Okan Küçük Yorumluyor 17 Ağustos 2022

Okan Küçük Yorumluyor 17 Ağustos 2022

Yayın: 17.08.2022 00:15
Paylaş:
A+ A-

Ak Parti  Kutlaması ve Konuşulanlar

Ak Parti 21. Yıl kutlama etkinliklerinde dikkat çekenkonulardan birinin Eski Ak Parti İl Başkanlarından Ömer Ayar olduğunu dünkü yorum haber de yazmıştım.

Kutlama etkinliklerinde bazı Ak Partililer, Eski İl Başkanı Ömer Ayar’ın son zamanlar da uzun zamandır bulunmadığı etkinliklere yeniden katıldıklarına dikkat çekmişlerdi. Ak Partinin mevcut il başkanı İsmail Altınöz’ün milletvekili adaylığı için istifa edeceği biliniyor. İşte o zaman kim başkan olacak  konusu çok önemli.

Dün de ifade ettiğim gibi Ak Parti kurulduğundan beri  21 yıldır iktidar olarak Türkiye siyasetinde değil dünya siyasetinde bir rekora imza atmış durumda. 21 yılın sonunda belli oranda yıpransa da şu an yine birinci parti konumunda. Az- buz bir başarı değil…

Tabi kimileri bu başarıyı muhalefetin yetersizliğine bağlıyorlar. Öyle ya da böyle Ak Parti siyasete damga vurmuş bir parti.

Ama  son dönemdeki ekonomik gelişmeler, hayat pahalılığı konusunda eleştiriler yapılmaya başlandı. Bazı vatandaşlar, ‘ Ak Parti  ciddi bir yıpranmayla karşı karşıya, yüksek enflasyon ve temel gıda maddelerindeki pahalılık sonrası muhalefetin yapamadığını- beceremediğini ekonomi yapacak gibi’ diyorlar.

Sonuç olarak önümüzdeki seçimler  ülkemiz için olduğu gibi Ak Parti için de önceki seçimlere nazaran çok hayati önemde ve çok daha önemli olduğu konusunda herkes hem fikir…

Tecrübeli Başkan Mı, Genç Başkan Mı ?

Önümüzdeki seçimlerin önemi orta da. Mevcut başkan milletvekili adaylığı için istifa ettiğinde Ak Parti’de  yeni- genç kuşağın önümü açılmalı, yoksa eski başkanlardan biri mi yeniden başkan olmalı konusunda bazı Ak Partililer  tarafıma görüş belirttiler.

Aslında sınırlı sayı da Ak Partililer  görüş ifade etti. Onlar da 2’ye bölünmüş durumda gibi. Bir taraf, önümüzdeki seçimlerin önemine dikkat çekerek hiç maceraya girilmemeli, geçmişte seçim süreci geçirmiş tecrübeli isimlerden eski başkanlardan biri yeniden başkan olmalı,  tecrübeyle bu seçimler yönetilmeli, maceraya girecek zaman değil, görüşündeler… Hatta 2-3 isim de öneriyorlar eski başkanlardan…

Bir taraf ise, Karabük’te geçmişte başkanlık yapmış isimler yıpranmış durumda. Tecrübeli olmalarından daha önemli bu konu. Ak Parti eski isimlerle yeni bir vitrin oluşturamaz. Karabük’te zaten hep aynı isimlerin ya da eski isimlerin sürekli olarak konuşulması bile doğru değil. Partinin genç- dinamik çalışkan isimleri var. Bu durumda eskiden görev alanların peşine düşülürse partimiz sarmalın içinden çıkamaz. Bazı hesaplaşmalar – gruplaşmalar  oluşur , bu bize çok büyük zarar verir. Tecrübe derken başımıza  gruplaşma anlamında daha büyük bir dert alırız. Kadrosu olmayan küçük bir parti değiliz biz. Mutlaka taze kan olmalı, dinamik isimler olmalı’ diyorlar. Onlar da 2-3 isim önerisinde bulunuyorlar.

Tecrübe diyenler – yenilikçilik diyenler var ve önerdikleri isimler var o isimleri de sonraki yazılarımız da yazarız.

Bakalım Ak Parti’de süreç ne yönde ilerleyecek ?

GSB Spor Okullarına 10 Bin Başvuru

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce 29 Hazirandan itibaren başlanılan GSB Spor Okullarına 10 Binin üzerinde başvuru yapılarak rekor başvuruya ulaşıldığı öğrenildi.

Karabük Merkez ve ilçelerde yaşayan çocuk ve gençlerin bilişsel ve sportif gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı sağlayarak yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla hayata geçirilen GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları çerçevesinde; Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu,Yenişehir Merkez Spor Salonu,100.Yıl Spor Salonu,Yeni Mahalle 2500 kişilik Spor Salonu,5000 Evler Çok Amaçlı Spor Salonu,Safranbolu Kapalı Spor Salonu,Safranbolu Gençlik Merkezi,Yenice Kapalı Spor Salonu,Eskipazar Kapalı Spor Salonu,Eskipazar Gençlik Merkezi ve Eflani Kapalı Spor Salonunda Futbol,Voleybol,Basketbol,Atletizm,Badminton,Boks,Cimnastik,Eskrim,Güreş,Halter,Hentbol,Judo,Masa Tenisi,Taekwondo,Tenis ve Yüzme olarak toplam 16 branşta 41’ kadrolu 23’ü Eğitim Görevlisi olmak üzere 64 Antrenör ile 5-18 yaş aralığının katıldığı GSB Spor Okulları Kursları   gerçekleştiriliyor.

10 Binin üzerinde sporcunun rekor başvurunun yapıldığı GSB Spor Okulları kurslarına en çok talep ile 1040 sporcu ile voleybol branşı olurken,757 sporcu ile Cimnastik,660 sporcu ile Futbol,628 sporcu ile Basketbol ve diğer branşlar oluşturuyor.

Gençlerimizin – çocuklarımızın sportif faaliyetlerine gösterdikleri yoğun ilgi çok sevindirici.Kurum Müdürü Coşkun Güven,  ciddi manada bir hareket getirdi kuruma, enerji getirdi. Bu farkı her yönüyle görüyoruz…

Karabük’te 13 Engelli İşçi Alımı

Sağlık Bakanlığı Bin 356 sürekli işçi alımı yapacak. Bu kapsam da Karabük’te 13 engelli temizlik görevlisi sürekli işçi alımı yapılacak.Başvurular, 15 Ağustos’ta başladı ve son başvuru tarihi  19 Ağustos olacak.

18- 40 yaş arasındaki engellilerin müracaat edebileceği başvuru da herhangi bir sınav yapılmayacak. Başvuru yapanlar Ankara’da Sağlık Bakanlığı’nca yapılacak noter kurası ile belirlenecek.

İşkur internet sitesinden, hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden başvuru yapılabilecek. Karabük Postası Gazetemizde önceki gün manşet haberden ilk ve tek olarak sadece biz duyurmuştuk ama bir de buradan hatırlatmak da fayda var.

 

Karabük İyi Parti’de Final Nasıl Olacak Bakalım ?

 

Geçtiğimiz hafta İyi Parti İl Başkanı Ali Çetin Aygün ile kısa bir sohbetimiz oldu. Başkan Aygün , saha çalışmalarına hızla başladık, gittiğimiz yerler de ilgi ile karşılaşıyoruz, dedi. Partilerinin oy oranlarının her geçen gün daha da arttığını İyi Parti’nin Karabük’te yüzde 26’lara tırmandığını ifade etti. Yükseliş her geçen gün artarak sürecektir. Biz de her gün saha da çalışmalar yapacağız, dedi.

Aygün’ün ifadelerine göre 26’lara yükselmiş bir  İyi Parti, Karabük’te  oy oranı olarak CHP’yi geçmiş durumda. O zaman Karabük’te ana muhalefet İyi Parti, demek ki…

Yine göreve geldiklerinden bugüne İyi Parti’nin üye sayıların yüzde 20’ye yakın artış olduğunu ifade etti Başkan Aygün. Hem oy oranımız hem de üye sayımız her geçen gün daha da artıyor- yükseliyor, dedi.

Bakalım bu oy oranının- üye artışının finali nasıl olacak ?

Siyasi partiler de asıl sınav yeri seçim sandığı bilindiği gibi. Önümüzdeki seçimler de İyi Parti Karabük’te 1 Milletvekili çıkartabilecek mi ?

Şu an İyi Parti Milletvekili olarak konuşulan 10’a yakın isim var. İyi Parti’ye bir ilgi olduğu gözleniyor. İyi Parti İl Başkanı partisinin her geçen gün büyüdüğünü ifade ediyor.

Acaba Karabüklüler de karşılığı olan  milletvekili aday ya da adaylarıyla bahsedilen bu büyüme sandıktan 1 Milletvekili olarak çıkacak mı ? Yoksa son an da ortaya çıkan biri ya da birileri aday yapılıp bahsedilen bu büyüme yalan mı olacak ?

İyi Parti’den kim- kimler aday olursa  1 Milletvekili çıkartabilir, hangi isim-isimler liste de olmalı ?

 

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Akran zorbalığında yapılması gerekenlerle ilgili uyarı

Yayın: 29.03.2024 14:40
Paylaş:
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Sosyal Pediatri Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Tuğba Ayçiçek Dinçer, akran zorbalığı hakkında uyarılarda bulundu.

OMÜ’den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Dinçer, zorbalığın ergen bireylerin sosyalleştiği okul, okul çevresi ve mahallelerde gözlemlendiğini belirtti.

Zorbalığın genellikle güç gösterisi yapmak amacıyla meydana geldiğine işaret eden Dinçer, “Fiziksel zorbalık, bir bireyin diğerine fiziksel şiddet uygulamasını içerir. Sözlü zorbalık ise bir bireyin diğerinin görünümüne, becerilerine, yeteneklerine, ailesine veya kültürüne yönelik alay etme ve aşağılama durumunu ifade eder. Sosyal zorbalık ise daha çok mağdurun sosyal ilişkilerini olumsuz etkilemeye yönelik davranışları barındırır.” ifadelerini kullandı.

Zorbalıktan mağdur olan çocukların güç elde ettiklerinde onların da aynı davranışı sergileyebileceklerinin altını çizen Dinçer, şöyle devam etti:

“Mağduriyet ve zorbalık, birbiriyle ilişkilidir. Psikolojik açıdan incelendiğinde mağdur çocukların iştahsızlık, karın ağrısı, baş ağrısı, okula gitmekte isteksizlik, okul başarısında düşüklük, okulu bırakma isteği, kaygı bozuklukları, intihar düşünceleri ve hatta bazen ölümle sonuçlanan davranışlar yer alabilir. Bu durumlar, çocukların ve gençlerin potansiyeline tam olarak ulaşmalarını engelleyen ciddi sorunlardır. Zorbalarda ise psikolojik durum genellikle olumsuzdur. Dürtü kontrolü ve duygu düzenleme becerileri zayıf olabilir, okul başarısı düşük olabilir, madde bağımlılığı ve suça eğilim gösterebilirler.”

Okul, aile ve çocuğu içine alan planlama yapılmalı

Zorbalığın artık sanal ortama taşındığını aktaran Dinçer, “İnternetin sınırsız ve kontrolsüz yapısı gençlere ‘sonsuzluk’ hissi verirken, istenmeyen davranışlara devam etmektedirler. Çevrim içi ortamlarda mağdurlar hakkında dedikodu yapmak, mağdura ait fotoğrafları izinsiz paylaşmak ve dolaşıma sokmak gibi davranışlar, dijital zorbalığın yaygın örneklerindendir. Diğer zorbalık türlerine karşı ortamdan uzaklaşmak mümkün olabilirken, dijital zorbalıkta saldırılar dijital ortama düştüğü andan itibaren hızla yayılarak kalıcı şekilde depolanır.” açıklamasında bulundu.

Dinçer, akran zorbalığı ve siber zorbalıkla ilgili eğitim verilmesinin önem taşıdığını anlatarak, şunları kaydetti:

“Eğer çocuğunuz zorba ise ilk olarak ona zorbalığın kabul edilemez olduğunu öğretmelisiniz. Bu aşama, katı ve net disiplin kuralları çerçevesinde olabilir ve bazı ayrıcalıkların elinden alınmasıyla uygulanabilir. Bu noktada şiddete başvurmamak ve rol model olmak önemlidir. Yani çocuğunuza şiddetin yanlış olduğunu anlatmalı ve kendi davranışlarınızla da bunu göstermelisiniz. Çocukları yararlı sportif aktivitelere yönlendirmek de sağlıklı bir tercihtir. Bu sayede empati yeteneğini geliştirirler. Zorbalar için ailelerin seyirci kalmamaları ve zorbalığın sonuçlarını anlatmaları gerekir. Mağdur çocuklar desteklenmeli, çünkü sağlam bir sosyal ve bilişsel çevresi olan çocuklar zorbalıktan daha az etkilenir. Ebeveynlerin çocuklarıyla iyi iletişim halinde olmaları da bu süreci pozitif etkileyecektir. Sonuç olarak okul, aile ve çocuğu içine alan bir planlama ile zorbalığın önüne geçmek mümkündür.” (AA)