Okan Küçük Yorumluyor 13 Ocak 2023

Okan Küçük Yorumluyor 13 Ocak 2023

Yayın: 13.01.2023 00:38
Paylaş:
A+ A-

Soru Önergesinin Cevabı Gelmedi…

Karabük’te yaşanan hava kirliliğinin neden olduğu hastalıklar ve erken ölümler gibi bir durumu yaşıyor mu Karabüklüler ?

Malum, Karabük Milletvekili H. Avni Aksoy,  Karabük’te son yıllarda giderek artan oranda hava kirliliği, özellikle SO2 ( Kükürt dioksit ), CO ( Karbon Monoksit) ve Partikül madde konsantrasyonlarının kabul edilebilir değerlerin çok üstüne çıktığı, Karabük’te yaşanan hava kirliliği, başta insan hayatı olmak üzere bitki ve hayvan yaşamını ile madde ve yapılar üzerinde de zararlı etkisini göstermekte olduğunu ifade ederek Sağlık Bakanlığı tarafından cevaplanması istemiyle yazılı soru önergesi vermişti.

Karabük’te hava kirliliğinin neden olduğu hastalıklar ve erken ölümlerle ilgili bakanlığınızın bir çalışmasının olup olmadığını, Karabük ilindeki hava kirliliğine bağlı olarak, hava kirliliğinin yol açtığı hastalıklardan ( Astım, KOAH, Akciğer kanseri, Solunum yetmezliği), son 10 yıl itibariyle hastanelere müracaat eden hasta sayısının ne kadar olduğunu, Hastalık ve ölümlere karşı önlem almak adına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile işbirliği içinde yürütülen herhangi bir proje veya çalışmanın olup olmadığını, sormuştu.

Henüz bir cevap gelmedi diye biliyorum ben… Cevap gelince yorum haber de yazarım yine.

Muhalif Milletvekilliği Daha İyi Sanki !

Karabük’te Cumhur Ünal ile Niyazi Güneş, seçildikleri günden beri ciddi bir uyum içinde çalışıyorlar. Zaman zaman yorum haberler de  yazıyorum bunu. O uyumun- birlikteliğin Karabük’e getirdiği faydalar var.

Karabük 3 Milletvekili seçti. CHP’den seçilip Memleket Partisine geçen Hüseyin Avni Aksoy, zaten yok. Hiçbir yer de yok. Ünal ve Güneş, düğünde cenaze de her yer de var. Aksoy, yok…

Ak Parti’nin 20 yılın sonunda belli oranda yıpranmışlığı var. Ama 2 vekile çalışmıyorlar, yatıyorlar, Karabük’e gelmiyorlar denilemez değil mi ?

Daha önce yazmıştım bir yorum haberim de. İktidar milletvekili olmak zordur. Çünkü, her şikayet direkt size gelir. Her sıkıntısı olan sizden çözüm bekler. Oğluna – kızına iş isteyenler olur, bu liste uzar gider. Bu anormal bir durum değil tabi. Sonuçta iktidar Milletvekili  olduğunuzdan herkes, her şeyin çözümünü sizden bekler.

Çözdüğünüz durumlar olur, sonuç alamadığınız durumlar olur… Çözemediğiniz durumlar da hep suçlu durumunda olursunuz. O yüzden zordur iktidar milletvekilliği…

Muhalefet vekilliği öyle mi ? Tek yapman gereken Karabük’e gelip, Karabük’ün sorunlarını dile getirmek.  Biz iktidar olsaydık şu konuyu şöyle çözerdik, bunu böyle çözerdik demek bile yeterli. İş isteyen olmaz, başım ağrıyor diyen olmaz. Gerekçen hazır, ben iktidar vekili değilim ki dersin geçersin.

Aynı maaş, aynı sosyal haklar, aynı statü… Ama iktidar milletvekiliysen işin zor. Muhalefet vekiliysen kolay, değil mi ?

Karabük’te Kirlilik Var Mı Yok Mu ?

Karabük’te hava kirliliği var mı yok mu? Karabüklülerin büyük çoğunluğuna göre var. Hatta içinde bulunduğumuz kış aylarında had safha da …Bazı günler genzinizi yakan bir hava soluyorsunuz, bazı günler  içinize çektiğiniz hava kokuyor buram buram.

Sanayi tesislerinden ilk olarak Kardemir’e gözler çevriliyor. Kardemir’den çalıştırılmayan hiçbir filtre olmadığı , saha ölçümlerinin de Bakanlığa online gittiği açıklanmıştı.

 Marzinc, tek bacamız var. Emisyon ölçümlerimizde  Bakanlık ve Müdürlükçe takip ediliyor. Sorun yok, demişti.

Diğer Haddehaneler vs. de durum nedir acaba ? Kış aylarının gelmesiyle birlikte kullanılan kömürlerin kalitesi ne durumda acaba ?

Karabük’te göğüs hastalıkları ve kanser gibi ölümcül hastalıklar konusunda Ankara hastane servisi olarak kabul edilen sabah  otobüsleri çakılı bir şekilde yıllardır kesintisiz bir şekilde hasta götürüyor…

Bilindiği gibi Hava kalitesi ölçüm cihazları da var Bakanlığın. O ölçümlere göre de kirlilik yok Karabük’te, kirlilik görünmüyor Karabük’te.

Ama zaman zaman Safranbolu’dan gelirken Karabük’ün üzerindeki sis bulutundan Karabük görünmüyor, Merkezden Kayabaşı tarafına bak görünmüyor, Kayabaşı  – Yaylacık tarafından merkeze bak, merkez görünmüyor.

Havanın koktuğu, genzi yaktığı günler oluyor, Karabük’ün üzerini kaplayan  sis tabakasından dolayı görünmediği zamanlar oluyor ama Karabük’te kirlilik yok ve görünmüyor.

Bir yerler de bir sorun var sanki değil mi ?

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum FK Teknik Direktörü Özbalta, Keçiörengücü maçını değerlendirdi:

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Trendyol 1. Lig ekiplerinden Ahlatcı Çorum FK'nin teknik direktörü Serkan Özbalta, 2 Nisan Salı günü deplasmanda oynayacakları Ankara Keçiörengücü maçına en iyi oyunlarını ortaya koymak üzere çıkacaklarını bildirdi.

Özbalta, yaptığı yazılı açıklamada, pes etmeden, oyun disiplininden kopmadan mücadele ederek lig sıralamasının play-off hattında merkezi konuma ulaştıklarını belirtti.

Ligin henüz bitmediğini hatırlatan Özbalta, şunları kaydetti:

“Son haftalarda oyun ve oyunsal disiplinle mücadeleyi pes etmeden, bırakmayarak play-off hattında merkezi bir konuma geldik. Ben, ekibim ve oyuncularımız henüz bu işin bitmediğini, henüz bir şeyi garantilemediğimizin farkındayız. Planlaması yapılmış, yapılanması ile birlikte oyun kültürü oluşturulmuş, mücadele gücü yüksek, kendi sahasında oynadığı maçlara arzulu bir şekilde çıkan, çalışkan ve saygı duyulacak bir takıma karşı oynayacağımızın bilincindeyiz. Her maça olduğu gibi inatçı ve mücadeleci, iyi oyunumuzu ortaya koymak üzere çıkacağımız müsabakada, taraftarımızın da desteği ile arzu ettiğimiz sonucu almak istiyoruz.”