Okan Küçük Yorumluyor 19 Mayıs 2022

Okan Küçük Yorumluyor 19 Mayıs 2022

Yayın: 19.05.2022 01:12 |Güncelleme: 01.06.2022 12:03
Paylaş:
A+ A-

 İstanbul’daki Hemşeri Dernekleri Çalışıyor

Türkiye sınırları içinde Karabük dışında yaşayan Karabüklülerin nüfus olarak en fazla olarak bulunduğu il İstanbul biliyorsunuz. İstanbul’da Karabük ve ilçelerimizdeki hemşehrilerimiz dernek yapılarıyla örgütlenmiş durumda dayanışma içerisindeler. Bu çok güzel. Hemşeri hemşehriye gurbette sahip çıkıyor çünkü.

Karabük içinde böyle bir birlik var mı derseniz, diyecek bir şey yok. Ama en azından Karabük dışında hemşehrilerimizi bir araya getiren,  iyi-kötü günlerini paylaşan dernekler var.Öyle sanıyorum bu dernek- federarasyon- Konfederasyon yapılarından  Karabük Dernekler Federasyonu’da(KARDERFED)  aktif çalışmalar yapıyor. KARDERFED Genel Başkanı Cevdet Akay hem kendi genel başkanlığını yaptığı kurumlarla Karabük’e ve Karabüklülere hizmet verirken diğer derneklerin organizasyonlarına da maddi manevi destek oluyor.

Örneğin 5 Haziran’da İstanbuldaki Karabük  Eskipazarlılar 5. Pikniğini düzenliyor.  Bu pikniğe  Karderfed Genel Başkanı Cevdet Akay, sponsor olmuş. Yani, çakma üst düzey- işadamı etiketleriyle Ankara’larda dolaşan, Karabük’e  hiç faydası olmayan balonda var. İstanbul’da hem kendi organizasyonlar yapıp hem diğer organizasyonlara sponsor olan var, değil mi ?

İstanbul’da yapılacak bu piknik programı ve benzer programlarla hemşehrilerimizi bir araya getiren dernek vs. başkanlarını tebrik ediyorum.

      Değirmenci: “O gün bu başarımdan dolayı önünü ilikleyip, elimi öpüp, ‘Ne büyük sendikacısın’ diyen zavallılar, şimdi bu 17 milyon için beni ve sendikamı bağış aldı diye şikâyet ettiler.”

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Özçelik-İş Sendikası Kayseri Şubesi 9. Olağan Genel Kurulunda yaptığı açıklamaların bir kısmını yorum haber de yazmıştım.

Değirmenci; Özçelik-İş’i, Türkiye ekonomisine çok ciddi katkılar veren 100’den fazla iş yerinde faaliyet gösteren bir sendika konumuna taşıdıklarını, bugün dünyanın dört bir yanındaki sendikalarla işbirliği içinde çalışan uluslararası kuruluşlarla, küresel emek hareketine entegre olmuş bir sendika haline getirdiklerini ifade eden Değirmenci, yeni genel merkez binasını çok kısa bir sürede yaparak üye ve teşkilata hediye ettiklerini, ihtiyacı olan tüm şubelere yeni yerlerini satın aldıklarını vurgulamıştı.

Genel Başkanlığı döneminde bir hayalini, bir hedefini gerçekleştirmek için Eski Genel Merkez binasının olduğu yere, taşradan Ankara’ya gelen  üyelerin ve ihtiyacı olanların kullanabilmesi için otel ayarında bir konukevi yapma hazırlığında olduğunu ,  Konukevi projesini de hazırlattığı müjdesini vermişti.

Kongre konuşmasının bir kısmında  ‘Üzerimde bir onur nişanesi olarak taşıdığım bir konuyu da sizlerin takdirine bırakmak istiyorum’ diyerek  Sendika Genel Merkezi kasasına alınan 17 Milyon TL’nin  önce takdir ardından şikayete giden sürecini de anlattı.

Genel Başkan Değirmenci;  5 yıl önce İSDEMİR’de zafere ulaşan sendikanın, 3 yıllık  geriye dönük  aidat kaybını, üyelerine yansıtmayacağının sözünü verdiğini ve bu aidat alacağını işverenden almayı yoğun mücadele sonucu başardığını ve  resmi bir protokolle, 17 milyonluk aidat alacağını, işverenden tahsil ederek, sendikanın kasasına koymayı Allah bizlere nasip etti, demişti.

Değirmenci , “O gün bu başarımdan dolayı önünü ilikleyip, elimi öpüp, ‘Ne büyük sendikacısın’ diyen zavallılar, şimdi bu 17 milyon için beni ve sendikamı bağış aldı diye şikâyet ettiler. Ama, onlara da tokat gibi bir cevabı devletin savcıları vermiştir.

Çıkarları uğruna sendikamızın adını lekelemeye çalışan Eyyyy zavallılar! Kendi mahallelerindeki satılık gazetecilerle Türkiye kamuoyunda yanlış bir iş yapmışız gibi göstermeye çalışarak, sendikamızın adına çamur atan Ey fırsat düşkünleri, sizler de dinleyin.

Devletin savcısı, bana, ‘Kendi kurumunun hak ve menfaatini korumaktan şüpheli olarak karşımıza çıkan ilk kişi sizsiniz, oldu. Bu onur da ömrünün sonuna kadar sana yeter de artar başkan” diyerek, bu aşağılıklara tokat gibi bir cevap vermiştir.” İfadelerinde bulundu.

İlgili konu da “Bu kafayla mı sendikamızı geleceğe taşıyacaksınız. Bu çıkar hesaplarıyla mı teşkilatımızla bütünleşeceksiniz. Sizler ancak bu kirli emellerle, üyelerimizin, sendikamızın birikimlerini yiyen, mirasyediler olabilirsiniz.” Diyerek süreci sert ifadelerle niteledi.

İstanbuldaki Hemşehrilerimiz Elif Güneri’yi Destekleyecekler

İstanbul’da gerçekleştirilen Büyük Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası devam ediyor  Malumunuz Karabük’lü Milli Boksörümüz  81 Kg Elif Güneri ülkemizi temsilen yarı finale çıkarak madalyayı garantiledi.

Karabük Baykan Arslan Boks Okulu Gençlik Spor Külübü Sporcusu Elif Güneri Yarı Final Maçını Litvanya’lı rakibi ile yapacak. Yazımı yazdığım an  olarak maça daha 45 saat var. Dualarımız Elif Güneri ile.  Tabi özellikle İstanbul’da bulunan hemşehrilerimiz bu maçı izlemeye gitmeli. Desteklerini Karabüklü Elif Güneri’ye canlı olarak oradan vermeli. Bu konuda yine Karderfed Genel Başkanı Cevdet Akay’ın bir çalışması var. İstanbul’daki Karabüklüleri, Elif Güneri’yi  boks ringinde canlı olarak desteklemek için davet ve organizasyon düzenliyor. Kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum. Hadi İstanbul’daki Karabüklü hemşehrilerimiz, Akay’ın davetine   geniş katılımla bir cevap verir de ringde Şampiyon sporcumuz Elif Güneri’yi destekleyerek ayrı bir birlik – bütünlük sağlamış olurlar. Elif Güneri’ ye canı gönülden başarılar diliyorum. İnşallah yeni bir şampiyonluğa daha imza atacağına inanıyorum.

Yazarın önceki yazıları için BURAYI tıklayınız

 

 

Yorumlar

  1. Halk

    Temmuz ayında koca bir elektrik zammına hazırlanın.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da tıra arkadan çarpan yolcu otobüsündeki 10 kişi yaralandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 08:24
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum'da yolcu otobüsünün tıra arkadan çarpması sonucu 10 kişi hafif yaralandı.

R.S. (50) idaresindeki Metro Turizm'e ait 08 AY 080 plakalı otobüs, Samsun-Ankara kara yolu Çorum Eskice köyü yakınlarında aynı şeritte seyreden N.G. (49) idaresindeki 42 CSJ 415 plakalı tıra arkadan çarptı.

İhbar üzerine kaza yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sabaha karşı meydana gelen kazada otobüsteki 10 kişi hafif yaralandı.

Yaralılardan 9'una olay yerindeki sağlık ekiplerince ambulansta müdahale edilirken, bir kişi ise Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.