Okan Küçük Yorumluyor 16 Ağustos 2022

Okan Küçük Yorumluyor 16 Ağustos 2022

Yayın: 16.08.2022 10:20
Paylaş:
A+ A-

Ak Parti’de 21. Yıl Kutlamaları

Ak Parti 21. Kuruluş yıldönümünü kutladı. Tüm Türkiye de yapılan kutlama etkinliği kapsamında Karabük Ak Parti’de de geçtiğimiz Pazar Günü birkutlama etkinliği düzenlendi.

Ak Parti 2002’de kurulduğundan  kısa süre sonra girdiği seçimlerde iktidar oldu. O günden bugüne kadar da iktidar… Türkiye değil dünya siyaset tarihinde bir ilk bu. Bir siyasi parti kurulduğundan beri 21 yıldır  iktidar olmuş başka bir örnek dünya siyasi tarihinde, demokrasi tarihinde yok herhalde…

Bugün bakıldığında 21 yıllık yönetimden gelen yıpranmalar olsa da hala Türkiye’de Birinci Parti yine Ak Parti… Bu sonuç, iktidarın başarısı mıdır, muhalefetin başarısızlığı mıdır tartışılır, ama sonuç bu…

Özetle Ak Parti’nin 21. Kuruluş yıldönümü kutlandı. Vatana- millete- memlekete hayırlı olsun inşallah.

Ak Parti 21. Yıl Kutlamalarında Konuşulanlar

Ak Parti 21. Yıl kutlama etkinliklerinde AK Parti İl Başkanı Av. İsmail Altınöz; Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan ve AK Parti İl eski Başkanı Ömer Ayar birer konuşma yaptılar.

Konuşmalar da doğal olarak ana unsur  Sayın Cumhurbaşkanına bağlılıklarını bildirmek ve Ak Parti kurulduğundan beri yapılan çalışmaları anlatmak şeklinde oldu. Heyecanlarının ilk günkü gibi devam ettiğini belirtti konuşmacılar.

Etkinliğe katılan  bazı  Ak Partililerle kısa kısa sohbet ettik. Katılım noktasında bazı değerlendirmeleri oldu  bazı Ak Partililerin. Katılımın düşük olduğundan, az olduğundan söz edenler oldu.

Yine bazı Ak Partililer Eski İl Başkanı Ömer Ayar’ın son zamanlar da uzun zamandır bulunmadığı etkinliklere yeniden katıldıklarına dikkat çektiler. Malum Mevcut Başkan Altınöz, milletvekili adayı olmak için zamanı geldiğinde istifa edecek. O zaman Ak Parti’ye yeni bir il başkanı atanacak. İşte bu yeni il başkanı yoksa eski il başkanı mı olacak şeklinde değerlendirme yapanlar oldu.

Ak Parti’de Başkan Altınöz’ün milletvekili adaylığı için istifa ettiğinde Karabük’te kim il başkanı olacak bu çok önemli bir konu aslında. Genç , dinamik, vizyon sahibi  birileri mi yeni il başkanı olmalı, yoksa geçmişte il başkanlığı yapanlardan biri mi olmalı bu konuda da kısa kısa değerlendirmeler yapan   bazı Ak Partililer oldu.

O kısmını da yarın yazalım. Ak Parti’de  yeni- genç kuşağın önümü açılmalı, yoksa eski başkanlardan biri mi yeniden başkan olmalı,  kısa kısa görüş belirtenler oldu da,sahi genel olarak Ak Partililer bu konuya nasıl bakıyorlar acaba ?

Özel Halk Otobüsleri Derneği’nden Teşekkür

Malum bir süredir ciddi bir sorun olarak devam eden bir süreç yaşandı Karabük’te. Özel Halk Otobüsleri İşletmecileriyleKarabük Belediyesi arasında   özellikle pandemi sürecinin etkisiyle başlayan ve mazottur, amortisman giderleridir, yedek parçadır gibi bir çok kalemdeki fiyat artışları sonrası bazı otobüs işletmecileri kontak kapatmışlardı. Bazı mahalleler de bazı otobüs hatları bu sebeple iptal edilmişti, gitmiyordu.

Vatandaş da doğal olarak mağdur oluyordu. Bu konu çok uzamandan çözüldü. 3-4 ay sonra gelinen süreçte Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirler de toplu taşıma planlarını hazırlayan bir  danışmanlık yetkilisi  ve konunun uzmanı olan  ekiple yaptığı çalışmalar sonucunda; minibüs ve halk otobüslerinin birleşerek bir çatı altında şehrimize hizmet vermesi noktasında bir çözüm oluşturdu.

Bu çalışma kapsamında Karabük’ün  uzun vadede toplu taşıma problemini kökten çözecek en iyi uygulamanı  gerçekleştirilmesi planlanıyor. İşte bu gelişmelerden ve önümüzdeki dönem 3 aylık hat kiralarının alınmaması yönünde Karabük Belediyesi’nin kararından  sonraKarabük Özel Halk Otobüsleri Derneği bir basın bildirisi yayımlayarak planlanan yeni projelerle ve Başkan Vergili’nin de destekleriyle Karabük halkına daha kaliteli, konforlu ve hızlı ulaşım için ellerinden geleni yapacaklarını açıkladılar.

Başkan Vergili’ye teşekkür ettiler…

Karabük’te Otopark Sorunu

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde ve bir çok şehirde engellilerin yanısıra Gaziler içinde otopark düzenlemeleri yapılıyor. Karabüklü bir gazimiz de aynı uygulamaları Karabük’te görmek istiyoruz. Engellilerimiz için yapılan otopark uygulaması genişletilmeli Gazileri de kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmeli şeklinde başta Valilik olmak üzere, Belediyeler ve trafik komisyonuna çağrı yaptı

Şehitlik- Gazilik kavramlarının sadece bizim dinimiz İslamiyet’te değil, her dinde özel, manevi yeri olduğu biliniyor.  Karabük gibi milli-manevi hasletlerin göreceli olarak yoğun olduğu bilinen ilimiz ve ilçelerimizde bu konu da acilen adımlar atılmalı.

Tabi diyeceksiniz ki, Karabük’te araç park etmek zaten başlı başlına bir sorun. Evet, doğru, sorun ve çözülmeli ama Engellilerimiz için olan park yerleri gibi Gazilerimiz ve Şehit Aileleri için yapılacak  düzenleme önceden rahatlıkla ve kolaylıkla yapılabilir.

Anlayış- bakış meselesi sadece.

Sabit Konkasör Açılışı

Karabük İl Özel İdareye bağlı olan Cumayanı Taş Ocağında kurulumu tamamlanan sabit konkasörün açılışı yapıldı. İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen; az paraylabüyük  işler yapmak zorundayız, diye özetledi  zaten konuşmasında, malum bir kurumun kendi malzemesini kendi öz kaynaklarıyla karşılayabilmesi çok önemli.

Bu sabit konkasörle birlikte  Özel İdare kendi malzemesini üretebilecek. Aslında yıllık 400 Bin ton malzeme ihtiyacı var idarenin.Bu  sabit konkasör ise yıllık 1 Milyon Ton üretim yapacak. Yani ihtiyacının üstünde bir üretim gerçekleşecek. Böylece sadece il özel idaresi ve köylere değil Belediyelere, Devlet Su İşlerine, Karayollarına, bölgede hizmet veren yatırımcı kuruluşların tamamına da hizmet verebilecek, satış yapabilecek yani para da kazanacak. Ora da ayrıca kum üretimi de yapılacak bu da önemli çünkü DSİ’nin kararı nedeniyle kum ocakları kapatılıyor. Ora da köylerin vesairenin kum ihtiyacı da karşılanmış olacak.

Özel idare kamu anlayışıyla değil, özel sektör zihniyetiyle çalışacak, üretecek, kazanacak, yani.  Ahmet Sözen açılışta bunları ifade etti, zaten. Karabük’e hayırlı olsun, emeği geçenlere teşekkür ederiz.

.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Eflani’de Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni Kursu Verildi

Yayın: 20.04.2024 13:38
Paylaş:
A+ A-

“Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni” kursu

Eflani İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Eflani Şehit Hasan Yılmaz Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan “Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni ve Sanitasyon” kursuna 24 kişi katıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekin Şenol, yaptığı açıklamada, kurs talebinde bulunan çiftçilerle, Eflani Şehit Hasan Yılmaz Halk Eğitimi Merkezi’nde bir araya geldiklerini belirterek, çiftçilerden gelen taleplere çözüm önerileri sunduklarını bildirdi.

Kursiyerleri, hayvan yetiştiriciliği ve hastalıkları konusunda bilgilendirdiklerini vurgulayan Şenol, hayvancılıkta verim, kalite ve sürdürülebilirliği hedeflediklerini kaydetti.

Şenol, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık’ın, kursiyerlere Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çalışmaları hakkında da bilgi verdiğini belirtti.

Kursa davet ettikleri Karabük Üniversitesi akademisyenleri Doç. Dr. Şahin Çadırcı ve Dr. Öğretim Görevlisi Alper Çağlayan’ın, çiftçilerin sorularını yanıtladığını aktaran Şenol, “İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcımız Erdal Kaya, sahadaki tecrübelerini kursiyerlerle paylaştı. Eğitimleri başarıyla tamamlayan 24 kursiyer, belge almaya hak kazandı.” ifadelerini kullandı.