Okan Küçük Yorumluyor 21 Ekim 2022

Okan Küçük Yorumluyor 21 Ekim 2022

Yayın: 20.10.2022 23:06
Paylaş:
A+ A-

Ankara Karabük’ü Nasıl Görüyor ?

Karabük siyasetinin yetiştirdiği ve Ankara da aktif rol almış kaç isim var. Türkiye siyasetinde Başbakan yardımcılığından, Bakanlıklara, TBMM Başkanlığı’na kadar çok önemli görevlerde bulunmuş  Karabük’ün siyaset büyüğü olarak kabul edilen Mehmet Ali Şahin var mesela.

Gerçi Sayın Şahin’e Karabük’ün yetiştirdiği siyasetçi demek uygun değil sanki. Çünkü şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile uzun yıllara dayanan yol arkadaşlığı kırılma noktası oldu. Yeni Türkiye’nin inşasında fikir- emek verdi. Karabük’ün yetiştirdiği değil de kendini yetiştirmiş bir siyasetçi olarak Karabük’ün siyasi büyüğü oldu. Belki de bir daha hiçbir  Karabüklü siyasetçiye nasip olmayacak şekilde Türk siyasetinde aktif rol aldı.

Başka kim var ? Karabük siyasetinin yetiştirdiği önemli isimlerden biri Eski Belediye Başkanı Eski Karabük Milletvekillerinden, Bakan yardımcılıkları yapmış ve halihazır da Ak Parti Genel Merkezinde bulunan icraatçı kimliğiyle tanıdığımız Mehmet Ceylan, var.

Başka kim var peki ?

Yani Karabük siyasetinin yetiştirip Ankara’ya gönderdiği ve Ankara’da aktif görevler alan kim- kimler var ?  Yeni isimler yetişti mi Karabük siyasetinden ? Ankara’da aktif rol alan yeni isimler var mı ?

Karabük’ün yetiştirdiği değil de kendini yetiştirmiş Ali Keskinkılıç var mesela. Eskipazarlı hemşehrimiz 2002’de  AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen’in iki dönem danışmanlık görevini yaptı, TBMM Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Danışmanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı Danışmanlığı  görevlerinin ardından Savunma sanayisinde Türkiye’nin en önemli kurumu olan Milli Gücümüz Makina ve Kimya Endüstrisi’nde (MKE) Genel Müdür Yardımcısı olarak Karabüklüleri gururlandırmaya devam ediyor.

Kendini yetiştirmiş değil de Karabük’ün yetiştirdiği siyasetçi olarak Ankara’da etkin görevlerde bulunan son 10 yıl da başka kim-kimler var peki ?

Karabük’ün siyasette, Ankara’da aktif görev alan yeni siyasetçisi  yoksa bu Karabük siyasetinin gücünü belki de güçsüzlüğünü ve  Karabük’ün Ankara’daki etkisinin – gücünün , Ankara’dan Karabük’e bakışın nasıl olduğunu da göstermez mi yani ?

Kim Kazanırsa Karabük Kazanmalı !

Karabük’te önümüzdeki seçimlere dönük bir liste tartışması var. Cumhur İttifakı kanadından farklı görüşler var. Karabük’te  Cumhur İttifakının içinden bazıları tek liste ile seçime gidilmeli, diyorlar.

Ak Parti ve MHP tek liste ile seçmenin karşısına çıkmalı, güç birliği yapmalı, diyorlar.

Bazıları ise partimize de olası adaylarımıza da güveniyoruz, siyaseten güç birliği yaptık – yapıyoruz ama herkes kendi kimliğiyle, kendi siyasi görüşüyle, kendi adıyla, kendi partisiyle seçmenin karşısına çıkmalı, kazanacaksa kendi kazanmalı, kaybedecekse kendi kaybetmeli, sorumluluk aday olacakların kendilerinde olmalı, diyorlar.

Bu tek liste – ayrı liste konusu Cumhur İttifakının önemli bir konusu. Şu an için parti genel merkezlerinde tek liste kararı yok ama siyasette her şey olabileceğinden ve zamanı geldiğinde parti genel merkezleri tarafından kesin karar açıklanıncaya kadar gündemde olacaktır.

Tek liste mi olur ayrı liste mi olur onu bilemem ama, Karabük’te nasıl bir liste olacaksa olsun, kim kazanacaksa kazansın, Karabük’e, Karabüklüye hizmet için iş yapacak olanlar listeye girsin ve Karabük kazansın tabi ki…

 Kim Kazanırsa Karabük Kazanır Peki ?

 Kim kazanırsa Karabük kazanır ?   Siyaseti güç  için, rant için, etiket için, aldım-verdim demek için, makamdan – vekillikten güç almak için, ihale -rant peşinde koşmak için değil de Karabüklüye yeni ufuklar açabilecek kapasitede, vizyon sahibi, Karabük’ü yeniden yaşanabilecek, insanları mutlu, insanları huzurlu bir hale getirebilecek, Karabük aidiyeti olan, bu şehre vefa duygularıyla bağlı olan, Karabük’ün yetiştirdiği veya kendini yetiştirmiş ufuk sahibi, geçmişinde şaibe olmayan, Karabük’e yön verebilecek, yeni ufuklar çizebilecek kişi ve kişiler aday olursa Karabük kazanır, değil mi ?

Karabük’ü daha da yaşanabilir hale getirebilecek olan, insanlarını şehir merkezinde oturtabilecek hale getirme potansiyeli taşıyan, Kardemir – Üniversite ve emekliler olmasa şehir nüfusunun Karabük dışına kaçışını- göçünü engelleyebilecek olan, şehrin ruhunu bilen, ortak aklı – eşraf kültürünü yeniden kazandırabilecek yetenekte olan,  hadi bizden geçti bari çocuklarımız  gelecek kuşaklar daha refah içinde daha rahat bir şehirde yaşasın diyenlere merhem olabilecek projeleri hayata geçirebilecek olan, zenginin –  sermayedarın  yeni iş- istihdam sahalarının açması için  destekçisi olabilen  ama nihai kertede sermayenin değil Karabük halkının adamı olacak olan, Karabüklülere hayal – ümit satan değil, Karabüklülerin hayalini gerçekleştirebilecek adımları atan beyin yapısında olabilecek kişi ve kişiler aday olursa kim kazanırsa kazansın Karabük kazanır değil mi ?

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

 

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.