Okan Küçük Yorumluyor 13 Temmuz 2022

Okan Küçük Yorumluyor 13 Temmuz 2022

Yayın: 13.07.2022 09:53
Paylaş:
A+ A-

 Altınöz, Çetinkaya’ya Sahip Çıktı.

CHP İl Başkanı Abdullah Çakırbayram öncesi yaptığı basın toplantısının bir kısmında Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Özkan Çetinkaya’ya sert ifadelerde bulunmuştu.

Çetinkaya’nın, bir  CHP Genel Başkan Yardımcısına yönelik ‘adisin’ gibi ifadeninde bulunduğu bir paylaşım yapıp , bir süre sonra o paylaşımı kaldırması sonrası CHP İl Başkanı Çakır, Çetinkaya için, “Bu arkadaş kendisine çeki düzen versin. Vermiyorsa da verdirmesini biliriz.” sözleri sonrası Ak Parti İl Başkanı İsmail Altınöz, hemen merkez ilçe başkanını savunan bir açıklama yayımladı.

Bu açıklama sonrası bazı kişiler, “Hani bazıları Altınöz ile Çetinkaya birbirini sevmez. Perde arkasında birbirleri hakkında pek de iyi konuşmazlar falan diyorlar ya. Bakın İl Başkanı derhal merkez ilçe başkanını savundu. Demek ki, milletvekili adaylığı için birbirlerini rakip görüyorlar, birinin diğerinin önüne geçmesini istemiyorlar sözleri dedikodudan ibaret. Yoksa İl Başkanı merkez ilçe başkanını neden savunsun ki, değil mi ?

Duymamış gibi de yapabilirdi…” diyorlar.

Çakır’a  İNCE  Hatırlatma

Altınöz’ün mesajını değerlendiren bazı kişiler, “Altınöz 7 yıldır İl Başkanlığı yapıyor. Siyasette iyice yetişmiş biri. Merkez ilçe başkanını savunurken bir taraftan da milletvekili adayı olması muhtemel olan CHPİl Başkanına Muharrem İnce göndermesi yapıyor. Hani 2018’de  Eskipazar da CHP Eskipazar İlçe başkanıyla CHPİl Başkanı arasında bir kavga- sürtüşme yaşanmıştı. CHP Eskipazar İlçe Başkanının Muharrem İnce’yi eleştirmesine karşılık Başkan Çakır’la aralarında sürtüşme çıktığı iddia edilmişti.Onu da hatırlatıyor  Altınöz.” Diyorlar.

“Gerçekten siyasette iyice yetişmiş hatta pişmiş Altınöz. E bundan fazla pişerse dibi tutar. Artık milletvekilliği adaylığına  giden yolu ince ince değil kalın kalın bariz arşınlıyor. Bu kadar yıldan sonra Milletvekili adayı olmazsa başkanlık koltuğunda oturmasının da çok anlamı yok, yani.” Diyorlar.

Ak Parti’de Milletvekili Aday Adayları

Mevcut Milletvekillerinin performanslarını da değerlendiren Ak Partili bazı kişiler, “Ak Parti’de mevcut milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş yeniden milletvekili adayı olacaklar mı, bilinmiyor? Ama 2 vekilin dirsek teması içinde, tam bir uyum içinde hem Karabük’te düğün-dernek- cenaze vs. noktasında hem Ankara’da Karabük’ün daha çok hizmet alabilmesi için Bakan, Bakan Yardımcısı, Genel Müdür vs. noktasında gitmedik yer, çalmadık kapı bırakmadıkları açık.

En son bayram öncesi3 Milyon 643 Bin TL  bir sağlık ödeneği kazandırıldı mesela.” Diyorlar.

“Kısaca bir bakacak olursak, 2 Milletvekili yeniden aday olmayı düşünebilir. Ak Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Y. Mehmet Ceylan var mesela. Ankara’da hem parti genel merkezinde hem kabinedeki isimlerle rahat görüşebilecek tecrübeli bir isim. İsmail Altınöz, Özkan Çetinkaya, Saime Öksüzoğlu’nunda adaylığı söz konusu olabilir. Ahmet Erorhan, Muzaffer Atılkan, Timurçin Saylar,Enver Malkoç, İlter Fatih Korkut, Ömer Ayar ve  bu isimlerin altına gözü kapalı 10 tane daha aday adayı çıkabilir. Ak Parti’den 20’ye yakın aday adayı çıkacaktır.“ diyorlar.

Karabük’te kadın aday olacak mı, o kısmı çok önemli. Kadın kontenjanı kapsamında seçilebilecek bir yere kadın aday konulacak mı ? Bu konu bile birçok dengeyi değiştirir çünkü.Bir kadın milletvekili  geçen dönem 3 . sıradan yazılmıştı sonradan çıkartılmıştı çok yanlış olmuştu o iş. Çok hatalı olmuştu biliyorsunuz. Vicdanlara sığmamıştı, neyse…

Karabük’te Ak Partililer, tecrübeli isimleri mi isterler, yoksa genç ve yeni isimleri mi acaba ? Liste de seçilecek yer de kadın milletvekili isterler mi acaba ? Kimi /kimleri milletvekili adayı olarak görmek isterler acaba ?

Mesele Kademe DeğilMiydi ?

Özçelik İş Sendikası Genel Başkanlık Seçimleri öncesi kademelerin verilmesi konusunda görüşler, eleştiriler, yorumlar yapılmaya devam ediliyor. Bu konuyla ilgili yorum haberler yapmıştık.

Konuyla ilgili yorum yapan bazı çevreler, “Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı ile Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Kardemir’de önemli bir konu olan kademeler işini çözüp, ilan ediyorlar. Değirmenci müjde niteliğinde bir resmi duyuru ile ilan ediyor.  Karabük’te birileri ortalığı karıştırmaya çalışıyor. İstenilen kademe değil miydi? İstenilen başka bir şey miydi? İşçiye kademe kademe denildi de kademe verildiğinde neden konu hala karıştırılmaya çalışılıyor. O zaman kademe diyenlerin derdi ,işçi kademe değildi demek ki.” diyorlar.

 

“Hem Kardemir hem Sendika Genel Başkanı çıkıp  kademede hak kaybı yaşadığını düşünenler varsa en yakın amirine müracaat etsinler hemen çözüme kavuşturulacak  diye resmi açıklaması var. Birileri hala  memnun değiller.Bunasıl iştir Allah aşkına , anlayan beri gelsin…” diyorlar.

Sahi siz anladınız mı bu ne iştir ?

Karabük Şube Değil, Genel Başkanlık Seçimi Yapılacak

16-17 Temmuz’da Ankara’da yapılacak olan Özçelik İş Sendikası Genel Başkan seçimine artık birkaç gün kaldı. Konuyla ilgili yapılan yorumlarda, “Yarış, Karabük Şube Başkanlığı yarışı değil malum genel başkanlık yarışı. Çünkü hala sanki Karabük Şube Başkanlığı seçimleri yapılıyor da biri Karabük’lü, biri Kayserili iki aday Karabük şube başkanlığına yarışıyor falan zannedenler var.” deniliyor.

“Karabük’te doğan sendika , Karabük’ün öz değerlerinden olan sendika, bugün Türkiye genelinde örgütlenen bir sendika hatta uluslararası entegrasyonunu yapmış bir sendikadır. Bu büyüme ve gelişmenin son 10yılında Genel Başkan Yunus Değirmenci, Genel Başkan Yardımcısı Recep Akyel’dir.

Son 10 yılda yapılan tüm çalışmalar da üyelerin kat be kat artması, aidatlı üyenin artması, genel merkez binalarının öz kaynaklarıyla yapılması, birçok şubenin kendi yerlerini satın alınması hep bu 10 yıl da oldu. Hepsinde Genel Başkan Yunus Değirmenci idi.

Şimdi  o dönemler de kimsenin sesi soluğu çıkmazken, hatta bu başarılardan dolayı Değirmenciyi tebrik ederken, takdir ederken, şimdi son 10 yılın içindeki bazı süreçler  kötüleniyor. İyi de  10 yıldır genel merkez yöneticisi değil miydi Akyel,  o zaman alkış tutup bugün kötülediği o konularda yönetici koltuğunda oturmuyor muydu. Koltuktayken alkış, adaylık sürecinde kötüleme doğru ve geçerli bir davranış değil.” deniliyor.

Kayseri –  İskenderun Neredeymiş ?

Seçimlere birkaç gün kala Özçelik İş Sendikasının  Kayseri ve İskenderun şubelerinin Yunus Değirmenci’yi desteklemediği yollu ortaya atılan  söylemler sonrası yapılan değerlendirmeler de, “Tamam seçimdir, istenmeyen bazı yalanlar- dedikodular hatta maalesef iftiralar bile olabilecektir de, 5 dakika sonra ortaya çıkacak, karizmayı çizecek, boşa çıkacak, güç gösteriyorum derken güçsüzlüğü  belki de çaresizliği ortaya koyacak açıklamalar yapmaya gerek var mı ?” deniliyor.

“ Bu nasıl akıldır, bu nasıl strateji yoksunluğudur. Kayseri – İskenderun Şube Başkanları ve Yönetimleri jet bir açıklama yaparak Değirmenci’nin  yanında olduklarını açıkladılar. İskenderun 31 Üst Kurul Delegesi olarak, sonuna kadar Genel Başkanımız Yunus Değirmenci’nin ve bölgemizin ağabeyi Bayram Altun beyin dimdik arkasında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz, dedi.

Kayseri Şube Başkan ve Yönetimi,  27 üst kurul delegesi olarak, öncelikle Celalettin Korkmazyürek diye bir şahsı tanımadığımızı tüm kamuoyuna ve teşkilatımıza bildiriyor, Kayseri’nin yiğit evladı, ağabeyimiz ve Genel Başkanımız Yunus Değirmenci’nin dimdik arkasında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. Duymayanlar da duysun; Halep ordaysa Kayseri buradadır, dedi. Yani Kayseri -İskenderun neredeymiş? “ diyorlar…

Tabi çeşitli değerlendirmeler yapılıyor ama şurada bu hafta sonu seçimler olacak. Delegeler özgür iradeleriyle genel başkanlarını seçecekler. Yani, bu dakikadan sonra kimin ne yorum yaptığının da çok önemi kalmadı, son sözü delegeler söyleyecek artık.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Köse: “Safranbolu Güneşli Günlere Uyanacak”

Yayın: 29.03.2024 12:51
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediye Başkanı ve  CHP Adayı Elif Köse;  göreve geldikleri 2019 yılından buyana ekibiyle birlikte Safranbolu’ya hak ettiği hizmeti verdiklerini, kenti koruyarak, geliştirmek için durmadan, yorulmadan, özveriyle çalıştıklarını belirterek, “Gücümüzü sizden alarak hizmet etmenin onuru ve gururuyla bir kez daha tüm Safranbolu’yla birlikte başaracak ve bizden sonraki nesillere harika bir kenti miras bırakacağız. Sizlere kucak dolusu sevgi gönderiyorum” dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adayı Elif Köse, 1 Nisan sabahı Safranbolu’nun yeniden güneşli günlere uyanacağını söyledi. 1 Nisan sabahını büyük bir heyecan ve umutla beklediklerini ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı ve Adayı Elif Köse; “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyerek çıktığımız bu yolda; köklerine sadık, Cumhuriyet ilkelerine sahip, halkçı, adil, şeffaf, hesap verebilen ve en önemlisi tüketen değil üreten belediyecilik anlayışıyla Safranbolulara hizmet vermek, Safranbolu’yu hak ettiği noktaya emin adımlarla götürmek en büyük hedefimiz” dedi.

Safranbolu halkına kucak dolu sevgilerini gönderen Başkan Elif Köse, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili Safranbolular,

2019 yılından bu yana ben ve ekibim Safranbolu’ya hak ettiği hizmeti veriyor, kentimizi koruyarak geliştirmek için durmadan, yorulmadan, titizlik ve özveriyle çalışıyoruz.

31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlere aday olarak katılıyor, başlattığımız ve yarınlara temel olacak işlerimizi tamamlamak için sizlerle beraber tekrar bir yola çıkıyoruz.

1 Nisan sabahını büyük bir heyecan ve umutla bekliyoruz.

Amacımız siyasetten çok öte, Safranbolu’nun daha yaşanabilir, turizmiyle örnek, doğasıyla bütüncül, geri dönüşüm ile çevre dostu ve yarınlara miras bir kent olmasını sağlamak.

Amacımız küçüğüyle büyüğüyle, kadınıyla erkeğiyle, özel gereksinimlilerimiz ve büyüklerimizle, kısacası herkesle sevgi dolu, anlayış dolu, yaşam odaklı bir Safranbolu inşa etmek. Ben herkesin Belediye Başkanı olmaya talibim.

Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyerek çıktığımız bu yolda; köklerine sadık, Cumhuriyet ilkelerine sahip, halkçı, adil, şeffaf, hesap verebilen ve en önemlisi tüketen değil üreten belediyecilik anlayışıyla Safranbolulara hizmet vermek, Safranbolu’yu hak ettiği noktaya emin adımlarla götürmek en büyük hedefimiz.

Çok değerli komşularım; Safranbolu’muzda her zaman olduğu gibi yine hep birlikte güneşli günlere uyanacak, kahkahalarımızı birlikte atacak, kötü günde yine birbirimize omuz olacak ve yine en mutlu anlarımızda birbirimize sarılacağız.

Çünkü Safranbolu’yu sizlerle birlikte ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, sevgiyle, huzurla ve mutlulukla yönetmekten her zaman onur ve gurur duydum, duyacağım. Ayrıca bizlere güvenip desteklediğiniz ve 5 yıldır birlikte yönettiğimiz tüm projelerimizde yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyorum.

Gücümüzü sizden alarak hizmet etmenin onuru ve gururuyla bir kez daha tüm Safranbolu’yla birlikte başaracak ve bizden sonraki nesillere harika bir kenti miras bırakacağız. Sizlere kucak dolusu sevgi gönderiyorum.”