm, Karabüklüm diyenlerde artış olacaktır mutlaka.

Karabük’te  yapılması gerekenler varken sesi çıkmayanlar, yapılmaması gerekenler varken sesi çıkmayanlar, Karabük’te değerler yıpratılırken  sesi çıkmayanlar, Karabük’te zerre eseri, izi  olmayanlar, yarın öbür gün çıkıp  gırtlaklarını patlatırcasına ‘Bizim aşkımız Karabük.’ diyeceklerdir.

Şahsi çıkar ve menfaati olanlar, şahsi gelecek kariyer planlaması yapanlar, derdi kendi ceplerini – kasalarını doldurmak  daha çok kazanmak olanlar, Karabük, Karabük ruhu türkülerini söyleyeceklerdir. Büyüklere masallar anlatacaklardır…

Bir şeyin  sahtesi ile  çakması ile gerçeğini- doğrusunu  ayırmak görevi de  Karabüklülere düşüyor. Onun için Allah  akıl- fikir- feraset nasip etsin Karabük’lülere, eğriyi doğrudan ayırma yeteneği nasip etsin inşallah.

O günlerin arefesindeyiz, yani.

 TSO’da Sürpriz Mi Olacak ?

Ayrıca yine yazacağım bu konuyu ama bugün bir girizgah yapmış olayım. TSO  organ temsilci seçimlerinin ardından kulislerin yine hareketli olduğu konuşuyor. TSO Meclis Başkanlığı noktasında 2 ayrı adaydan ve 2 ayrı adayın çalışmaları olduğundan söz ediliyor.

Bu nokta da TSO Meclis Başkanlığı’nda sürpriz gelişmeler olacağını söyleyenler var. Bu kadar girizgah yeterli sanırım. Yine yazarım ayrıca.

 

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da otomobilin motosiklete çarptığı kazada 3 kişi yaralandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum’da otomobilin 3 tekerlekli elektrikli motosiklete çarptığı kazada baba ve oğlu ile otomobil sürücüsü yaralandı.

Alınan bilgiye göre V.Ç. (29) idaresindeki 16 CDB 89 plakalı otomobil, İnönü Caddesi’nde Irak uyruklu Sarhan Al-Isawı’nın (42) kullandığı 3 tekerlekli elektrikli motosiklete çarptı.

İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kazada otomobil sürücüsü, motosiklet sürücüsü ve motosiklette bulunan sürücünün oğlu İbrahim Al-Isawı (12) yaralandı.

Yaralılar sağlık ekiplerince yapılan müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentte bulunan bir özel hastaneye kaldırıldı.

Otomobil sürücüsü V.Ç’nin 250 promil alkollü olduğu öğrenildi.