Okan Küçük Yorumluyor 18 Ağustos 2022

Okan Küçük Yorumluyor 18 Ağustos 2022

Yayın: 18.08.2022 00:15
Paylaş:
A+ A-

Rafet Vergili ve Ortak Liste..

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, BRTV’de katıldığı Zafer Acar’ın yıllardır süregelen rekoru muhtemelen elinde bulundurduğu canlı yayında ‘Milletvekili adaylığı düşüncem yok.’ demiş. Aması var  tabi. ‘Ama benim isteğim dışında bir karar verilirse buna da hayır demem.’ şeklinde konuşmuş.

“Ancak partimiz bir karar alırsa, farklı bir metot uygularsa ve seçime müşterek girilecek derse ben o karar doğrultusunda hareket ederim.”  Bunu seçim kampanyası için söylüyorum, aday olurum anlamında söylemiyorum. Benim Milliyetçi Hareket Partisi dışında bir siyasetim ya da seçim çalışmam olmaz, ancak Sayın Genel Başkanımızın aldığı kararlara da uymak mecburiyetim vardır.” demiş.

Yani bir süredir Karabük’te konuşulan Ak Parti – MHP Karabük’te ortak liste ile seçime girecek. Liste de 1 Mehmet Ali Şahin, 2 Rafet Vergili olacak 3. Sıraya ise kadın kontenjanından Saime Öksüzoğlu olacak denilen liste konusu bundan sonra daha çok konuşulacak anlaşılan.

Not olarak düşeyim, geçen hafta yöremizin siyaset büyüğü Mehmet Ali Şahin ile  konuşup  aday olup olmayacağını sormuştum. Çok değil 1 hafta önce Sayın Şahin, kesin olarak  bazı gerekçeleri de belirterek aday olmayacağını açık bir dille  ifade etmişti bana.

Ortak Listeye İlk Yorumlar

Başkan Vergili’nin,  ‘Partimiz farklı bir metot uygularsa, seçime müşterek girecek derse ben o karar doğrultusunda hareket ederim.” sözü bu yukarıda yazdığım bir süredir bazı yerler de konuşulan listeyi akıllara getirdi.

Ak Parti ve MHP’nin ortak liste ile seçime gitmesinin yararları mı olur yoksa zararları mı olur  konusunda farklı görüşler var. Bazı Ak Partililer bu meseleye pek sıcak bakmıyor, pek istemiyor gibi görünüyor. Cumhur İttifakı olsak da, ortak liste olarak seçime gidilmesi aleyhimize olur görüşünü belirtiyor bazı Ak Partililer.

Ak Parti İl Başkanlığı da ortak listenin  uygun olmayacağı ve zaten böyle bir kararın genel merkez nezdinde olmadığı yönünde görüş belirtiyor. Benim ilk anda gördüğüm ortak listeye Ak Parti kanadından çok da sıcak bakılmıyor. Çok da istenmiyor, öyle bir hava var sanki…

Milli Eğitim Müdürlüğü

 Karabük Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, önceki gün Birlik Medya ziyaretinde bulundu. Karabük eğitimindeki son durum hakkında da bilgilendirmeler yaptı Nevzat Hoca.  Karabük eğitiminde son yıllarda önceki dönemlerde olmayan başarılara imza atılıyor, görüldüğü üzere.  LGS’de 5 öğrencimiz 500 tam puan yaptı bu çok önemli ve önceki yıllarda görülmeyen bir başarı. Yine  YKS’de109 öğrencimiz 20 Bin bandına girdi. Bunlar çok önemli ve olumlu gelişmeler eğitim de.

Tabi önceki yıllar da bir iki okul belki çok öne çıkıyordu ama gelinen durumda başarı birçok okula yayıldı, yani bir çok okuldan başarılı sonuçlar çıkıyor bu kısmı da önemli.  2021’de Türkiye , Avrupa ve Dünya’da dereceye giren 7 öğrenci vardı bu rakam 2022’de 12 ‘ye çıktı. Yani kendi döneminin içinde de  geçen yıla göre başarı artıyor

Karabük eğitimi akademik başarı da çok iyi maşallah. Ama tabi Nevzat Hoca’nın tabiriyle ‘bir derdimiz var’. Öğrencileri hayata hazırlamak için  akademik yönün haricinde sosyal- sportif faaliyetler ve milli hasletler, değerlerimiz anlamında öğrencilerin ruhsal gelişimini de göz önüne alarak olgun bireyler yetiştirilmeye çalışıyor.Meselenin bu tarafı da çok önemli bence. Bu konuların yanısıra başka konularda da bilgiler verdi Nevzat Hoca , onları da yarın ki yazımız da paylaşalım inşalah.

Vergili ve Kastamonu

Aslında bu konuyu yazmıştım. Başkan Vergili’nin Kastamonu’dan aday olacağı yönündeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığını, doğru bilgi olmadığını Vergili’nin aday olacaksa Karabük’ten aday olacağını yazmıştım. Başkan Vergili’de  BRTV’de konuyla ilgili açıklama yaptı sonradan ve özetle;  “Böyle bir şeyin olması söz konusu bile olamaz” dedi.

Hatta; “Böyle bir şey nasıl konuşuluyor buna aklım bile ermiyor. Benim Kastamonu’da siyaset yapacağımı, milletvekili ya da belediye başkan adayı olacağımı filan konuşmak gerçekten abes bir şey.” dedi. Daha uzatmaya gerek yok Vergili, Karabük’ten aday olacak, yani… Ben bunu anladım…

Ak Parti’de Milletvekili Aday Adayları

Ak Parti’de kim ne derse desin bu dönem Cumhur Ünal ile Niyazi Güneş’in yakaladığı uyum önceki dönemlere nazaran çok daha güçlü oldu. Çalışmalar, gayretler hem Ankara’da hem Karabük ve ilçelerindeki saha çalışmaları önceki dönemlere nazaran  en yoğun şekilde bu iki milletvekili döneminde görüldü.

Kazanım- başarı konusunda övülür, eleştirilir ayrı konu ama, gayretse, mücadeleyse, uyumsa , çalışmaysa bu iki vekil açık ara önde bana göre. Şimdi önümüzdeki süreçte her iki vekil yeniden aday olacaklar mı bilinmiyor.

Mevcut milletvekili olarak doğal aday olarak görüyor bazıları tabi. İsmail Altınöz aday olacak, Saime Öksüzoğlu aday olacak etti 4 aday adayı. Eskipazar kökenli Ali Keskinkılıç var mesela. MKE’de Genel Müdür Yardımcısı . Eskipazar kökenli bir vekil beklentisi Eskipazar da hakim bu dönem. Hatta parti ayrımı yapmaksızın kim Eskipazar’lı vekil adayını seçilebilecek bir yere koyarsa o partiye oy vereceğiz diyen çok Eskipazar’lı var. Mehmet Ceylan var yine, Ak Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Y., bu dönem adaylık için ismi konuşuluyor sokaklarda. Siyasi Büyüğümüz Mehmet Ali Şahin’in oğlu Cem Şahin var.İsmi kendilerinde bağımsız olarak konuşulan isimlerden bazıları da Nurettin Yiyit, Bülent Ersöz, Salih Aydın, Sevgi Yiğit, Ahmet Erorhan, Muzaffer Atılkan, İlter Fatih Korkut… diye uzuyor liste…

Ak Parti’de süreçler biraz ilerleyince sürpriz gelişmeler olur, sürpriz isimler de çıkar mı ? Siyasette her şey mümkün diye bakılacak olursa neden olmasın değil mi ? Ayrıca Karabük’te Karabük Milletvekilliği  isimleri dolaşıyor da Karabük Belediye Başkanlığı için yerel yönetim anlamında yerine göre çok daha önemli bir konu bu bence hiç isim geçmiyor, konuşulmuyor nedense…

Özçelik İş Sendikası İlk Başkanlar Kurulu Toplantısını Yaptı

 Özçelik İş Sendikası Genel Seçimlerinin ardından yola devam eden Genel Başkan Yunus Değirmenci, hızlı bir şekilde çalışmalara başladı ve ilk başkanlar kurulu toplantısını  yaptı. Ben bu dönem sendikanın şahane işler yapacağını düşünüyorum. Üye bazında sayılarını çok arttıracaklarını – seçim öncesi vaatlerin misafirhane ve benzeri hepsinin yerine getirileceğini, sendikanın önünde çok verimli bir 4 yıl olduğunu düşünüyorum.

Sendika son genel seçimlerinin ardından  kararlılıkla yeni hedeflere kilitlendi. Sendika üye sayısını kat be kat arttırmak ve üyelerinin haklarını ve sendikadan beklentilerini sonuçlandırmak.  Bunun için birlik -beraberli ve güven ortamının bir an önce oluşturulması şart. Bu oluşum içinde bazı düzenlemeler- değişiklikler yapılması konusunda beklentiler mevcut.

Genel Başkan Değirmenci Bolu’daki Başkanlar Kurulu toplantısındaki konuşmasının bir kısmında, “…Özçelik-İş’in varlığı, tüzel kişiliği hepimizin üzerindedir. Bu yüzden Özçelik-İş’in tüzel kişiliğine zarar vermeyen, onu yüceltmek ve yükseltmek için çaba sarf eden herkesle yol yürüyeceğimin bilinmesini istiyorum. Ancak, gerek seçim döneminde, gerekse seçim sonrasında sendikamıza ve Hak-İş’e zarar veren her kim varsa, onları da temizlemek boynumun borcudur. Bu teşkilatın bundan sonrası için huzursuzluğa, birlik ve beraberliğinin bozulmasına, dedikodularla uğraşmaya asla ve asla tahammülü yoktur.”şeklinde cümleler kullanarak sanırım bazı beklentilere dönük adımlar atılacağınında sinyalini açık açık verdi.

Bu hesaplaşma mıdır, helalleşme midir onun yansımalarını da önümüzdeki ay itibarıyla sendika üyeleri Türkiye genelinde görecekler demek ki.

Ne diyelim, ne olacaksa hayırlısı olsun. Gerisi boş çünkü…

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da dilenci kılığında hırsızlık yapan 3 şüpheli tutuklandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da cerrahi maske ve eldiven kullanarak dilenci kılığıyla girdikleri binalardan hırsızlık yapan 3 kişi tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, Atakum, Canik ve İlkadım ilçelerinde hırsızlık yapan kişilerle ilgili çalışma yürütüldü.

Ekipler, cerrahi maske ve eldiven takarak dilenci kılığıyla girdikleri binalardan hırsızlık yaptıkları tespit edilen S.Y. (24), Ü.Y (17), E.K (15), B.Y. (26), B.V (20) ve P.A'yı (35) yakaladı.

Aralarında hırsızlık suçundan 30 ve daha fazla kaydı olanların da bulunduğu 4 kadın ile 2 çocuğun, ikametlerden 380 bin lira değerinde ziynet eşyası ile 3 bin dolar, 800 avro ve 36 bin 500 lira çaldıkları belirlendi.

Şüphelilerden S.Y. ile çocuklar Ü.Y. ve E.K, ifade sonrası serbest bırakıldı. Kadın şüpheliler B.Y, B.V. ve P.A. çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.