Okan Küçük Yorumluyor 15 Nisan 2022

Okan Küçük Yorumluyor 15 Nisan 2022

Yayın: 15.04.2022 02:03
Paylaş:
A+ A-

Aksoy , 3 Nisan Sanayi Günü  Konusunda Kanun Teklifi Vermiş. 

3 Nisan 1937 Karabük Demir Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) temelinin atılması ve Karabük’ün kuruluşunun 85. yıl dönümünü kısa bir süre önce kutladık

3 Nisan’ın Karabük için çok özel bir tarih olduğunu sadece Karabük için değil aslında Türkiye’nin ağır sanayisinin temellerinin atıldığı gün olarak Türkiye için de ayrıcalıklı bir olduğunu ve 3 Nisan’ın Sanayi Günü ilan edilerek tüm Türkiye’de kutlanılması gerektiğini geçmiş  haber ve yorumlarımda gündeme getirdim. ( Bilindiği gibi bu konuda ilk öneri Mehmet Çetinkaya’dan gelmişti.)

Ak Parti Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş ile Cumhur Ünal bu konuyu TBMM’de yaptıkları basın açıklamalarında gündeme getirdiler. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da bu konuda Karabük’e destek verdiklerini içeren mesajlar gönderdiler, açıklama yaptılar.

Şimdi son olarak Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy; 11 Nisan 2022’de TBMM’ye bir  kanun teklifi sunarak 3 Nisan’ın Sanayi Günü ilan edilmesi ve her Nisan Ayı’nın ilk haftasına denk gelen 3-7 Nisan’ın Uluslararası Sanayi ve Fuar Haftası olarak Karabük’te düzenlenecek etkinliklerle kutlanmasını  talep etti.

Karabük için ve Türkiye için gerekli, doğru ve yerinde kanun teklifi şimdilik komisyonda. Ne derseniz komisyondan geçer mi acaba ?

 Karabük ve Hava Temizliği – Kirliliği

 Karabük’te özellikle kış aylarında gözle görülebilir oranda etkisini arttıran bir hava kirliliği var değil mi ? Safranbolu’dan Karabük’e gelirken Karabük’ün görünmediği ya da yüksek bir tepeden baktığınızda Karabük’ün üstündeki yoğun sis görünümünde olan, gözle görülebilen bir kirlilik var değil mi ?

Gerçi  Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağına, Sürekli İzleme Merkezi’ne bakıldığında nedense her daim tertemiz bir hava kalitesi değerleri çıkıyor karşımıza. Sabah uyanınca kaliteli tertemiz havayı  şöyle derin derin ciğerlerine çekiyor yani Karabüklüler.

Bir yabancı firma 2021 yılında, Türkiye’nin 2020 yılı havası en kirli illerini bir raporla yayımlamıştı. Karabük, Türkiye’nin en kirli 6. İli olarak açıklanmıştı o rapor da.

Yani elin raporu tabi, mühim olan bizim raporlar… Ve bizim raporlara göre tertemiz bir hava da yaşayıp gidiyoruz işte…

       Bu Yazılı Önerge de Nereden Çıktı Acaba ?

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy’un 3 Nisan sanayi günü kapsamında verdiği kanun teklifini yazdım. Aksoy, 5 Nisan’da bir de yazılı soru önergesi vermiş…

Hem de, Karabük’te yaşanan hava kirliliğinin neden olduğu hastalıklar ve erken ölümlere ilişkin, iyi mi ?

Aksoy, yazılı soru önergesinde, Karabük’te son yıllarda giderek artan oranda hava kirliliğinin olduğundan bahsetmiş, Özellikle SO2 ( Kükürt dioksit ), CO ( Karbon Monoksit) ve Partikül madde konsantrasyonlarnın kabul edilebilir değerlerin çok üstüne çıktığını ifade etmiş. Karabük’te yaşanan hava kirliliği, başta insan hayatı olmak üzere bitki ve hayvan yaşamını ile madde ve yapılar üzerinde de zararlı etkisini göstermektedir, demiş.

Sağlık Bakanlığı tarafından cevaplanması için bazı sorular sormuş.

Karabük’te hava kirliliğinin neden olduğu hastalıklar ve erken ölümlerle ilgili bakanlığınızın bir çalışmasının olup olmadığını,

Karabük ilindeki hava kirliliğine bağlı olarak, hava kirliliğinin yol açtığı hastalıklardan ( Astım, KOAH, Akciğer kanseri, Solunum yetmezliği), son 10 yıl itibariyle hastanelere müracaat eden hasta sayısının ne kadar olduğunu,

Hastalık ve ölümlere karşı önlem almak adına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile işbirligi içinde yürütülen herhangi bir proje veya çalışmanın olup olmadığını, sormuş.

Karabük’te hava kalitesi ölçüm cihazlarına göre bir kirlilik yok diye biliyoruz biz. Olmayan hava kirliliğinden kaynaklı hastalık mı olur, erken ölüm mü olur ?

Ne diyeyim, muhalefet zihniyeti demek ki !

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te kaçak kazı yapan kişi suçüstü yakalandı

Yayın: 28.03.2024 23:43
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kaçak kazı yapan kişi gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Karıt köyü yakınlarında kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti.

Operasyon düzenleyen ekipler, 1 kişiyi suçüstü yakaladı. Operasyonda kürek, kazma, çapa ve el dedektörü ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.