Okan Küçük Yorumluyor 15 Eylül 2022

Okan Küçük Yorumluyor 15 Eylül 2022

Yayın: 15.09.2022 00:01 |Güncelleme: 22.09.2022 10:29
Paylaş:
A+ A-

 Karabük Üniversitesi Teknokent

Karabük Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknokent) 2018 yılında faaliyetlerine başladı bildiğiniz gibi.Karabük Üniversitesi içerisindeki  şirketin 16 ortağı var.

Karabük Üniversitesi, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası, Karabük Belediyesi, Karabük İl Özel İdaresi, Karabük Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Teşekkül Başkanlığı, Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.,Aygünsan Demir Çelik ve ticaret Ltd.Şti., Çağ Çelik Demir ve Çelik Endüstri A.Ş., Çaprazoğlu Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Çelsentaş Çelik Mamulleri Sanayi ve TicaretA.Ş., Işık Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Mescier Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Rolmak Döküm Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti., Yolbulan Demir Sanayi ve Ticaret A.Ş., Saka Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Topçugiller Demir Çelik Sanayi v e Ticaret Ltd.Şti., ortaklardan…

Üniversite ile sanayi arasında iş birliğinin güçlendirilmesi ve katma değeri yüksek ürünlere yönelik AR-GE çalışmalarının yapılabilmesi için Karabük Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi AR-GE faaliyetinde bulunuyor, girişimcilere vergi avantajları sağlamasının yanında Üniversite altyapı ve akademik bilgiyle sağlıyor. 25 civarında firma da orada hizmet veriyor.

Hem sanayi hem akademik bakış açısına sahip uluslararası ölçekte ve rekabetçi üstünlüğe sahip projeler üretilmeye çalışılıyor.Girişimcilerin projelerin geliştirerek ticarileştirmelerine yardımcı olunuyor daha bir çok destek veriliyor…

Teknokent’te Sorunlu Bir Firma Mı Var?

Tekonokent içerisinde bir firma ile bazı sorunların olduğunu duyuyoruz. Ora da bir firmanın Karabük  ve Karabük dışında  bazı ilanlar yaparak bir çeşit sertifika düzenleme programı çağrısı yaptığını ve KARABÜK İÇİ VE KARABÜK DIŞINDAN BU EĞİTİME KATILIP SERTİFİKA ALMAK İÇİN 100’ÜN ÜSTÜNDE VATANDAŞIN KBÜ İÇİNDEKİ TEKNOKENT’E GELDİĞİ, ORADA ADETA SIRA KUYRUĞU OLUŞTUĞU ve bu firmanın bu kişilerden eğitim parası kapsamında belirli ücretleri aldığı ve sonrasında bu kişilere o eğitimin ve sertifikaların verilmediği konuşuluyor.

Yani  o eğitimin paralarının alınıp, ilgili eğitim ve sertifikaların verilemeyerek açıkça dolandırıcılık yapıldığı iddia ediliyor.  Konuyla ilgili bana ulaşıp  bu konuda yukarıda yazdığım şekilde bilgiyi veren – verenler oldu. KARABÜK ÜNİVERSİTESİNİN ADININ DA KULLANILDIĞI İÇİN GÜVENDİKLERİNİ, KBÜ’NÜN ADININ DA KULLANILARAK  DOLANDIRILDIKLARINI ifade ettiler.

Konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını  resmi adımları atacaklarını da ifade ediyorlar.

Zeki Çaylı’dan Sert Açıklamalar

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’dansert açıklamalar geldi. Çaylı, yeniden aday olacağını açıklamasından sonra İYİ Parti’ye geçeceği yönünde karalama politikaları yapıldığını söyleyerek, “Ortaya atılan söylentiler asılsızdır. İyi Parti Karabük İl Başkanı ve Yenice İlçe Başkanı ile hiçbir zaman görüşmemiz olmamıştır.İyi Parti İlçe Başkanının hem telefonu hem de sosyal medya hesabı olan facebook hesabı bende engelli durumundadır. Şahsımı ziyaret etmek isteyen İyi Parti İl Başkanı’nın randevu talepleri tarafımdan kabul edilmemiştir. Şahsım adına İYİ PARTİ’DEN ADAY OLMAK İSTEYEN NAMUSSUZDUR, ŞEREFSİZDİR, ADİDİR, AŞAĞILIKTIR. İYİ PARTİDEN ADAY OLMAK İSTEDİĞİMİ İSPATLAMAYANLAR İSE ……………..!Benim partim MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ’dir. Ömrümün sonuna kadarda öyle kalacaktır” dedi.

 Aygün’den Anında Cevap

İyi Parti Karabük İl Başkanı Ali Çetin Aygün, Çaylı’nın bu açıklamalarına anında bir cevap verdi. Aygün tek paragraflık cevabında  ” Yenice Belediye Başkanının hayal ürünü açıklamalarını hayret ve teessür ile şimdi gördüm…Kimse kendi iç çekişmelerine İYİ Partiyi alet etmeye kalkmasın cevabımız ağır olur…” ifadelerinde bulundu.

Siyasi Dil- İnsani Nezaket…

Başkan Çaylı’nın ifadelerine İyi Partili ve CHP’li bazı partililer çok tepkili. Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın kendi söylemiyle  ‘İyi Parti’ye geçeceği yönündeki karalama politikalarına’ verdiği cevapta kullandığı sert ve ağır dil siyasi nezaketten hatta  insani nezaketten uzak bulunduğu  bazı çevrelerce ifade ediliyor.

BİR SİYASETÇİNİN HER ŞEYDEN ÖNCE DİLİNE SAHİP OLMASI, KONUŞMALARINDA HAKARET İÇEREBİLEN , HER ŞEYİN ÖTESİNDEN SİYASİ NEZAKETTEN HATTA İNSANİ NEZAKETTEN UZAK BİR ŞEKİLDE ÜSLUP ORTAYA KOYMASININ  YENİCE’YE, KARABÜK’E VE SİYASETE  ZARAR VERDİĞİNİ SÖYLÜYORLAR.

“Şahsım adına İyi Parti’den aday olmak isteyen namussuzdur, şerefsizdir, adidir, aşağılıktır. İyi Partiden aday olmak istediğimi ispatlamayanlar ise ……………..!” şeklinde ifadelerin NE KADAR YAKIŞIKSIZ, NE KADAR BAYAĞI OLDUĞUNU BU SÖYLEMİN İYİ PARTİ’NİN DEĞİL OLSA OLSA SÖYLEYENİN  KALİTESİNİ ORTAYA KOYACAĞINI ifade ediyorlar.

Düşmanlaştırıcı- kutuplaştırıcı- ötekileştirici ve hakaretvari bir dil kullanılmasının sadece o sözlerin sahibine yakışacağını ifade ediyorlar…

Ayrıca İYİ Parti Yenice İlçe Başkanıyla konuşmadığını, İl Başkanıyla konuşmadığını kendisi ifade ediyor. O zaman kim  İyi Parti’ye geçeceğini söylüyormuş. Tamamen kendi kafasında bir kurgu oluşturduğu, bir nevi kendine piyasa oluşturmak istediği anlaşılıyor açıklamalarından.  Kendine  siyasi alan  oluşturmak için yakışıksız üslupla da olsa İyi partinin adını kullanması İyi partinin her geçen gün daha da büyüdüğünün kanıtıdır aslında,diyorlar.

Özetle, yoğunlukla İyi Partiden biraz da CHP’den bazı kişiler açıklamadaki  bazı ifadelere çok tepkililer…

Kenan Yılmaz’dan Sert Kınama

Karabük Hak-İş İl Başkanı ve Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, “Konfederasyonumuz Hak-İş’in Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkanımız Sayın Yunus Değirmenci ve teşkilat mensupları ile ailelerimizi hedef alan bir internet sitesinin yaptığı haberler ve özellikle yazdığı son köşe yazısıyla haddini aşması üzerine Özçelik-İş Sendikası Karabük Şubesi olarak açıklama yapma ihtiyacımız ortaya çıkmıştır.” Diyerek bir basın açıklaması  yayımladı.

“… İFTİRALARLA, MESNETSİZ İDDİALARLA, AHLAKSIZ SÖYLEMLERLE, ÇİRKİN İTHAMLARLA SENDİKAL KADROLARIMIZIN HEDEF ALINMASI TARAFIMIZCA KABUL EDİLEMEZDİR.” Dedi.

Yılmaz açıklamasında; İftira kampanyalarıyla ve bel altı vuruşlarla suyu bulandırmak isteyenler, ENERJİMİZİ SENDİKAL ÇALIŞMALAR YERİNE, ATILAN İFTİRALARI TEMİZLEMEKLE UĞRAŞARAK HARCAMAMIZI HEDEFLEYENLER, EMELLERİNE ASLA ULAŞAMAYACAKLARDIR.” derken “Karabük Şubesi olarak, Karabük merkezli bir internet sitesinden yapılan paylaşımları nefretle ve şiddetle kınadığımızı üyelerimize ve teşkilatımıza bildirir, GENEL BAŞKANIMIZ BAŞTA OLMAK ÜZERE HİÇBİR TEŞKİLAT MENSUBUMUZA VE AİLELERİNE ÇAMUR ATILMASINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİMİZİN BİLİNMESİNİ İSTERİZ.” ifadelerinde bulundu.

‘”Yapılan aşağılık saldırının hesabını da Yüce Türk adaletinin önünde soracağımızı ifade eder, kalemlerinden irin akanlara kesinlikle geçit vermeyeceğimizi bildiririz.” Diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.

Sendikanın ileri ki yılları açısından  daha yüksek konumlara geleceğini düşündüğümüz Yılmaz’ın bu  tavrı da Genel Başkan Yunus Değirmenci ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç ile tam olarak uyumu yakaladıklarının, birlik – beraberlik anlamında kenetlendiklerinin de bir nevi işareti oldu.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Teknopark İstanbul, ASELSAN ile Deepdefence Hızlandırma Programı’nı başlattı

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 08:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Teknopark İstanbul, kuluçka merkezi Cube Incubation aracılığıyla ASELSAN ortaklığında savunma teknolojilerine odaklanan girişimler için Deepdefence Hızlandırma Programı'nı başlattı.

Teknopark İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Deepdefence, savunma teknolojileri alanında ya da savunma teknolojilerine uyarlanabilecek alanlarda çalışan girişimlerin ihtiyaçları doğrultusunda yenilikçi iş fikirlerinin prototip geliştirme, ticarileşme, büyüme ve globalleşme süreçlerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Program kapsamında girişimcilere çeşitli eğitimlerin yanı sıra, ASELSAN'ın vereceği teknik mentörlüğü de kapsayan mentörlük desteği, ASELSAN'ın müşteri olabileceği durumlarda ilk müşteri olma ve ürün/prototip doğrulama desteği, laboratuvar ve altyapı desteği, Cube Incubation kuluçka merkezi imkanlarına erişim, kamu hibe programları için danışmanlık, yatırım fonlarına erişim, pazarlama ve tanıtım desteği ile uluslararası hızlandırma programlarına erişim destekleri sağlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Teknopark İstanbul Genel Müdürü Muhammet Fatih Özsoy, küresel ölçekte tanınan bir merkez haline gelen Teknopark İstanbul'da, girişimcileri destekleyerek Türkiye'nin savunma teknolojileri alanındaki gücünü artırmasına katkı sağlamak istediklerini belirterek, “ASELSAN gibi bu konuda öncü bir kurum ile girişimcilerimize bu alanda yepyeni ufuklar açacağımıza inanıyoruz.” ifadesini kullandı.