Okan Küçük Yorumluyor 15 Şubat 2023

Okan Küçük Yorumluyor 15 Şubat 2023

Yayın: 16.02.2023 00:07
Paylaş:
A+ A-

Devletin Kurumları Gerekeni Yapıyor

Karabük’e depremzede canlarımız gelmeye devam ediyor. 2 Binin üzerinde depremzede vatandaşımız Karabük’e gelmişler. Depremzedelerin bir kısmı buradaki akrabalarının, eşlerinin, dostlarının yanında kalıyorlar.

Bir kısmı Safranbolu’daki bazı konaklar da misafir ediliyorlar. Bir kısmı da KYK yurtlarında kalıyorlar. Binin üzerinde depremzede can geldi ve bu sayının artacağı görülüyor.

Deprem bölgesine bakıldığında 12- 13 Milyon nüfus yaşıyordu.  Şu ana kadar maalesef 35 Binin üzerinde kaybımız var. Ve bu rakamın maalesef daha da artacağı görülüyor.  Karabük’e gelen depremzede canlarımız da artış olacağı kesin.

Devlet kurumlarıyla  gerekeni yapıyor. Depremzedelerimizin rahat – sıcak bir ortamda barınabilmesi için gerekli düzenlemeleri alıyor. Ama bir kez daha ifade edelim. Yaramız büyük, imkanı olanlar imkanlarını paylaşma noktasında  geri kalmamalılar. Desteklerimizi elimizden geldiğince  devam ettirmeliyiz.

Karabük –Safranbolu Kiralar Da Artış Var Mı ?

2 Binin üstünde depremzedemiz Karabük’e geldi.  Daha da gelenler olacak tabi. Bazı depremzedelerimiz kendileri ev kiralayarak, kiraladıkları evlerde kalıyorlar.

Karabük merkez ve Safranbolu’da kendileri kiraladıkları evde kalanlara ev sahiplerinin – emlakçıların destek olacağına inanıyoruz.

ZATEN BİR ÇOK HAYIRSEVER ÜCRET ALMIYOR, ÜSTÜNE ELLERİNDEN GELEN YARDIMLARI YAPIYOR BİLİYORUZ. DİĞER VATANDAŞLAR DA , KİRA KONUSUNDA MAKUL İNDİRİMLER , MAKUL FİYATLAR VERİYORLARDIR, İNANIYORUZ. AMA SINIRLI SAYI DA ÇOK ÇOK AZ SAYI DA  FIRTSATÇI FALAN ÇIKMAZ KARABÜK’TEN VE SAFRANBOLU’DAN. KARABÜKLÜLER  YARDIMSEVERLİĞİNİ KİRALAMA KONUSUNDA DA GÖSTERECEKLERİDİR.

Sınırlı sayıda tek –tük fırsatçılık da olmayacaktır ama olursa devlet de millet de izleyecek, millet resmi kurumlara bildirim görevlerini yerine getirecek, devlet de yapılması gerekeni yapacaktır, zaten.

Deprem Sonrası Acil Yapılması Gerekenler

Deprem tehlikesi geçmiş değil. İstanbul Merkezli bir Marmara depreminin de beklendiği konuşuluyor. KARABÜK 1. DERECE DEPREM BÖLGESİ. Karabük’te şu ilk sıkıntılı durumlar aşıldığında ama üzerinden çok geçmeden bir kurul oluşturulup Karabük masaya yatırılmalı.

KARABÜK’TE 2. DERECE VE 3. DERECE DEPREM BÖLGESİ İKEN YAPILAN YILLANMIŞ – YIPRANMIŞ BİNALAR  OLUŞTURULACAK KOMİSYONLA DEĞERLENDİRİLMELİ, YIKIM – YAPIM, GÜÇLENDİRME VS. NOKTASINDA TESPİTLER YAPILMALI.

Daha önceki yorum haberlerim de de yazdım. Başta okullarımız ve devlet daireleri gözden geçirilmeli. Bazı okullar zaten yıkılıp yeniden yapılıyor ama güçlendirme kararı çıkan okullarımızda mutlaka yıkılıp- yapılmalı. Çoluk çocuğumuzun gittiği okullar çürük madem güçlendirme yeterli olmaz . 7, 7 leri gören deprem de çürük okul güçlendirmesi ne kadar işe yarar düşünülmeli.

Karabük’te şu ilk sıkıntılar atlatıldığında acil bir komisyon kurulup Karabük’teki okullar- devlet daireleri başta olmak üzere tüm yapılar  A’dan Z’ye gözden geçirilmeli.

Depremin şakası yok…

Seçimler İptal Edilebilir miydi, Edilemez Miydi ?

6 gün önceki yazım da gündeme getirdim. Hiç gündeme gelmeyen seçimler var, diye. 3 gün önce tekrar yazdım, ‘Birileri Yerli – Milli, Birileri Vatan Haini Mi ?’ başlığıyla.

6 – 8- 11- 12 Şubat’ta seçimler yapıldı ama o seçimler tek  adaylı – tek başkanlı olduğu için dakikalar içinde adeta el kaldır – el indir şeklinde bittiği için gündem olmadı.

7 Şubat’taki kongre ise 3 adaylı idi ve adaylardan sadece bir tanesi Hüseyin Kılıç, çıkıp bu seçimler ertelenmeli, dedi. Diğer iki aday o konu da Kılıç’ı yalnız bıraktılar. Kaldı ki sonradan başka açıklamalar yapıldı. Şu şekilde mecburiydi , bu şekilde mecburiydi, diye.

Önceden değil sonradan açıklama yaptılar. AMA  HERKES SÖYLÜYOR Kİ DEPREM FELAKETİNDEN DOLAYI İPTAL EDİLME YÖNÜNDE İRADE GÖSTERİLEBİLİRDİ. O İRADEYİ ÇALIŞTIRDILAR MI ? O İRADEYİ GÖSTERDİLER Mİ,  TEK BİR RESMİ DİLEKÇE İLE SEÇİM ERTELENSİN DEDİLER Mİ , HAYIR.

Sadece Hüseyin Kılıç yapılmasın dedi, Kamuoyu açıklaması yaptı. Diğer iki aday kulağının üstüne yattı. Sonradan bazı açıklamalar yaptılar…

Hüseyin Kılıç zaten seçilecek başkan adayının maaşı 8 Bin 500 TL olsun diye önerge verdi. Verdi de orada bulunan esnaf, Nurettin Tümen’in ilk yıl 30 Bin, ikinci yıl 35 Bin maaş alsın önergesini (diğer aday Ahmet Okan Kirman’ında desteğiyle )  kabul etti.

Hüseyin Kılıç, esnaf kendi cebinden çıkacak başkan maaşının 8 Bin 500 tl olsun diye önerge verdiğim halde 30 Bini kabul etti, ben bu duruma bir mana veremedim. Para esnafın cebinden çıkacak, dedi.

Valla bir vatandaş olarak biz de pek bir anlam veremedik ama özgür iradedir, esnaf dilediği yönde oyunu kullanacak tabi ki…

Kooperatifin binası yok, BİR BUÇUK MİLYONLUK MAKAM ARABASI VAR, dedi. Hüseyin Kılıç, bu arabayı satıp bina kazandırmaya çalışacağım seçilirsem dedi. Ama bilmiyorum esnafın özgür iradesi o konu da ne diyecek ?

Sonuçta seçim de 50 küsur fazla oy, 100 küsur fazladan vekalet çıktı. Kılıç ve Kirman iptal edilsin seçim dediler de, sadece Nurettin Tümen, 50 fazla oy tespiti ve 100 küsur fazla vekalet tespiti açıklamalarına rağmen illa da seçim geçerli olsun, illa da oylar sayılsın dedi.

Dedi ama 2 aday seçimi iptal ettirdi. Tümen orta da fazla oy ve fazla vekalet falan açıklaması yapılmışken neden illa seçim geçerli sayılsın, oylar sayılsın diye diretti. Orasını anlayan beri gelsin, yani !

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor-Fatih Karagümrük maçından notlar

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 20:24
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Ziraat Türkiye Kupası ilk maçında VavaCars Fatih Karagümrük'ü konuk eden Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Mondihome Kayserispor'u 2-1 yendiği karşılaşmanın 11'i ile sahaya çıktı.

Teknik direktör Abdullah Avcı, Mondihome Kayserispor maçını kazanan kadroya bozmadı. Karadeniz ekibinde sakatlıkları bulunan Hüseyin Türkmen'in yanı sıra Trezeguet de maç kadrosunda yer almadı. Sakatlığının ardından takımla çalışmalara başlayan Trezeguet'in sabah teknik direktör Abdullah Avcı ile bir görüşme yaptığı ve bu görüşmede oyuncunun riske edilmeme kararı çıktığı belirtildi.

Nijeryalı santrafor Paul Onuachu yine yedek kulübesinde yer aldı. Avcı, santrfor olarak geçen hafta 1 gol atıp, 1 asist yapan Enis Destan'ı bu bölgede görevlendirdi.

-Mehmet Ali Yılmaz için saygı duruşu

Karşılaşma öncesinde hayatını kaybeden eski Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Trabzonspor'un Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz için saygı duruşunda bulunuldu.

Her iki takım futbolcuları da siyah bant takarken skorbordda da Mehmet Ali Yılmaz’ın Trabzonspor başkanlığı dönemindeki görsellerine yer verildi. Mehmet Ali Yılmaz için pankart asan taraftarlar, “Efsane başkan” ve “Büyük başkan” tezahüratlarında bulundu.

– Doğan'dan E-spor takımına plaket

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Türk Telekom eSüper Lig'de şampiyon olan Trabzonspor'un E-spor Takımı'na plaket verdi.

Plaket törenine E-spor Takımı kaptanı Mert Altıntop, ikinci oyuncusu Arda Elbir ve E-spor Menajeri İbrahim Bahar katıldı.

Başkan Doğan, gösterdiği üstün performansı ve kazandığı başarılarından dolayı E-spor takımını kutladı.