Okan Küçük Yorumluyor 14 Kasım 2022

Okan Küçük Yorumluyor 14 Kasım 2022

Yayın: 13.11.2022 22:35
Paylaş:
A+ A-

Karabük Bunu Hak Ediyor Mu ?

Karabük; gerçekleşip gerçekleşemeyeceğinin fizibilitesi yapılmadan ortaya atılan projeler merkezi midir ?

Karabük; seçim zamanında vaat et, sonra bir dahaki seçime kadar unut gitsin denilen bir kent midir ?

Karabük; siyasi vaatler ve projeler çöplüğü müdür ?

KARABÜK’TE NEDEN BAZI  PROJELERİN 10 KERE AÇIKLAMASI , REKLAMI YAPILIR DA O BAZI PROJELER BİR TÜRLÜ HAYATİYE GEÇEMEZ YAHUT ANLATILAN PROJE İLE YAPILAN ARASINDA DAĞLAR KADAR FARK OLUR ?

İktidarı – Belediyeleri  hepsi yani. Bu güne kadar neler vaat ettiler ne kadarını yaptılar, ne kadarını yapmadılar ?

KARABÜKHAYALLERİN SATILDIĞI – PAZARLANDIĞI BİR KENT MİDİR  ?

Daha önemlisi…

Karabük ve Karabüklüler bunu hak ediyor mu yani ?

 Mega Projeler’den de Bahsetsene Diyenler. Bu Yazı Sizin İçin Gelsin…

Önceki  yorum haber de Karayollarının yaptığı Kardemir Kavşağı projesinde kesintisiz ulaşım amaçlanıyorken  ilave trafik ışıkları konulduğundan bahsederek ulaşamayım kavşağı mı diye sormuştum.

Hem o projenin reklamı yapılan , animasyonu döndürülen, birçok kez açıklama yapılan projeden farklı olduğunu ifade etmiştim önceki yazılarımda da.

Tabi bu konuda Karayolları projesini yazıyorsun, animasyonu dönen, reklamı yapılan proje bu değildi diyorsun da, öyle ya da böyle bu proje başladı ve yıl sonuna bitirilecek. ONLARCA KEZ ANİMASYONLARI DÖNEN- REKLAMI YAPILAN BAZI PROJELER HİÇ BAŞLAMADI ONLARDAN DA İKİ SATIR YAZSANA, DİYENLER OLDU.

‘2014 Yerel Seçimlerinde Başkan Vergili´nin Mega Projelerinden olan, Karabük Merkezdeki Devlet Demir Yolları arazilerinin ve Kartaltepe Mahallesinin kentsel yenileme sonucu şehre kazandırılması hayali TCDD Genel Müdürlüğü ile Karabük Belediyesi tarafından imzalanan protokol ile gerçek oldu.’ diye  Karabük Belediyesinin 19 Kasım 2017 tarihli haberi duruyor mesela. HANİ 2014’TE VERİLEN 2  PROJE SÖZÜ DAHA  BU PROTOKOLLE HAYAT BULACAKTI, NE OLDU BU PROJELERE, DİYORLAR.

Kent merkezini  ikiye bölen  160 dönüm küsur Devlet Demir Yolları arazisi şehir ile bütünleşecekti. Karabük yepyeni  yaşam merkezine kavuşacaktı. Hani; 2014’te DDY arazisinde rezidanslar, ticaret merkezi, Avmler , yeşil alanlar falan müthiş bir animasyon izlettirilmişti onlarca kez…

Yine  Kartaltepe Kentsel Dönüşüm’de  Park Blokları adıyla 450 konut, Göl Blokları adıyla 5 katlı 4 adet toplam 40 konut, Göl Konakları adıyla 14 adet villa tipi konak , 800 Araçlık otopark falan yapılacaktı. Yine müthiş bir animasyon daha izlettirilmişti.

Animasyonların izlettirildiği 2014’ten artık 2023 diyelim ( 2022  bitti sayılır)  9 yıl, sözleşmenin imzalandığı 2017’den 6 yıl geçti. Bu 2  mega proje ile şehir adeta bambaşka bir çehreye kavuşacaktı. Karabük, kentleşme anlamında adeta çağ atlayacaktı. Merkezin eli yüzü değişecekti değil mi ? SONUÇ  NE OLDU, YAZSANA DİYORLAR.

Ya yazayım yazayım da o bahsettiğiniz konular da yazılacak bir şey yok ki. Sonuç, orta da diyeceğim ama ORTA DA BİR ŞEY YOK ,

işte !

İyi Parti “iyi” Mi ?

İyi Partinin 6 Kasım Pazar Günü yaptığı Karabük ve Safranbolu delege seçimleri sonrası ortalık önceki dönemlerden de daha fena karıştı.

Ortaya atılan şaibeli seçim iddiasını da seçimlerde şaibe yok açıklamasını da yazdım. Ama anlaşılıyor ki İyi Partililerin  büyük çoğunluğunda ciddi bir şekilde rahatsızlık oluşmuş. Partilerinde oldu- bitti ye getirilmek istenilen delege seçimlerinin  iptalini dört gözle bekliyorlar. EĞER ŞAİBELİ OLDUĞUNU İDDİA ETTİKLERİ DELEGE SEÇİMLERİ İPTAL EDİLMEZ İSE TOPLU VE BÜYÜK SAYILAR DA İSTİFALARIN YAŞANACAĞI SÖYLENİLİYOR.

Tabi hala Genel Başkanlarının bu duruma müdahale edeceğine inanıyorlar, iddia ettikleri haksızlıklara dur diyeceklerine inanıyorlar.  Onun için biraz daha beklemenin faydalı olduğunu düşünerek istifalarını bekletiyorlar anladığım kadarıyla. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Türkiye sathında yapılan İyi Parti kongreleri ve 6’lı masa görüşmeleri kapsamında çok yoğun olduğunu şu an yerelden kendisine gelen randevu taleplerine cevap veremediğini partideki diğer yetkililere yönlendirdiğini söylüyorlar. Onun için Genel Başkanlarına şimdilik ulaşamadıklarını ama  direkt Genel Başkanlarıyla görüşmek için her türlü yolu denemeye devam edeceklerini gerekirse 3-4 otobüsle Genel Merkezlerine gideceklerini söylüyorlar.

6 Kasım geçti ama bu kriz dozu her geçen gün artarak büyümeye devam edecek gibi görünüyor. Haksızlığa uğradıklarını düşünenler, şaibeli seçim iddiasında bulunanlar, Genel Başkana ulaşıncaya kadar sürecin peşini bırakmayacaklarını söylüyorlar.

YANİ, İYİ PARTİ DE İŞLER HİÇ DE İYİ DEĞİL, İYİ PARTİ’DE ÖNCEDEKİNDEN BİLE YÜKSEK DOZDA AYRILIKLAR- KÜSKÜNLÜKLER OLUŞMUŞ- OLUŞTURULMUŞ. Ve üstüne son yaşananlar eklenmiş.

Yani, artmamış eksilmiş, taşmamış dökülmüş ve gerçekten kitlesel bir yol ayrımı kapı da…

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor, Mehmet Ali Yılmaz’ın başkanlığında önemli başarılara imza attı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor, hayatını kaybeden onursal başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın kulüp başkanlığı döneminde 4 kupa kazandı.

Trabzon'da 21 Ekim 1948'de dünyaya gelen Yılmaz, İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. Yılmaz, iş insanı, medya patronu, siyasetçi ve spor yöneticisi olarak tanındı.

1982-1983 sezonunda Trabzonspor'un 8. başkanı olarak seçilen Mehmet Ali Yılmaz, bu görevini 1987-1988 sezonun ortasına kadar sürdürdü. Bir yıllık aranın ardından 1989'da tekrar başkanlık koltuğuna oturan Yılmaz, 1992'ye kadar görevde kaldı. Üçüncü başkanlık dönemi 1996'nın sonundan 2000 yılının sonuna kadar devam eden Mehmet Ali Yılmaz, kulüpte en uzun süreyle başkanlık yapan kişi oldu.

Trabzonspor, Yılmaz'ın başkanlığı döneminde 1982-1983 sezonunda Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1983-1984 sezonunda lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası, 1984-1985 sezonunda Başbakanlık Kupası olmak üzere 4 kupa kazandı.

Kulüpte 1988'de yapılan Divan Başkanlık Kurulu'nda verilen önergeyle Mehmet Ali Yılmaz, kulübün onursal başkanlığı ünvanını elde etti.

Yılmaz, bordo-mavili kulüpte tesisleşmenin de ilk adımlarını attı. Mehmet Ali Yılmaz'ın ismi kulübün mevcut tesislerine verildi.

Mehmet Ali Yılmaz, 1991 genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden Trabzon milletvekili seçilerek, 49 ve 50. hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yaptı.

Mehmet Ali Yılmaz'ın Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonu özerk bir yapıya kavuştu. Yılmaz, futbolda havuz sistemini düzenleyen kişilerden biri oldu.