Okan Küçük Yorumluyor 20 Mayıs 2022

Okan Küçük Yorumluyor 20 Mayıs 2022

Yayın: 20.05.2022 10:27 |Güncelleme: 29.05.2022 12:15
Paylaş:
A+ A-

Gelin Kapullu ile Karabük’ü büyütüp güzelleştirelim.

Daha önce de yorum haber yapmıştım. Bu konuyu önemsiyorum çünkü Karabük yıllardır merkeze sıkıştı, yeni alanların oluşturulamadı. Alan yokluğunun konuşulduğu Karabük’te aslında imarlı, yolları geniş ve belediyenin altyapısını bitirdiği  düzenli ve bakir bir bölge var.

Şehircilik açısından örnek olabilecek bir yer. Karabük düzenli ve örnek güzellikte bir semt kazanabilir. Karabük Valiliği’ne 2 km, Karabük Üniversitesi’ne 1.5 km bir yer.

Karabük Merkezden Safranbolu’ya geçişte önemli bir arter, trafiği hafifletecek bir ağ olabilecek, birkaç bin dönümlük imarlı, yolları ve altyapısı bitmiş bölge. Karabük’e nefes aldırabilecek,modern bir semt olabilecek kapasite de.

Karabük’ün trafik problemi malum. Eğer Kapullu’da düzenli yapılaşma ile güzel meskenler yapılıp ve oradan Köprü ile Safranbolu ya bağlanırsa trafiğinin %20-25 hafifleyeceği öngörülebilir.  Yine yıllardır Karabük’te hava kirliliği vardır- yoktur konusu zaman zaman gündem olmuştur. Kapullu, temiz havası ile öne çıkıyor. Çünkü Karabük’ün en temiz havasına sahip mahallesi. Dağın temiz havasına sahip. Bostanbükü, çarşı merkez, kayabaşı, yüzüncü Yıl mahallesi gibi düşük rakımlı değil.

Karabük merkezde yaşamak cazibesini yitirmiş görünüyor. Gerek hava kirliliği gerek trafik, gerekse çarpık yapılaşma, donanımlı yaşam sitelerinin olmaması ve lüks mesken yetersizliği vb., gibi kronikleşmiş olumsuz sebeplerden dolayı  imkanı olan Karabüklüler Safranbolu’da oturuyor, zaten. Ama Safranbolu’da,  Esentepe dahil dolması nedeniyle neredeyse yer kalmamıştır, denilebilir. Artık Yazıköy tarafına geçiş söz konusu. Ama Kapullu boş. Bu bir çelişki değil mi ?Bu durum Karabük merkezi fiziki olarak küçülten ve daraltan bir durum.

Safranbolu’ya göçün engellenmesi, vatandaşların merkezde barınmasında Kapullu bir cazibe merkezi olabilir. Bundan belediye de kazançlı çıkar? Gelirleri artar?

Karabük merkez nüfusu yıllardır yerinde sayıyor. 120 bin nüfus kader mi? Neden 150 hatta 200 bini 15 senedir bulamıyor. Düşünme zamanı gelmedi mi?

Bu konunun farklı yönlerini yazmaya devam edeceğim.

Özçelik İş Nasıl Katladı Üye Sayılarını, Yatarak- Oturarak Değil Herhalde ?

Özçelik-İş Sendikası hem Genel Merkez bağlamında örgütlülüğünü- üye sayılarını  kat be kat arttırdı.  Genel Merkezin kat be kat arttırdığı üyeler ve işçiler hep vardı. Ama Genel Başkan Yunus Değirmenci döneminde katlandı. Hatta Karabük Şubesi’de benzer üye artışlarını gerçekleştirdi. Karabük’te o işçiler, o fabrikalar  hep vardı, değil mi ?

Genel Merkez masabaşında mıymış, çalışıyor muymuş yani ? Genel Başkan üye sayılarını katlamış, aidatlı üye sayılarını da katlamış o halde Genel Başkan Değirmenci  makam odasında oturmuyormuş değil mi ?

Genel Merkez binasını en kaliteli şekilde, Ankara’nın gözde bir semtinde kendi  öz kaynaklarıyla üyelerine hediye etmiş, bir çok şubeleri kendilerine yakışır  şekilde yer – bina satın alarak hizmet vermelerini sağlamış… Bunlar makam da oturarak olabilir mi  Allah aşkına ?

Murat Yürekli ve Engin Kaşdaş’a Teşekkür

Bilindiği gibi Karabük’te 7 günlük yerel gazete vardı. Çeşitli sebeplerden dolayı, kısa bir süre önce bir güç birliği yaparak yeni bir şirket çatısı altında bir araya geldik. 5 gazeteyi kapattık Karabük Postası Gazetesi ve Bölgenin Sesi Gazetesi ile daha güçlü personel yapısı ve yönetimiyle yola devam ediyoruz.

Tabi gazetelerimiz Basın İlan Kurumu tarafından denetlenen kurumlar. Denetleme görevlerinin yanısıra ilimizdeki resmi ilanların arttırılması için sağolsunlar, biz gazetecilere destek veriyorlar, çalışmalar yapıyorlar. Yazılı basının  talep ve sorunlarını çok iyi biliyorlar.

Bu kapsamda Basın İlan Kurumu (BİK) Ankara Şube Müdürümüz Murat Yürekli ve Müdür Yardımcımız Engin Kaşdaş,geçen gün Karabük’e gelerek Valimiz başta olmak üzere bazı kurum ve kuruluşları ziyaret ettiler. Resmi ilanlar noktasındaki bazı çalışmalar ve yasal altyapılar konusunda ziyaret ettikleri yetkilere bilgiler verdiler.

Tabi bu ziyaretlerin planlı bir çalışma kapsamında devam edeceğini bizlere ifade ettiler. Olumlu katkılarının- desteklerinin arttırılması noktasında Karabük’e önümüzdeki  zaman diliminde tekrar geleceklerini ifade ettiler.

Karabük’e ve biz gazetecilere ilgi gösterdikleri – destekledikleri ve ziyaretlerinden dolayı Basın İlan Kurumu Ankara Şube Müdürümüz Murat Yürekli ve Müdür Yardımcımız Engin Kaşdaş’ateşekkür ederiz.

Değirmenci:“Birileri sıcak yataklarından kalkmazken, bizler, gece vardiyalarında alınteri akıtan üyelerimizi ziyaret ettik.

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’ninÖzçelik-İş Sendikası Kayseri Şubesi 9. Olağan Genel Kurulundaki açıklamalarının bir kısmını yazmıştım.

O konuşmanın başka bir kısmında üyeleriyle her zaman içiçe olduğunu belirten Değirmenci; “‘Masa başı sendikacılığı yapmayacağız’ diyerek, bizlere imada bulunanlara inat, Tekirdağ’dan başlayıp, İskenderun’a kadar, sendikamız çatısı altındaki işyerlerimizi, defalarca ziyaret ederek, üyelerimizle tezgah başlarında gönül köprüleri kurduk.

Üyelerimizle her zaman iç içe, gönül gönüle olduk. İşçiyi sadece tezgah başında görenlerin aksine, emekçileri ve ailelerini evlerinde ziyaret edip, sofralarına misafir olduk.  Birileri sıcak yataklarından kalkmazken, bizler, gece vardiyalarında alınteri akıtan üyelerimizi ziyaret ederek, yalnız bırakmadık.” Dedi.

“Şubelerimizi aşağılayarak gaza getirmeye çalışanların aksine, bizler şubelerimizle her zaman istişare halinde olarak, nice güzel toplu iş sözleşmelerinin altına imzalar attık.  Hastalık ve afet gibi, zor şartlar altındaki üyelerimize yaptığımız sosyal yardımlarla, her zaman üyemizin ve ailesinin yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

Yazarın önceki yazıları için BURAYI tıklayınız

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da “Savunma Sanayinde Stratejik Malzemeler” konulu konferans düzenlenecek

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da, Karadeniz Teknik Üniversitesince (KTÜ) “Savunma Sanayinde Stratejik Malzemeler” konulu konferans organize edilecek.

Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü tarafından gerçekleştirilecek programa, Girişimci Alüminyum Sanayici ve İş Adamları Derneği (GALSİAD) Başkanı, SİMA Alüminyum Genel Koordinatörü Celalettin Kırboz, Gebze Teknik Üniversiesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Türkmen, GALSİAD Başkan Yardımcısı SEYKOÇ Sima Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çığlı, konuşmacı olarak katılacak.

Konferans, yarın 14.00'de Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Amfisinde düzenlenecek.