Okan Küçük Yorumluyor. 19 Aralık 2022

Okan Küçük Yorumluyor. 19 Aralık 2022

Yayın: 19.12.2022 00:02
Paylaş:
A+ A-

Bu İş Çok İyi Oldu          

Türkiye Varlık Fonu  Kardemir A Grubundan 50 Milyon lot  hisse aldı. A Grubunu 5’te 1’ine toplamda ise %4 gibi bir hisseye sahip oldu. Tabi bunun çeşitli  yansımaları oluştu Karabük’te. Benim konuya bakışım açık. DEVLETİN ÖNEMLİ BİR KURUMUNUN KARDEMİR DEN HİSSE ALMASI DEMEK KARDEMİR’İN  GELECEĞE DAHA YÜKSEK GÜVENLE BAKMASI DEMEKTİR. Varlık Fonunu tabi ki iktidar temsil ediyor. O açıdan kimilerinde bazı rahatsızlıklar olduğu görülüyor. AMA SİYASİ İRADEYLE BİRLİKTE HAREKET ETMEK HİSSE ORANI BAZINDA ORTAK OLMAK KARDEMİR’E GÜVENLİ BİR GELECEK SAĞLAR.

Önümüzde seçimler var, iktidar devam eder ya da değişir. Ama her halükarda devletin önemli bir kurumu olan Varlık Fonunda kim iktidar olursa olsun Kardemir siyasi iradeyle birlikteliğini sürdürmüş olacak. Özetle bu konu her yönüyle Kardemir’e güvenli gelecek ve karlar- faydalar getirecektir. Bu adımı bunun için çok önemli ve hayati buluyorum.

Sağlıkta Değişiklikler ve Gerçekler

Sağlık yönetim kadrosunda 2 Başhekimin  sözleşmelerinin  yenilenmemesi karşısında Karabük’te bir karışıklık var. Süreci ve sürecin şeklini bir de ben anlatayım diye bu yorum haberi yazıyorum.

Şimdi öncelikle İl Sağlık Müdürü topun ağzında olduğundan ondan başlayayım. Sağlık Müdürü Ahmet Sarı’nın sözleşme süresi 14 Kasım’da doldu. Ve 15 Kasım’da yenilendi. Hatta o süreçte bildiğim kadarıyla Sarı, GÖREVDEN AFFINI DİYEYİM  istemişti ama Bakanlık  devam dedi.

Sağlık Müdürlüğü’nden aralarında Başhekimlerin de olduğu 8 kişinin sözleşmesi ise 14 Aralık’taydı. Bir ay sonra yani. BİR AY SONRA  BU  8 KİŞİNİN TAMAMIYLA İLGİLİ SAĞLIK MÜDÜRÜ AHMET SARI’NIN  BAKANLIĞA GÖNDERDİĞİ RESMİ YAZI DA BU 8 KİŞİNİN DE DEVAM ETMESİ GEREKTİĞİ YÖNÜNDE  YAZI VERDİ. 8 KİŞİNİN DE SÖZLEŞMESİNİN YENİLENMESİ GEREKTİĞİNİ BELİRTTİ.

Ama Bakanlık 6  kişinin sözleşmesini yeniledi 2 Başhekiminkini ise yenilemedi. Yine günah keçisi Ahmet Sarı, oldu.

Tabi bu ara da şunu da belirtelim bu süreç daha devam ediyor. Şimdi 15 Ocak 2023’te Hastane Müdürleri, Başhekim Yardımcıları ve Uzmanların sözleşme yenilenme süreci başlayacak. Yaklaşık 15 kişinin kaçının sözleşmesinin yenileneceği – yenilenmeyeceği o zaman  belli olacak.

Süreç bitmedi yani devam edecek. Ahmet Sarı’yı günah keçisi ilan etmenin amaçları nelerdir bilmiyorum ama, doğru bulmadığımı açıkça belirtiyorum.

Not: Siyasiler de  suçlanıyor ama  yıllardır  iktidar aynı iktidar. Eğer siyaset getiriyorsa yıllardır getiriyor, bugün mü anladı bazıları… Ya da götüren siyasetse getiren kimdi ? Siyasete kafa tutarak mı geldiler, gelenler. Siyaset getirirken ses çıkartmayıp götürürken ses çıkartmanın  tutarlılığı var mıdır ? Yıllardır böyleyse neden bugün  sorun haline geldi, Soru işareti ?

Sermayedar Hisse Alsın O Zaman

Şimdi Kardemir 1 TL’ye özelleştirildiği 1995’te ( hatta o zaman Müteşebbis Heyet Başkanı olarak şimdilerde Bulak’a Sağlık Hizmetleri  Meslek Yüksek Okulu yaptırmak üzere  imzayı atan Sanayici Kamil Güleç imza atmıştı.)  şartlar arasında % 100 borsaya açılma şartı vardı. ÖZELLEŞTİRİLEN KARDEMİR’İN 3 YIL SONUNDA %100 BORSAYA AÇILMASI ŞARTI VARDI. HATTA BU ANLAMDA TEK ÖZEL ŞİRKET TÜRKİYE’DE KARDEMİR, BAŞKA YOK.   25 yıldır da 1 Milyar 140 Milyon lot hisse borsa da. Bu hisse alanların kaç tanesi Karabüklü acaba ?

Bakıldığında sermayesini koymayanlar, hisse almayanlar çıkıyor  Kardemir kar ettiğinde nimetlerinden yararlanacağım diye yaygara koparıyor. Yani % 100’ü borsa da. Git sermaye koy, hisse al , yok. Sonra çık Türkiye Varlık Fonu neden Karçel- Kardökmak’tan 50 Milyon lot hisse almış, yok işin içinde ne varmış, yok siyasiymiş tepin dur.

Siyasi iradeyle birlikte olmanın neresi kötü ? Siyasi iradeyle ortak olmak kar mı sağlar , zarar mı az bir düşünün… İstemiyorsanız siyasi iradeyi girip borsadan hisseleri aldınız da elinizi tutan mı oldu ?

Bunu hala yapabilirsiniz hisseler borsada alın  yarın hisseniz mukabilinde yönetime girin, siz de yönetin…

Özetle bir daha söylemekte yarar var.  Bugünkü siyasi irade  yapılacak seçimlerde kalır ya da gider ama Kardemir her daim siyasi iradeyle( devletle) bir ortaklık kurmuş oldu. Bu iyi bir şey.  Bu, harika bir şey…

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da sıcak havayı fırsat bilenler denize girdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'un Ortahisar ilçesinde sıcak havayı fırsat bilenler denize girdi.

Hava sıcaklığının 27 derece ölçüldüğü ilçede güneşli havayı değerlendirmek isteyenler, sahil şeridindeki plajlara geldi.

Vatandaşların bazıları sahilde yürüyüş yaparken kimileri denize girdi.

Tatil için ailesiyle İstanbul'dan gelen Yusuf Aydın, AA muhabirine, sıcak havayı sahilde değerlendirdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Çocuklarıyla denizde güzel zaman geçirdiklerini ifade eden Aydın, “Kum oldukça sıcaktı ve çocuklarımı çağırdım. 'Denize girebilecek miyiz?' diye bir deneyelim dedik ve hep birlikte yüzdük. İyi ki de yüzmüşüz, deniz çok güzel ve temiz, su oldukça da soğuk. Hem sağlık hem de keyif için girelim dedik ve iyi ki de girmişiz. Yarın da hava sıcak olursa girmeyi isteriz.” diye konuştu.

Aydın, nisan ayı içerisinde ilk kez Karadeniz'de denize girdiğini ifade ederek, “Normalde Karadeniz daha geç ısınır. İlk defa hayatımda nisan ayında Karadeniz'de denize girdim. Güzel oldu, inşallah devamı gelir.” dedi.