Okan Küçük Yorumluyor 15 Ağustos 2022

Okan Küçük Yorumluyor 15 Ağustos 2022

Yayın: 15.08.2022 10:07
Paylaş:
A+ A-

CHP Türkiye’nin Dert Haritası Karabük

Geçen gün CHP İl Başkanı Abdullah Çakır ile sohbet ettik. Parti çalışmaları kapsamında  bilgiler verdi. CHP bu seçimlerden çok ümit var. Seçmenin gelinen ekonomik sıkıntılar, yüksek enflansyon, temel gıda maddelerine gelen yüksek zamlardan sonra yeni bir çıkış aradıklarını ve bu nokta da CHP’ye olan ilginin Karabük ve ilçelerinde her geçen gün arttığını  ifade etti Başkan Çakır.

Karabük’te anketlere bakıldığında CHP’nin sürekli  artış grafiğini sürdürdüğünü  1 Milletvekili çıkarma noktasını çoktan aştıklarını ifade etti.

Sohbette  CHP Genel Merkezinin bastırdığı Türkiye Dert Haritası  isimli kitaptan konuştu. Karabük anlamında  ilimin dertleri arasında 11 Bin’in üstünde kayıtlı işsiz bulunması, teşvik ve yatırım kapsamında olmayışı, Yüzde 70’i orman olan Karabük’te Ormancılıkla ilgili yatırım ve teşvik olmayışı,  tarım ve hayvancılığa bölgesel teşvikin olmayışı,  Çevre kirliliği,  Çevre yolu olmayışından dolayı trafik sıkışıklığı,Uzman doktor sayısının yetersiz olması, KBÜ Eğitim Araştırma Hastanesinin yetersizliği, Yenice ve Safranbolu Devlet Hastanesinin yetersiz olması, Safranbolu’nun turizm teşvikinden yararlanamaması, Miri Araziler, Öğrenci yurdu sorunu, Havaalanı olmaması gibi sorunların Karabük İlimizin Dertlerini oluşturduğunu zaten bu sorunların  CHP’nin Türkiye’nin Dert Haritası olarak tespit edilip ilgili CHP’nin ilgili kitapçığında yer aldığını belirtti.

Karabük’ün biriken sorunlarının tespiti ve çözümünde CHP kadrolarının hazır olduğunu söyledi. Özetle CHP  Karabük İl Başkanlığı olarak çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade etti.

Karabük’te Yol Çalışmaları ve Açıklama

Karabük’te bir süre önce başlayan 2 ayrı yol çalışması var, bildiğiniz gibi bu çalışmalar tabi ki önemli,  Karabük’ün ulaşım sorunu konusunda  sorunları çözülecek.

Karayolları ve Karabük Belediyesi’nin iki yol çalışması bunlar. Konuyla ilgili hem öğrendiğim bilgileri yazmıştım hem de geçen haftaki yorum haber de, “Ama  bazı vatandaşlar, ‘Yetkililerin çıkıp vatandaşa bir açıklama yapmaları, başlanan şu çalışmanın amacı şudur, şu kadar süre de bitirilecektir, bu süre içerisinde çekilecek sıkıntılar için vatandaşlarımızdan özür dileriz gibi bir açıklama yapmaları çok mu zor Allah aşkına.” Diyorlar, diye yazarak bir açıklama yapılmasının önemini  ifade etmiştim.

Sonrasında vatandaşların bilgilendirme çağrısına ilk cevap Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’den geldi. Başkan Vergili konuyla ilgili yaptığı açıklama da,

“Malumunuz olduğu üzere 3’üncü dönemimiz için sizlere açıkladığımız projelerimizin başında; “Kesintisiz Ulaşım” Projemiz geliyordu.  Hamdolsun bu konuda da çalışmalarımıza başladık, Balıklarkayası Alt Geçit Projemizin ihalesini yaparak kazmayı vurduk. İnanıyoruz ki projemiz hayata geçtikten sonra şehir trafiğinde ciddi bir rahatlama olacak.

520 metre uzunluğundaki projemizin 470 metresi alt geçit, 50 metresi ise köprüden oluşuyor. 2×2 şeklinde tasarlanan alt geçidin yanındaki yollar, üstteki dönel kavşak bölgesinde 2 şerit olarak tasarlanırken, anayoldan ayrılma ve anayola bağlanma noktalarında ise tek şeride düşüyor.

Projemizin bitirilme süresi 75 gün. Ancak bizim hedefimiz; daha kısa bir sürede çalışmaları tamamlayarak, hem trafiğin rahatlamasını sağlamak, hem de vatandaşlarımıza mümkün olduğu kadar daha az sıkıntı yaşatmak.

Sürücülerimizin çalışmalar nedeniyle geçici bir sıkıntı yaşadığını biliyoruz. Ancak sizlerde takdir edersiniz ki, biz sizler için çalışıyoruz. Külfet olmadan nimet olmuyor. Bizleri anlayışla karşılayacağınıza inanıyor, verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz.” Dedi. Başkana teşekkür ediyoruz, vatandaşın bilgilendirilmesi noktasında gösterdiği hassasiyet için…

Kent Meydanı Çok Güzel Olacak

Ak Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal’ın Karabük’te merak edilenMillet Bahçesi, Selatin Cami, Adliye Binası Yenişehir Atatürk Anıtı konusunda tarafıma verdikleri önemli bilgilerini bir daha hatırlatmakta fayda var.

Kent Meydanında yapılacak düzenlemeler kapsamında   İlkokulun yıkıldığı köşeye Bin 500 Kişilik yeni bir Cami yapılacak. Adliye Binası yıkılacak ( yıkılan adliye binası Makasbaşı bölgesindeki TCDD Arazisinin olduğu alana yapılacak)  yıkılan Adliye Binasının olduğu alana yeni bir Valilik Konağı yapılacak. Millet Bahçesi , Yenişehir’deki Tarihi Anıt ile kademeli

olarak birleştirilecek. Bu kapsamda Defterdarlığın oradan Kardemir Kavşağına inen yol kapatılacak orası yeşil alan olacak. O yolun alternatifi ayrıca açılacak. Millet Bahçesi o taraftan Yenişehir’deki Anıt’a bağlanacak ve Anıt işlevselleştirilecek, hareketlendirilecek. Ve bundan sonra tüm resmi etkinlikler Yenişehir Atatürk Anıtı’nda yapılacak. Kent Meydanın daha da hareketlenmesi için işyeri düzenlemeleri de yapılacak Yani bazı ulusal markaların Kent Meydanında hizmet vermesi sağlanacak. Ayrıca otoparkın üstündeki eskiden lunaparkın olduğu alana basketbol, voleybol sahası belki bir de tenis kortu yapılacak. Defterdarlığın karşısına gelen alana Kardemir Demir çelik müzesi yapacak.

Kent meydanı kullanışsız , beton yığını halinden kurtarılarak tamamen yeşili bol, sportif faaliyetlerin yapılabileceği, yürüyüş parkurlarının oluşturulacağı yepyeni bir yüze kavuşacak.

Karabük’ün yüzünün çehresinin değişmesi anlamında bu çok değerli çalışmanın başlangıcı için Eylül’de ihalesi yapılacak. Seçim öncesinde bitirilebilirse, bittiğinde  o alanda yepyeni bir Karabük olacak.

Sonuçta DSİ’nin köprübaşı tarafından başlayıp otobüs terminaline kadar olan alanda  Araç Çayı Islah Projesi 1. Kısım çalışmasında sözleşme imzalandı. Kardemir Kavşağı projesi başladı.

Kent Meydanı- Kardemir Kavşağı- Araç Çayı Islahı 1. Kısım eş zamanlı bitirilebilirse şehir merkezi  yepyeni bir çehreye bürünecek.

Yenişehir’deki Çalışmalar Ne Durumda ?

Karabük’te bilgilendirme konusunda  bazı eksikliklerin yaşandığı zamanlar oluyor. Yukarı da mesela yol çalışması kapsamında vardı böyle bir sorun, sonradan o konuda Başkan Vergili hassasiyet gösterdi açıklamasını yaptı. Vatandaşın kafası netleşti.

Yine yıllardır konuşulan , beklenen, istenen bir diğer konu da  yıllardır atıl durumda olan, yok olan, yitirilen Yenişehir’deki tesislerin içler acısı halinin bir an önce düzeltilmesi.

Bu konuyu yeni yönetim kucağında buldu belki ama Karabüklüler için çok anlamı var. Bu noktada çalışmaların başladığını da biliyorum aslında ama yine bir açıklama yok. Ne olacak- nasıl – olacak- ne zaman olacak veya ne zaman bitecekKARDEMİR’den  resmi bir açıklama yok. Bildiğim kadarıyla Mühendisler Kulübünde restorasyon çalışması başladı. Orası Müze olacaktı ama sonradan vazgeçildi restore edilerek hizmete sunulacak.  Sinema konusu biraz karışık sanırım  Anıtlar Kurulunun bazı kararlar alması gerekiyor orası bekleme de. Havuzlu Bahçe içinde çalışmalar başladı diye biliyorum.

Mühendisler ve Havuzlu Bahçenin çalışmaları bittiğinde  vatandaşın kullanımına açık hale gelerek hizmet verilecek.  Bunlar ne zaman bitecek, planlanan çalışma takvimi nedir ? Bu konular da net açıklama yok. Aslında ne yapılacaksa , hangi süre de yapılacaksa, ne zaman bitecekse çıkıp açıklanması lazım, değil mi ?

Vergili Kastamonu Vekil Adayı  Söylemleri

Karabük’te   çeşitli milletvekili listeleri yapılmaya başlandı.  Bu listelerden en çok konuşulan Ak Parti ve MHP’nin tek liste ile seçime gireceği öngörüsünden hareketle  Ak Parti Listesinin 1. Sırasında Yöremizin Siyaset Büyüğü Mehmet Ali Şahin’in olacağı, 2. Sırasında Rafet Vergili’nin olacağı, 3. Sırasında ise Saime Öksüzoğlu’nun olacağı şeklinde.

Henüz hiçbir resmi karar yok.

Seçime birlikte gidilme kararı yok ama Karabük’te yukarıdaki şekilde bir liste hemen her yer de konuşuluyor. Bu listeye gelen olumlu- olumsuz tepkiler var. Onlar ayrı konu da,  Yöremizin siyaset büyüğü, ağabeyi konumunda olan Mehmet Ali Şahin ile kısa süre önce görüştüğümde kesinlikle milletvekili adayı olmayacağını açık bir dille ifade etti. Rafet Başkanla geçen gün görüştüğümde  kararımı vermedim şu an aday değilim yönünde konuşuyor…

Yani 2 isim şu an kendi ağızlarından aday değilim, diyorlar.

Bir  de Başkan Vergili’nin Kastamonu Milletvekili olacağı yönünde bazı söylentiler var. O kısmı tamamen manipülasyon. Başkan Vergili aday olacaksa (ki benim tahminim aday olacağı)  kesinlikle Karabük’ten olur. Karabüklü bir siyasetçini Kastamonu’dan aday olması doğru olmaz, geçerli olmaz ve arkasından elli türlü şayia çıkartır. Karabük’ten kaçıp gitti Kastamonudan aday oldu gibi  söylemler gelişir. Yani. Kastamonu adaylığının  hiçbir gerçekçi yanı- yönü yok, öyle bir şey  yok, yani.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz’a Kütüphaneler Haftası’nda Ziyaret

Yayın: 28.03.2024 11:32
Paylaş:
A+ A-
Her yıl Mart ayının son haftasında kutlanan, bu yıl 60. kez düzenlenecek olan “Kütüphaneler Haftası” nedeniyle, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Karabük İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hülya Özgün, İl Halk Kütüphanesi Müdür Yardımcısı Orhan Gündüz Valimiz Mustafa Yavuz’u ziyaret etti.
Ziyarette, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmek amacıyla her yıl, Mart ayında kutlanmakta olan Kütüphaneler Haftası etkinlikleri hakkında Valimiz Mustafa Yavuz’a bilgi verdi. (Kaynak: Karabük Valiliği)