Okan Küçük Yorumluyor. 2 Ocak 2023

Okan Küçük Yorumluyor. 2 Ocak 2023

Yayın: 02.01.2023 00:03
Paylaş:
A+ A-

Karabüklülerin İsteği Belli.

Yeni bir yıla girdik. İnşallah hayırlı bir yıl olur. Herkesin yeni yılını bir kez daha kutlarım. Karabüklülerin yeni yıldan beklentileri var. Yapılmasını istedikleri var. Bitmesini istedikleri, başlamasını istedikleri var. Ama yeni yılın ilk yorum haberinde özünü vereyim.

Karabüklüler özünde; başlamayan projelerin bir an önce başlamasını, başlayanların da bir an önce bitmesini istiyorlar. Kayan yerlerin durmasını, duran yerlerin kaymamasını istiyorlar.

Daha da özü;  YAŞLANACAK DEĞİL YAŞAYACAK BİR KENT İSTİYORLAR.

2023 Tarihi Bir Yıl…

Çok önemli ve tarihi bir yılın içindeyiz. Hem Cumhurbaşkanlığı seçimleri hem Milletvekili seçimleri bu yıl içinde yapılacak. Zaten kısa süre de seçim tarihi de resmi olarak açıklanacaktır.

Karabük’te Cumhur İttifakı – Millet İttifakı tek liste ile mi , ayrı listelerle mi seçime girecek ?  BU TEK LİSTE AYRI LİSTE KONUSU, ŞİMDİDEN SÖYLEYEYİM  KARABÜK’ÜN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK KADAR ÖNEMLİ BİR KONU. Yeni ittifaklar, ittifak dışı kalan partiler de  ayrı konu tabi…

Karabük özelinden bakacak olursak, yıllardır siyasette olan isimler var; yine siyasi arena da boy gösterecekler. Siyasette yeni yüzler yeni isimler de var… Karabüklüler yıllardır yaşadıkları Karabük’ten memnunlarsa yıllardır Karabük siyasetinde olanları isteyecekler. Memnun değillerse yeni yüzleri isteyecekler.

Olay bu kadar basit aslında…

Ak Parti En Çok Üyesi Olan Parti

Karabük’te en güçlü parti ve en çok üyesi olan parti Ak Parti. Onun için Ak Parti kimse kusura bakmasın 1-0 önde başlayacak. Cepte 1 Milletvekiliyle başlayacak.

Ama bu seçimler de kimi koyarsak alırız dönemi bitti. Hangi parti olursa olsun Karabüklüler tarafından kabul edilecek isimleri aday yapmalılar. Hatta  aynı partideki  Milletvekili aday sıralaması bile sonucu etkileyecektir. PARTİLERİN YARIŞTIĞI SEÇİMLER  GERİ DE KALDI, KİMİ KOYSAM ALIRIM DÖNEMİ GERİ DE KALDI. BU SEÇİMLER DE PARTİLERDEN ÇOK ADAYLARIN YARIŞACAĞINI ANLAMAK LAZIM. ONUN İÇİN  CEPTEN YİYECEĞİM DİYEN  KAYBEDER. Karabük’ün maalesef bölgecilik belasına da uygun olarak üstüne eklenilmesi lazım, yani.

Seçim Demek Para Demek…

Seçim demek; ekonomi demek, bütçe demek. Bu seçimler de aday olacakların sıkı bir bütçe ile çalışması gerektiği gibi bir gerçek de var. TÜRK SİYASETİNİN  BİR GERÇEĞİ BU MAALESEF. PARASIZ SİYASET VE ADAYLIK OLMUYOR. Geçmişte aday adayı olup  para yok diye ağlayan çok gördük. Onların çoğunluğunun derdi aday olmak değildi zaten. Aday adayı etiketiyle sonradan çeşitli ekonomik rantlar, makamlar , müdürlükler, ihaleler vs. kapmaktı. Aday adaylığı , şahsi çıkarlarını  perdelemek üzere bir araçtı zaten.

Bu çok önemli ve kritik seçimlerde YİNE MAALESEF DİYORUM PARA önemli. Çalışma yapacaksan harcamak zorundasın. Hamama giren terler misali, aday olacaksan ekipler kuracaksın para, halkla irtibat noktaları kuracaksın para, mahallesi köyü her yeri gezeceksin para, kahvehaneleri, çay bahçelerini vs. kapatıp toplantılar yapacaksın para. Seçim demek para demek bir yer de…

Şahsi rantlar için aday adayı olup param yok diye ağlayacakları bir kenara koyarsam, Milletvekili Adayı olarak belirlenecek kişilerin maddi yönlerine de bakılmak zorunda. Seçim kazanılmak isteniyorsa  (amiyane tabirle çulsuz  adaylarla olmayacağından) ekonomi, siyasi tarihin bir gerçeği olduğundan çalışmalarında  param yok diye ağlamayan, teşkilatlarına , ekiplerine  para harcayacak adayların seçimi de çok önemli. Para önemli yani…

 Para Neden Mi Önemli ?

Ben seçimler de para önemli diye yazınca birileri yanlış anlamasınlar. KONU ŞAHSİ DEĞİL, KARABÜK’ÜN GENEL ÇIKARLARI İÇİN PARALI ADAY OLMALI DİYORUM, NEDEN Mİ ?

Çünkü; parası olmayanların sıkıntıları vardır. Yarın seçildiğinde sıkıntılarını gidermek için çaba sarf ederler. KARABÜK’ÜN DEĞİL , KENDİLERİNİN SIKINTILARIYLA UĞRAŞIRLAR. Karabük’ü değil kendilerini ihya etmeye bakarlar değil mi ? Madem bir kere seçildim şu işlerimi -güçlerimi iyice bir yoluna koyayım kendime bakayım derler değil mi ?

Çünkü; parasız aday gidecek parası olandan isteyecek. Adaylığın bir de böyle bir ekonomisi var, birilerinden para toplama- alma ekonomisi var.  PARASI OLANDAN ALINCA YARIN SEÇİLİRSE KARABÜK’E Mİ YOKSA PARA ALDIĞI YERLERE Mİ HİZMET EDECEK ? Para aldığı şirketlerin ya da şahısların yarın bir talebi olduğunda Karabüklüleri mi düşünecek, onların taleplerini mi ?

Firma ya da şahıs ismi vermiyorum ama siyaseti az-çok bilen bunları rahatlıkla çözer. ‘Para alan emir alır.’ denilir ya,  başkasının parasıyla seçime giren Karabüklünün değil para aldığı yerlerin  talimatlarıyla hareket eder. HİÇBİR KİŞİ YA DA ŞİRKET, KARABÜK’ÜN GENEL MENFAATİNİN ÖNÜNDE OLMAYACAKSA ADAYIN EKONOMİK DURUMU ÇOK ÖNEMLİ..

Konu şahsi değil, Karabük’ün genel çıkarları için paralı aday olmalı diye neden dediğimi sanırım daha iyi anlatmışımdır.

Birlik Medya 2023 Çalışmaları.

2022 yılı içinde kurulan BİRLİK MEDYA olarak 2023 yılında çok daha aktif olarak Karabük ve Karabüklünün  yanında olacağız.  Karabük’te olan biten her şeyden haberinizin olması için çok daha etkin çalışacağız.

Kaliteli- seviyeli- ilkeli ve dürüst gazeteciliğin Karabük’te basılı medya olarak tek temsilcisiyiz zaten. Günlük yayımlanan  Karabük Postası Gazetesi ve Bölgenin Sesi Gazetelerimizle  basılı medya olarak tekiz.

Ama yayıncılık anlamında basılı medya ve haber sitelerimiz dışında ayrıca görsel medyada da yer almamızın gerektiğini biliyoruz. Görsel medya ve  yayınlar anlamında da Karabük’e hizmet vermek üzere hazırlık ve çalışmalarımızı yapıyoruz.

2023 yılında Karabük’te Birlik Medya olarak  Karabüklülerin  haber ve yayın anlamında çok daha fazla gündeminde olmayı hedefliyoruz. KARABÜK’TE NE OLUYORSA BİRLİK MEDYA’DA OLMASI İÇİN Karabüklülerin hizmetinde daha fazla olacağımız bir yıla girdik…

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”