Okan Küçük Yorumluyor 17 Kasım 2022

Okan Küçük Yorumluyor 17 Kasım 2022

Yayın: 17.11.2022 17:02
Paylaş:
A+ A-

Özçelik İş Sendikası Birlik İçinde Geleceğe Daha Güçlü Yürüyor.

Özçelik İş Sendikası 12-15 Kasım 2022 tarihlerinde Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı yaptı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen Bin 300 teşkilat mensubuyla adeta büyük aile buluşması şeklinde birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirildi toplantı.

COŞKU VE HEYECAN İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİ.

Sendikanın yeni dönemde daha da büyümesi , yarınlarda daha güçlü bir sendika olması için istişareler yapıldı, yol haritaları belirlendi. Yeni dönemde yapılan çalışmalar, örgütlenme faaliyetleri, plan ve projeler belirlendi.

Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci  bilindiği gibi göreve geldiğinde 30 bini altında üye vardı. Ve bu üyelerin  % 64’ü aidatlı idi. Genel başkanlığı döneminde üye sayısının 45 bin’in üstüne yükseltti ve bu sayının %82’sinin aidatlı üye yaptı.

YANİ HEM ÜYE SAYISINDA HEM DE AİDATLI ÜYE SAYISINDA ÖNEMLİ ARTIŞLAR OLMUŞTU DEĞİRMENCİ DÖNEMİNDE.

Değirmenci, yeni dönemde  de örgütlenme konusunda çok hassas. Kısa süre de  “İskenderun’da, Adana’da, Manisa’da yeni işyerlerini sendika bünyesine kattılar zaten. Öyle anlaşılıyor ki bu yükseliş artarak sürecek. YANİ İTİBARLI VE İSTİKRARLI BÜYÜME TAM GAZ DEVAM EDECEK.

BİN 300 TEŞKİLAT MENSUBUNUN  KATILDIĞI BÜYÜK AİLE BULUŞMASI VE GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISINDA TÜM ALGI OPERASYONLARINA RAĞMEN  BİR KERE DAHA GÖRÜLÜYOR Kİ, GENEL MERKEZ KARARLI ADIMLARLA SENDİKANIN VE ÜYELERİNİN MENFAATİNE ADIMLARI ATTI, ATIYOR VE DAHA DA ATACAK…

Açıkca görülüyor ki, Sendika Üyeleri Sendikalarının yanında, Genel Başkan Değirmenci ve  Sendika da üyelerinin her daim yanında olmaya devam edecek.

Özçelik İş Sendikası  çalışmalarıyla parlayan bir yıldız olmaya devam edecek , yani…

İyi Parti’de Delege Krizi Büyüyor.

İyi Partinin 6 Kasım Pazar Günü yaptığı Karabük ve Safranbolu delege seçimleri sonrası ortalığın önceki dönemlerden de daha fena karıştığı açık.

İYİ PARTİ İÇİNDEKİ KARIŞIKLIK AZ-BUZ DEĞİL, GEÇİŞTİRİLEBİLECEK GİBİ DEĞİL, GÖRMEZDEN GELİNEBİLECEK GİBİ DEĞİL. İyi parti teşkilat ve üye yapısı anlamında önceki yaşanan sıkıntılardan çok daha büyük ve çok daha ağır sonuçları olabilecek ,toplu istifaların kapsını aralayabilecek  bir süreç kapı da.

Mevcut teşkilat yapısının ciddi bir çoğunluğu bile delegasyon seçiminin iptalini istiyor denilebilir. BUGÜN İYİ PARTİ İL YÖNETİMİNDEKİLERİN ÇOĞUNLUĞU AÇIK BİR ŞEKİLDE MEVCUT BAŞKANA KARŞI CEPHE ALMIŞ DURUMDALAR.

Yani bırakın eski yönetimlerden veya eski başkanlardan gelen karşıtlığı,  mevcut başkan Ali Çetin Aygün’ün kendi  hazırladığı, kendi oluşturduğu mevcut il yönetiminin çoğunluğu şu an Başkan Aygün’e karşı cephedeler.

Bu düşündürücü  ve manidar değil mi ?

Meslek Liselerinin Önemi

Eğitim her şeyin başı gerçekten. Toplumun ihtiyacı olan nitelikli insan gücünün yetişmesi eğitimle oluyor. Özellikle ara eleman  konusunda Meslek okullarının  çok önemli işlevi var. Nitelikli insan gücü  yetiştirme yani mesleki eğitim meslek okullarında yapılıyor.

Tabi  yeterli bina, teknolojinin gerektirdiği modern araç-gereçler yetersizliği konuları meslek liselerinin önünde önemli bir engel…

HER ŞEYE RAĞMEN MESLEK LİSELERİ ADETA FABRİKA GİBİ ÇALIŞIYOR. ÖRNEĞİN SALGIN DÖNEMİNDE  MASKE – DEZENFEKTAN VS. ÜRETİM YAPARAK BİR ÇOK KURUMUN İHTİYAÇLARINI GİDERDİLER. SALGINLA MÜCADELE DE MESLEK LİSELERİNİN ÇOK BÜYÜK BİR GÖREV ÜSTLENDİĞİNİ HERKES GÖRDÜ.

Yine  okullara kütüphane yapımı, sıraların yapımı- tamiratı, sıfır atıktan üretilen köpek evleri, spor malzemeleri yapımı, plastik kalıp basımı vs. vs. her zaman adeta bir fabrika işlevi görüyorlar.

Peki hak ettikleri değeri görüyorlar mı ? Meslek Liseleri  hakkı olan değeri görüyor mu ?  Yaptıkları çalışmaların karşılığını alabiliyorlar mı ? Taltif ediliyorlar mı ?

İŞ OLUNCA , YAPIM-İMALAT OLUNCA, ÜRETİM OLUNCA KENDİLERİNE BAŞVURULUP, TAKDİRE GELİNCE ATLANIYORLAR MI ?

Başarıya- çalışmaya- çabalamaya  – üretime verilen değer yitirilirse, bundan kimse fayda sağlayamaz ve sonuç olarak o-bu-şu değil de toplamda eğitim zarar görür.

Neyse ki Karabük’te adamcılık- sendikacılık – ayrımcılık – haksızlık böyle şeyler yok, herkes mutlak bir şekilde hakkı olanı alıyor değil mi ?

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

 

 

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CHP Türkiye’de tavan, Karabük’te dip yaptı!

Yayın: 25.04.2024 15:23
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te 31 Mart yerel seçimlerinde hayal kırıklığı yaşayan CHP’de derin sessizlik sürüyor. Türkiye genelinde büyük çıkış yaparak 1. Parti olan CHP’nin Karabük’te Belediye Başkan adayı Bayram Karadağ ile 6 bin 770 oy alarak 4. Parti olması adeta ‘Herkes Mersin’e giderken Karabük’teki CHP’liler tersine gitmiş” dedirtti.

RAKAMLAR YALAN SÖYLEMEZ

Son 3 yerel seçimde 2009’da Bayram Karadağ’ın İl Başkanı olduğu dönemde CHP’nin Belediye Başkan adayı olan Refah Partili ve DYP’li Enver Tümen MHP; AK Parti, DYP ve Saadet Partisi adaylarının ardından 4. Parti olarak 4 bin 27 oy alabilmişti. 2014’teki seçimlerde de yine İl Başkanı olan Bayram Karadağ bu defa Liberal Demokrat Parti ve Türkiye Değim Hareketi’nde İl başkanlığı görevlerinde bulunan Erdal Demir’le yola çıkmış ve MHP, AK Parti ve Saadet Partisi Belediye başkan adaylarının ardından 3. Olabilmişti. CHP 2014’te 1738 oy alarak tarihinin en düşük seviyelerine gerilemişti. 2019’da Abdullah Çakır’ın İl Başkanı olduğu seçim döneminde, dönemim Merkez İlçe Başkanı Mehmet Durum istifa ederek Belediye Başkan adayı olmuş, ancak ilerleyen günlerde, adaylıktan çekilerek İYİ Parti ile yapılan ittifakın ortak adayı olarak Dursun Altıparmak gösterilmişti. 11 bin 550 oy alan Altıparmak MHP ve AK Parti’nin ardından 3. olmuştu.

31 MART TAM BİR FİYASKO OLDU

CHP eski il başkanlarından, 2023’te yapılan 14 Mayıs seçimlerinin 3. sıra milletvekili adayı olan Bayram Karadağ 31 Mart seçimlerinde AK Parti’nin 20 bini, MHP’nin 16 bini geçtiği, ilk defa yerel seçime giren Yeniden Refah Partisi’nin 14 bini zorladığı seçimde 6 bin 770 oy alarak bir kez daha partisine tarihi hüsran yaşattı.

SÜREÇ İYİ YÖNETİLEMEDİ

Karadağ, aday adaylığı için başvuru yaptığı 8 Aralık tarihinden tam 27 gün sonra (bu esnada ilçe adayları ilan edilmişti) DEVA Partisi eski il başkanı Yusuf Aydın aday adaylığı başvurusu yapmış, dikkatler bir anda bu isim üzerine yoğunlaşmıştı. Aydın’ın 5 Ocak’taki başvurusundan 1 hafta sonra bu defa MHP kökenli İYİ parti milletvekili 2. sıra adaylığından çekilen İsmail Yalav başvuruda bulundu. Yalav’ın başvuru yapması ile birlikte CHP’de dengeler tamamen değişirken son gün Karabük basını CHP adayı olarak Yalav’ı gösterdi. Ancak CHP MYK’sından Yalav ismi çıkarken Parti Meclisi (PM)’de son dakika gelişmesi yaşandı ve Bayram Karadağ ismi Karabük Belediye Başkan adayı olarak ilan edildi.

LİSTE KRİZİ DAMGA VURDU

Tarihinde üst üste 2. defa Milletvekili çıkaran ve son seçimlerde yukarı yönlü ivme gösteren CHP’de Karabük seçim tarihinde bir ilk yaşandı ve YSK’nın belirlediği seçim takvimine göre 20 Şubat’ta teslim edilmesi gereken Belediye Meclis ve il genel meclisi aday listeleri vaktinden sonra ve eksik olarak bildirildi. Bu yüzden kısa süreli seçime katılamama riski yaşayan CHP, olağanüstü toplanan İl seçim Kurulu kararı ile seçime katılabilmişti.

26 OCAK’TA ADAY OLDU 4 MART’TA İZNE ÇIKTI

31 Mart seçimlerinde CHP açısından dikkat çeken bir diğer hususta 26 Ocak’ta adaylığı açıklanan Bayram Karadağ’ın işçi olarak çalıştığı Kardemir’den tam 28 gün sonra 4 Mart tarihinde izin alması oldu. Kısıtlı imkanlarla seçim kampanyası yürüten CHP adayı Karadağ için “Seçimlere 26 gün kala çalıştığı işyerinden izin alabilen bir aday zaten bu durumu hezimeti kabullenmiş, işi kafasında bitirmiş olmuyor mu?” diye yorumlar yapılıyor.

BELEDİYE MECLİSİ ÇOK ZAYIF KALDI

AK Parti adayı Özkan Çetinkaya’nın başkan seçildiği Karabük Belediyesi yeni dönemine sadece 2 meclis üyesi (Avukat Uygar Varlık ve Abdullah Mor) sokabilen CHP’de belediye meclis üyesi adayları da tartışma konusu oldu. İlk sıralarda yer alan adayların dışındaki isimlerinin çoğunluğunun emekli ve ilkokul mezunu olmasına anlam veremeyen partililer, “Liste eksik olur, zamanında telim edilmez, meclis adayları emeklilerden ve çoğu ilkokul mezunlarından oluşursa başarı da hayal olur tabi. Safranbolu’ya baksınlar 25 belediye meclis üyesi adayının neredeyse tamamı üniversite mezunu ve alanlarında ciddi kariyeri olan isimler. Karabük’te belediye meclisi ve il genel meclisi adaylarından 2 bin oy az alan bir aday kendi yetişip büyüdüğü 9 bin dolayında seçmeni olan mahallede bile 500 oyu zor alabiliyorsa durup düşünmek lazım Aslında her şey ortada. Seçim sürecinin başından bu yana yaşananlar iyice irdelendiğinde acı gerçekler bir bir ortaya çıkıyor” şeklinde değerlendirme yapıyorlar.