Okan Küçük Yorumluyor 13 Eylül 2022

Okan Küçük Yorumluyor 13 Eylül 2022

Yayın: 14.09.2022 00:45
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Kadın El Emeği Festivali Sona Erdi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, kadınlar için projeler üretmeye, onların yanlarında olmaya devam ediyor. Kadın üreticileri destekleme anlamında en son faaliyeti de Safranbolu Kadın El Emeği Festivali. 10 – 11 – 12 Eylül tarihlerinde gerçekleştirildi. Gerçekten içerik olarak dolu dolu bir programdı.

Ama açılış dahil 6’lı masa olarak tabir edilen Millet İttifakının paydaşlarından CHP İl Başkanı Abdullah Çakırharicinde kimseyi göremedim. Onun katılmaması da gerçekten çok ayıp olurdu zaten ki katıldı. Diğer taraftan vatandaş nezdinde ciddi bir katılım göremedim. Kadın üreticilerden bazıları 2. Gün de  hiç siftah yapamadıklarını söylediler.

ÖZETLE CİDDİ BİR GAYRET, EMEK VE İÇERİĞİ DOLU ETKİNLİKLER OLAN FESTİVALDE ELİF KÖSE’ DE KADIN ÜRETİCİLER DE YALNIZ BIRAKILDI.

Başkan Köse’de kadın üreticinin yalnız bırakıldığının farkında ki son gün hem alışveriş yaptı hem kadın üreticilerle sohbetler etti. Köse, kadınlar için, üreticiler için pozitif ayrımcılık noktasında tek başına ciddi bir festival düzenliyor. Yarışmalar, konserler, ödüllü yarışmalar, çocuk eğlenceleri vs. her yönüyle dopdolu ve iyi düşünülmüş bir festivale imza atıyor ama işte yapmakla olmuyor… Ne yapıldığının farkında olunması, destek verilmesi lazım.

KİBAR, NAZİK BİR KADIN ELİF KÖSE, KATILIM SAĞLAYANLARA TEŞEKKÜR ETMEYİ NEZAKETİ GEREĞİ İHMAL ETMEDİ tabi.

Köse, kararlı “En başından söylediğimiz gibi kadınlarımıza pozitif ayrımcılığa ve onlarla başarılı işler yapmaya devam edeceğiz.” diyor.  Bu yöndeki çabaları ve çalışmalarını ben de bir gazeteci kardeşi olarak canı gönülden destekliyorum. Katılım az olmuş – çok olmuş önemli değil. BELLİ BİR BİLİNCİN OLUŞMASI ZAMAN İSTİYOR DEMEK Kİ. Toplumsal duyarlılık, hassasiyet, emeğe saygı gibi kavramların yok olmaya yüz tuttuğu bu dönem de bazı hasletlerin yeniden kazanılmasına bir vesile de olur böylesi etkinlikler inşallah

Gün gelir bu çalışmaların kıymeti, değeri, anlamı ve önemi mutlaka anlaşılır. Gösterilmesi gereken toplumsal hassasiyet mutlaka gösterilir. Kadınlar için , üreticiler için çok doğru bir festivaldi sonuç olarak…

İstanbul Karabük Tanıtım Günleri

Karabük Valiliği ile Karabük Dernekler Federasyonunun (KARDERFED)öncülüğünde; Kaymakamlıkların, Belediye Başkanlıklarının çoğunluğunun,  bazısivil toplum kuruluşlarının ve unutulmaya yüz tutmuş meslekleri icra eden ustaların katılımıyla gerçekleştirilenCumhuriyet Kenti Karabük’ün turizm değerleri, lezzetleri ve kent kültürünü tanıtmayı amaçlayan İstanbul Karabük Tanıtım Günleri sona erdi. Önceki yorum haber de yazmıştım. “40 ilin federasyon ve il başkanları da katılmış.Karabük Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de çok  destek verdi. SAĞOLSUN VALİ FUAT GÜREL, ÖZELLİKLE KARABÜK’ÜN TANITIMI KONULARINDA HEP BAŞ AKTÖR OLMUŞ BİR İSİM YİNE TAM DESTEĞİNİ VERDİ.

KARDEFED etkinlik öncesi Eminönü’nde Safranlı ve içine belli sayıda altınların da konulduğu kilolarca lokum dağıttı. İstanbul’un bir çok noktasına , billboardlara, köprü ayaklarına falan Karabük Tanıtım Günlerinin afişleri asıldı. İstanbul’un birçok noktasında tanıtımlar yapıldı.  Bu anlam da en çok tanıtım yapan illerdeniz.

İstanbul’da birçok ilin bir şekilde tanıtım günleri yapmadığı, tahsisle ilgili yer sorunu yaşadığı, yer alanların ilgili ilden yeterli desteği alamadığı için BAZI İLLERİN TANITIM GÜNLERİNİ İPTAL ETTİĞİNE BAKILDIĞINDA KARABÜK İÇİN CİDDİ BİR KAZANIM OLDU TANITIM GÜNLERİ. Bu kısmı atlanmamalı.

Sonuç itibarıyla, Karabük’ün tanıtımı için emek veren, gayret veren, katkı sunmaya çalışan herkesi gönülden tebrik ediyorum.  KARABÜK HER ŞEYİN VE HERKESİN ÖNÜNDEDİR, ÜSTÜNDEDİR…

Karabük’ün tanıtımına katkı vermeyenler, gidip orada bile bulunmayanların yaptığı eleştiriler var. Bu işler çok kolay işler değil,   organize etmek, düzenlemek, tanıtmak, katkı vermek yerine oturduğun yerden eleştirmek, yanlış bulmak, işi siyasete kadar çekmek çok çok kolay tabi.

Ya yol yol açın ya da yoldan çekilin diye bir söz var ya…  YA DAHA GÜZEL TANITIMI BUYURUN SİZ YAPIN… YAPMIYORSANIZ EMEK- GAYRET SARF EDENLERİN ŞEVKİNE – AZMİNE – ÇABALARINA ENGEL OLMAYIN… KULP TAKALIM DİYE UĞRAŞMAYIN.”  Şeklindeki eleştirileri dile getirmiştim.

Vali’den Kapak Gibi Açıklama

 

Memleket Buluşmaları kapsamında Karabük Valiliği ile Karabük Dernekler Federasyonunun (KARDERFED)öncülüğünde; gerçekleştirilen Tanıtım Günleriyle ilgili Karabük Valisi  Fuat Gürel’in  yaptığı açıklama da yeni tuhaf bir tabir ama ‘kapak’ gibi oldu.

 

Vali Gürel yaptığı değerlendirmelerinde ; “BU ETKİNLİĞİN ADI ASLINDA BULUŞMA GÜNLERİ, BU BİR TURİZM FUARI DEĞİL, biz buraya hemşehrimizle buluşmaya geliyoruz. Yöremize ait bir takım lezzetleri güzellikleri, Karabük’ümüzün tarihini, kültürünü, İstanbul’da yaşayan insanlarımıza getirdik. GÖRÜYORSUNUZ İNSANLAR AİLELERİ VE ÇOCUKLARI İLE GELİYORLAR, büyük bir kısmı Karabüklü ve memleketlerini özlüyorlar, memleketi ile alakalı birşeyler görmek istiyorlar, diğer misafirlerimiz ise Karabük’ü yakından tanımak ve Karabük’le ilgili birşeyler görmek istiyorlar.

 

VALİLİĞİMİZ ÖNCÜLÜĞÜNDE TÜM BELEDİYE BAŞKANLIKLARIMIZ BURADA, KARDEMİR BURADA, KARABÜK ÜNİVERSİTEMİZ BURADA, DERNEKLERİMİZ VE ODALARIMIZ BURADA, ÖZELLİKLE SAFRANBOLU’DAN UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ MESLEKLERİN TEMSİLCİLERİ BURADA. Aslında amacımız Karabük’ümüzün değerlerini buralarda gösterebilmek, hem Karabüklünün misafirperverligini gösterebilmek aynı zamanda Karabük’ün tarihini, turizmini, Gastronomisini, kültürünü neyi varsa gelen misafirlere gösterebilmek için buradayız.

 

ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ BAŞARILI OLDUK,hemşehrilerimizin oluşturduğu bir Federasyonumuz var onların öncülüğünde burada güzel bir altyapı oluşturuldu, bizlerde destek verdik, diğer Kurumlarımızla birlikte güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum.

Elbette BU TUR ETKİNLİKLERE DESTEK VERMEK GEREKİR, HEMSERİLERİMİZDEN RİCAMIZ OLUMSUZ KONUŞMAK ÇOK KOLAY, HİÇBİR ŞEY YAPMADAN KENARA ÇEKİLMEK, YAPILAN İŞLERİN ALEYHİNE KONUŞMAK EN KOLAYI. Karabük ülkemize sanayisi ile kültürü ile öncü olan bir İl, BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE TANITIM VE DİĞER ETKİNLİKLERE DESTEK VERMEK GEREKİR.

 

Ben genel hatları ile halkımızın destek verdiğini düşünüyor ve teşekkür ediyorum. Buraya Karabük’ten bir çok insan geldi buraya, hem de buradaki hemşehrilerimiz destek verdiler, bu tür organizasyonlarda eksiklikler olabilir mi? elbette olabilir, bu eksiklikleri tamamlayıcı unsur olarak dikkate alırız, bir daha ki sefere bu eksiklikleri tamamlarız. ASIL BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN YAPTIĞIMIZ İŞLERİN MEMLEKETİMİZE FAYDASI OLMASIDIR, ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ GÖRÜYORSUNUZ İNSANLARIMIZ BURADA, ben teşekkür ediyorum. Etkinlik için çaba sarfeden KARDERFED Başkanına, Yönetim Kurulu üyelerine, derneklerimize ve burada bizleri misafir eden hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Valiliğimize, Belediyelerimize, Üniversitemize, Kardemir’e, Ticaret ve Sanayi Odamıza ve Kurumlarımıza teşekkür ediyorum. BU BİR EMEK İŞİDİR, GAYRETTİR, GAYRET VE ÇABA SARF EDENE TEŞEKKÜR ETMEK GEREKİR, ÇÜNKÜ İNSANLAR EMEK GÖSTERİRKEN ONLARI MOTİVE ETMEK GEREKİR. İLİMİZİN SICAKKANLILIĞINI VE MİSAFİRPERVERLİĞİNİ GÖSTERDİK BUNDAN DAHA GÜZEL BİRŞEY OLABİLİR Mİ? İnsanlarımızın bilmediği Miyane Helvasını, Çullu Böreğini, Keşkek Çorbasını göstermiş olduk veya kendi hemşehrimize tekrar tattırmış olduk. Bu anlamda etkinliğin verimli geçtiğini düşünüyorum, emeği gecen herkese tekrar teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

Çok klas ve çok yerinde bir açıklama, ekleyecek – çıkartacak bir şey  kalmadı bence…

 

 

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Papara’da sabit işlem ücretiyle 80’den fazla ülkeye para transferi sağlıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 12:12
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Papara, yurt dışı para transferi ürününün kapsamını 5 kıtada 80'den fazla ülkeye genişletti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre yurt dışına para transferinde kullanıcılarına sabit işlem ücretiyle 7/24 para gönderme imkanı sunan finansal teknoloji şirketi Papara, para transferi yapılabilecek ülke sayısını 80'in üzerine çıkardı.

19 milyonun üzerinde Papara kullanıcısı 5 kıtada aralarında Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Filipinler, Kenya ve Peru'nun da yer aldığı 80'den fazla ülkeye para transferini diledikleri zaman dakikalar içinde gerçekleştirebilecek.

Avrupa Birliği ülkeleri ve Birleşik Krallık'ın yanı sıra, Papara kullanıcıları artık Kuzey-Güney Amerika ve Asya ülkeleriyle birlikte Azerbaycan, Kazakistan ve Gürcistan'a da hızlı, kolay ve güvenli bir biçimde para transferi yapabilecek. Papara, yurt dışına para göndermek isteyenlerin sürpriz maliyetlerle karşılaşmaması için ülkeye göre değişen sabit transfer ücreti uyguluyor.

– Avrupa'ya yapılan transferlerde sabit işlem ücreti 1 avro

Papara'da Avrupa ülkelerine yapılan transferlerde sabit işlem ücreti 1 avro, Birleşik Krallık'a yapılan transferlerde 1 sterlin ve Amerika'ya yapılan transferlerde ise 2,5 dolar olarak uygulanıyor. Uygulanan işlem ücreti, gönderilen tutara göre değişmezken kullanıcılar aylık toplam 10 bin avro transfer limiti dahilinde gerçekleştirecekleri her transfer işleminde yalnızca ülke bazında belirlenen sabit ücreti ödüyor. Yurt dışına para gönderirken kullanıcılar, lansman dönemi boyunca gerçekleştirecekleri ilk para transferinde işlem ücreti ödemiyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Papara Üst Yöneticisi (CEO) Emre Kenci, bugüne kadar toplamda 30 binden fazla işlem gerçekleştirildiğini belirterek, “Herkese daha hızlı, kolay, hesaplı ve keyifli finansal ürünler geliştirmek için çalışan Papara, sınırları kaldırmayı seven bir şirket. Yurt dışı para transferi ürünümüzün 80'den fazla ülkeye genişlemesiyle birlikte kullanıcılarımıza daha kapsayıcı bir deneyim sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bireysel kullanıcılarımız için Papara'nın finansal evreni yurt dışı para transferi, sigorta ve yatırım ürünleriyle zenginleşmeye devam ediyor. Finansal 'Super App' olma yolculuğumuzda emin adımlarla ilerliyoruz.” ifadelerini kullandı.