Okan Küçük Yorumluyor 13 Şubat 2023

Okan Küçük Yorumluyor 13 Şubat 2023

Yayın: 13.02.2023 00:53
Paylaş:
A+ A-

Karabük Devletinin ve Milletinin Yanında

Büyük deprem sonrası benim takip edebildiğim kadarıyla net olarak gördüğüm şu. Tüm Türkiye, tüm kurumlarıyla, başta Valilikler, ardından Belediyeler, stöler, odalar, dernekler ve vatandaşlar olarak kendi imkanlarıyla herkes seferber olmuş durumda.

Ciddi bir birlik – beraberlik sağlanmış durumda. Karabük’te bu anlamda çok faal. Karabük Valiliği, Valimiz Fuat Gürel öncülüğünde adeta gece – gündüz demeden çalışıyor. Kurumlarımızda mesai mefhumu yok.

HERKES ELİNDEN GELEN EN ÜST ÇABAYI GÖSTERİYOR. BU FELAKETTEN YİNE BÜYÜK BİR BERABERLİK RUHU ÇIKMASI HARİKA BİR ŞEY. TÜRK MİLLETİ’NİN SAĞDUYUSUNU YİTİRMEMİŞ OLMASI HARİKA BİR ŞEY.

Tek tük marjinal tipte olaylar yaşanmıyor değil. Ama devletimiz tüm unsurlarıyla deprem bölgesinde istenmeyen tek tük olaylara da anında müdahale ediliyor.

VURGUN – SOYGUN YAPMAK İSTEYEN SINIRLI SAYIDA ÇAKALA,  DEVLET   ŞEFKAT TOKADINI ATMASINI DA biliyor, yani.

 

Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  Depremzedeler İçin Soba Üretiyor

Karabük Mesleki ve Teknik Lisesi  bilinen adıyla Karabük Endüstri Meslek Lisesi  yerli ve milli liselerimizin üretim anlamındaki tek temsilcileri.

KARABÜK ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ PANDEMİ DÖNEMİNDE , SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI DÖNEMİNDE, HERKESİN EVDEN ÇIKMAYA KORKTUĞU DÖNEMLER DE İHTİYAÇ DUYULAN DEZENFEKTAN – MASKE VE KOLONYA üretimi gibi sağlık alanında o dönem ihtiyaç duyulan ürünlerinin üretimlerini yaptılar.

BÜTÜN OKULLARIN KÜTÜPHANELERİNİ YAPTILAR.  Geçmişte kentin ihtiyacı olan  her konu da ellerini hep taşın altına koydular. Ne zaman bu kentin bir ihtiyacı olursa hep en başta yer aldılar.

Kendilerine  ihtiyaç duyulan her zaman devletinin ve milletinin yanında olmaya devam ediyorlar. GELİNEN SÜREÇTE DEPREM BÖLGESİNDE ÇADIR VE SOKAKTA KULLANILABİLECEK ODUN SOBASI ÜRETİMİNE BAŞLADILAR.

Okul Müdürü Gür Can’ın yönetiminde idareciler, teknik bölümdeki meslek öğretmenleri ve öğrenciler, deprem bölgesindeki çadırlarda ve çeşitli alanlarda kalan insanları ısıtabilmek için soba üretim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kelimenin tam anlamıyla KARAGÜN DOSTU bir okulumuz. BAŞTA OKUL MÜDÜRÜ GÜR CAN HOCA OLMAK ÜZERE EMEĞİ GEÇEN İDARECİ- ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİM.

İyi ki varsınız…

Birileri Yerli – Milli, Birileri Vatan Haini Mi ?

Önceki yorum haber de bana iletilen bazı yorumları yazmıştım. Gündeme gelmeyen seçimlerin neden gündeme gelmediğinin eleştirileriydi onlar. Malum sadece  Karabük esnaf kefalet 2 No’lu  kredi kooperatifi seçimleri gündem olmuştu.

Bana gelen eleştiriler de  ÖRNEĞİN 6 ŞUBAT’TA YENİCE ESNAF KEFALET KREDİ 2’nolu KOOP. SEÇİMLERİ VARDI. Tek aday tek başkan kongre yaptılar bitti- hiç gündem olmadı. 8 ŞUBAT’TA  EFLANİ ESNAF KEFALET KREDİ SEÇİMLERİ VARDI.   O da hiç gündem olmadı.

6 Şubat kongresi gündem olmadı, 8 Şubat Kongresi gündem olmadı, 7 Şubat’ta yapılan kongre nedense olay oldu, sahi o zaman 7 Şubat tarihi özel bir gün mü tek o gün yapılan seçim gündem oluyor, şeklinde eleştiriler gelmişti.

‘Bir seçim oldu diye seçimi yapanları adeta vatan haini ilan edecek kadar ileri giden yorumları yapanlar, paylaşımları yapanlar, ahkam kesenler 6 Şubat’taki kongreyi – 8 Şubat’ta yapılan kongreyi neden hiç dile getirmiyorlar ?   O TARİHLER DE KONGREYİ YAPANLAR YERLİ – MİLLİ DE 7 ŞUBAT’TA KONGREYİ YAPANLAR VATAN HAİNİ Mİ ?’ diyorlar.

Bunun üstüne 11 ŞUBAT’TA KARABÜK ZİRAAT ODASI KONGRESİ yapıldı.12 ŞUBAT’TA ESNAF KEFALET 1 NOLU KOOP. Seçimi yapıldı.

‘O Kongrelere dönük hiç atış yapılmadı. O kongreler de kimse kötülenmedi – ötekileştirilmedi- hainleştirilmedi de  sadece 7 Şubat’ta kongre yapılması mı yanlıştı ?  6 – 8- 11- 12 Şubat’ta yapılmadığı için mi 7 Şubat kongresindekiler yanlış yaptı.’ Deniliyor.

Ne diyelim, demek ki 7 Şubat tarihinin özel bir eleştirel anlamı varmış…

Kongreler Ve Başkanların Maaşları

Hüseyin Kılıç, Nurettin Tümen ve Ahmet Okan Kirman’ın yarıştığı ve tek eleştirilen kongre olan  o kongre de seçilecek olan başkanın maaş konusu da ayrı bir gündemdi.

 Başkan Adayı Hüseyin Kılıç seçilecek başkanın maaşının 8 Bin 500 TL olması yönünde teklif verdi. Nurettin Tümen ise ilk yıl 30 Bin ikinci yıl 35 Bin TL alsın başkan diye teklif verdi. Ahmet Okan Kirman teklif vermedi ama Nurettin Tümen’in teklifini destekledi.

Ve oradaki ESNAFLAR OYLAYARAK 8 BİN 500 TL’Yİ DEĞİL, İLK YIL 30 BİN İKİNCİ YIL 35 BİN TL ALSIN DİYE SUNULAN TEKLİFİ KABUL ETTİLER İYİ Mİ ?

O başkanın parası gökten zembille inmiyor. O Esnafın cebinden çıkıyor ama esnaf 8 Bin 500 TL olsun diye Hüseyin Kılıç’ın sunduğu teklifi değil de , Nurettin Tümen’in sunduğu ve Ahmet Okan Kirman’ın desteklediği 30 bin  ikinci 35 Bin TL’yi kabul ettiler..

Seçim iptal edildi zaten, bence Kılıç tekrarlanacak seçim de 50 Bin tl olsun başkanın maaşı diye teklif versin. Esnaf  cebinden daha çok vermek istediğini zaten önceki oylama da gösterdi. 30 YETMEZ, 50 OLSUN DENİLSİN O ZAMAN…

Not: Hüseyin Kılıç  “ Ben teklif olarak 8 bin 500 lira maaş alınmasını önerdim. Fakat buradaki üyeler maaşın 30 bin lira olarak olmasını istediler. Bu paralar, siz esnafların cebinden çıkıyor. Ben bu duruma bir manana veremedim. Kooperatifin kendisine ait  binası yok. Mevcut başkan 1 milyon 500 bin liralık makam arabasına biniyor. Başkan seçilmem halinde bu arabayı satıp, kooperatife bir hizmet binası kazandıracağım” demişti.

1 Milyon 500 Bin TL’lik arabaya binilmesi de esnafı rahatsız edebilir. 3 Milyonluk arabaya binilmesi için teklif verilsin bir daha ki kongre de esnaf buna da çok sıcak bakacaktır maaştan anladığım kadarıyla.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

 

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat Sulusaray depreminde camiler ve kerpiç yapılar hasar gördü

Yayın: 19.04.2024 10:33
Paylaş:
A+ A-

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde camiler ve kerpiç evlerde hasar oluştuğu belirlendi.

İlçenin Malum Seyit Tekke Mahallesi’nde bulunan Malum Seyit Tekke Camisi’nin külah kısmı depremde yıkıldı. Minber ve mihrabın da hasar gördüğü caminin duvarlarında çatlaklar meydana geldi.

Aynı mahallede bulunan kerpiç yapılarda da yer yer hasarlar oluştu. Ekipler, hasar gören yapılara girişleri yasakladı.

Malum Seyit Tekke Camisi dron ile görüntülendi.

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, gazetecilere, Sulusaray ilçesinde dün saat 18.11’de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini hatırlattı.

İlçede iki gündür depremlerin meydana geldiğini belirten Yazıcıoğlu, “Gece yaşanan ilk depremin ardından Sulusaray’a intikal ettik. Vatandaşlar tabii panik yapmışlardı, sokaktalardı. 5,6 büyüklüğündeki depremde, net bilgi ilerleyen saatlerde gelecektir ama 171 ev zarar gördü, çevre köyler ve ilçelerle dahil olmak üzere. İki minare hasar gördü. Can kaybının, yaralıların olmaması bizi en çok sevindiren taraf.” diye konuştu.

Tokat Belediyesi olarak ilçeye aşevi ve personeliyle destek verdiklerini anlatan Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:

“Vatandaşlarımız biraz panik yaptı, sokaklara indi, parklarda bulundular. Biz de onlara her konuda destek olmak için ekiplerimizi seferber ettik. Zabıtamız, park bahçeler, fen işlerimiz olsun, tüm ekipler vatandaşlarımıza çorba ikramında bulundu, yardım etti. Mahalle konaklarımızı ve Tokat merkezde spor tesislerimizi vatandaşlarımıza açtık. Tedirgin olan vatandaşlarımız geceyi orada geçirdiler ama ilerleyen saatlerde evlerine döndükleri noktasında bilgi aldık.”

Yazıcıoğlu, bölgede durum tespit çalışmalarının devam ettiğini dile getirerek, “Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hiç merak etmesinler. Devletin tüm kurumları burada. Dün de Bakan Yardımcımız, Sayın Valimiz, AFAD Başkanımız, milletvekillerimiz buradaydı. Her konuda desteklerini ifade ettiler.” açıklamasında bulundu.

Tokat Valisi Hatipoğlu Sulusaray depreminin ardından yapılan çalışmaları anlattı

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, depremin ardından Sulusaray ilçesinde incelemede bulunduklarını belirterek,depremlerin hemen sonrasında hızlıca durum alıp İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatı doğrultusunda gerekli çalışmaları planladıklarını, ilk andan itibaren AFAD ekiplerinin bölgeye intikal ettiğini anlattı.

Bölgenin yapısı doğrultusunda daha çok kerpiç evlerde hasar bulunduğuna işaret eden Hatipoğlu, “İçişleri Bakanımızın da gönderdiği destek unsurlarıyla 740 görevlimiz burada bulunmakta. Vatandaşlarımızdan isteyenlere misafirhanelerimizi hazırlamıştık. Genel olarak vatandaşlarımız bölgelerinde kalmak istedi. Bu doğrultuda bin civarında çadırı dağıtmış durumdayız vatandaşlarımıza. İçme suyunun riskli olabileceğini düşünerek bölgeye içme suyu sağladık. Yaklaşık 5 bin kumanyayı bölgeye getirdik, ihtiyaç doğrultusunda dağıtıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hatipoğlu, depremin ilk anından itibaren ülke genelinden destek mesajı geldiğini vurgulayarak, “Özel bir teşekkürü de beni arayan Adıyaman Gölbaşılı hemşehrilerime ediyorum. Bilindiği üzere Tokat halkı, koordinatör valilik yaptığım dönemde Gölbaşı ile büyük bir gönül bağı kurmuştu. Gölbaşı’nın kadirşinas halkı bize, ‘Gerekirse misafir etmek isteriz.’ diye masajlarla dönüş yaptı. Depremin dayanışma unsurlarını ortaya koyuyoruz.” diye konuştu.

Devletin tüm kurumlarıyla sahada olduğuna dikkati çeken Hatipoğlu, şunları kaydetti:

“740 kamu görevlisi, şu an itibarıyla 3 ilçemizde görev yapmakta. Sahadaki tüm çalışmalarımızı bugün akşam bitirmiş olacağız. Kısmi olarak yıkılmış minarelerimiz var, gün içinde tamamını yıkacağız. Vatandaş için tehdit oluşturma söz konusu. Bölgede depremden etkilenen yaklaşık 3 bin 200 kişi bulunuyor. Bu kişilerin tamamına ulaşmış olduk, taleplerini aldık. Gece saat 2 sularında çadır taleplerinin büyük kısmını karşıladık. Jandarmamız, çevik kuvvetimiz, komandomuz vasıtasıyla çadırların montajını gece boyunca devam ettirdik. Bugün de eksik kalan kısımları tamamlayacağız.”

Vali Hatipoğlu, okullarda sürekli deprem tatbikatları yaptıklarını dile getirerek, “Tokat ilimiz en hassas deprem bölgelerinden biri. Hem vatandaşlarımızı hem de kurumlarımızı teyakkuzda tutuyoruz. Buradaki sorunları tamamlamadan işlerimizi bitirmiş olmayacağız. O yüzden buradayız.”tok açıklamasında bulundu.