Okan Küçük Yorumluyor 22 Haziran 2022

Okan Küçük Yorumluyor 22 Haziran 2022

Yayın: 22.06.2022 10:58
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Başkan Adayı Kim/Kimler Olacak Ya Da Olmalı ?

Geçen yazdığım yorum haber de Karabük’te herkes Milletvekili adaylarına kilitlenmişken bir o kadar önemli olan hatta belki daha da önemli olan Karabük Belediye Başkanı kim/kimler olmalı  demiştim.

Karabük’ün duayen gazetecisi olarak kabul gören Ahmet Gölbek Abiyle sohbetimiz de gündem konuşurken Ahmet Abi bu konuya dikkat çekmişti aslında.

Karabük’te alttan , yeni bir kuşak yetişiyor mu, geliyor mu ? Gizli cevherler var da öne mi çıkamıyor, yeni kuşakların önü mü kapatılıyor, Karabük dar bir çerçeveye mi sıkıştırılıyor gibi konular aslında Karabük’ün geleceğini şekillendirecek önemli konular.

Hakikaten genç, dinamik, ufuk ve vizyon sahibi gençler Karabük’te yok mu, yoksa önleri mi kapatılıyor.  Peki  varsa öyle gençler cesaret göstererek ön plana mı çıkamıyorlar yani özgüvenleri mi düşük, kaldı ki öyle ise zaten o gençler Karabük’ün sorunlarını çözemez.

Ben açık çağrı yapıyorum. Genç, vizyon sahibi, bilgili, yetenekli gençler siyasi arena da yer bulmak istiyorlarsa  köşe yazılarım kendilerine bila bedel açıktır. Gelsinler, kendilerini, projelerini, vizyonlarını, kafalarındaki Karabük’ü anlatsınlar ben de Karabük ve kamuoyunun genel çıkarına hizmet olarak bila bedel kendilerini tanıtayım.

Karabük’ün yetişmiş köklü siyasetçiye ihtiyacı olduğu gibi genç siyasetçiye, yeni ufuklara da ihtiyacı var çünkü.

 Yemek Fiyatları -Serbest Piyasa- Kalite…

Ahmet Abi, işçi ve memur kesiminin yemek fiyatlarındaki farklılıklardan şikayetçi olduğunu da söylemişti bana. Aynı yemek örneğin işkembe çorbası bir yer de başka fiyat , başka yer de başka fiyat. Pide öyle, poğaça öyle vs. vs.

Yani aynı ürün aynı içerik farklı fiyatlara satılıyor bunun bir fiyat tarifesi yok mudur, denetleyeni yok mudur şeklinde bir yorum haber yaparak, ilgili oda başkanını da arayacağımı ifade etmiştim.

Sağolsun başkan benden hızlı çıktı, yazıdan sonra beni arayarak  ilgili konuda bilgiler verdi. Karabük Kahveci, Lokantacı, Otelci, Pastacı, Fırıncı ve Bakkallar Odası Başkanı Fikret Arslan,  seçileli ve göreve başlayalı 5  ay  kadar oldu bilindiği gibi. Tekraren hayırlı /uğurlu olsun görevi Allah utandırmasın inşallah…

Başkan Arslan   benden önce biraz başıboş bırakılmış  bu konu. Tüm ülkeyi hatta dünyayı etkileyen  pandemi gelince iyice kalmış. Bir tarife ve  fiyat politikası belirlenememiş, dedi. Hızlı bir çalışmayla yemek tarifesi çıkarttıklarını ifade etti.

Başkan son dönemde piyasa da her türlü ürünün fiyatlarının neredeyse günlük yükselmekte olduğundan fiyat konusunda bir ayar tutturmanın çok da kolay olmadığını da ifade etti. Bugün belirlene fiyatların  bir ay sonra alımının fiyatları değiştiği için mevcut yemeklerinde fiyatının değişmek zorunda kalındığını söyledi. Piyasaların oturmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

Fiyat farklarının hem serbest piyasa da rekabet koşullarından olabileceğini hem de ürünlerin içeriği ve kalitesiyle alakalı olabileceğini söyledi. Yani bir poğaça mesela… Tereyağından yapan olabilir, katı yağdan yapan olabilir, sıvı yağ kullanan olabilir bu da fiyatlara farklı şekilde yansıyabilir. Diğer tüm ürünler de bu örnekteki gibi olabilir.

Yani hem içerik hem serbest piyasadaki rekabet koşulları fiyatları etkiliyor ve standart fiyatın önüne geçiyor. Odanın belirleyeceği fiyat tarifesinde üst fiyat belirleniyormuş. Örneğin bir pidenin üst fiyatı 50 TL olarak oda tarafından belirlenmiş ise, pideci 50 TL’nin üstüne bu pideyi satamıyor. Belediye de bu fiyat tarifesi üzerinden denetlemesini yapıyor. Ama işte bu serbest piyasa ve rekabet devreye girdiğinde 50 TL’den aşağıya satabiliyor, üstüne satamıyor. Denetlenen  üst fiyata satış var mı konusu.

Bugünlük bu kısmını yazmış olayım Başkanın açıklamalarının devamını yarın ki köşe yazımda devam ettireceğim inşallah.

OSB’ye Döşenen Parkeler…

 Geçen yorum haber de yazmıştım. Karabük Organize Sanayi Bölgesi’neyaniağır tonajlı araçların sürekli olarak kullandığı yola parke döşeniyor. Bu konuda yoğun eleştiriler var.

Bu milli servettir,  bunun uzmanı olmaya da gerek yok herkes bilir ki bu parkeler kısa süre içinde kırılır, dökülür ardından tamiratlar tadilatlar derken buraya harcanan paralar yazık olur, deniliyor.

Kaldı ki şimdiden yapılan kısmında bozulmalar, eğilmeler, bükülmeler olmaya başladı. Yani daha yapımı sürerken yollar bozulmaya başladı bile.

Konuyla ilgili  görüş belirten çevreler bu işin yanlış bir iş olduğunda, yanlış bir tercih olduğunda hemfikir. Bakanlığın kararı deniliyor, Bakanlık böyle istedi , deniliyor. Bakanlık böyle bir kararı neden- nasıl- niçin vermiştir, bilemiyoruz, deniliyor.

Farklı bir bakanlık ama hatırlayınız  Eskipazar Devlet Hastanesi’nin de tüm işlemleri ilgili Bakanlık tarafından yapılmıştı. Hastane yapılmasının üzerinden 1 yıl geçti -geçmedi kaydı. Bugün hala kullanılamıyor. Orada yoldan geçen bir Eskipazarlıya sorsalar oraya hastane yapılmayacağını, kayacağını söylerdi, deniliyor.

Bu konuda da ise bırakın uzmanı o yoldan geçen bir şoförü durdurup sorsalar, OSB’ye parke taşın olamayacağını, paraların boşa heba edileceğini söyler, diyorlar…

Bu paralar devletin- milletin hepimizin parası. Milli servet göz göre göre parke olarak döşeniyor, bu yanlıştan ilgili Bakanlık mutlaka dönmeli, diyorlar.

Bakalım dönülecek mi yoksa Karabük’te Eskipazar Devlet Hastanesinin kaydığı gibi, havuza dönüşen tapu müdürlüğü binası gibi,  Katı Atık Bertaraf tesisinin kaydığı gibi, KBÜ stadyumunun kaydığı gibi, döşenen bu parkelerle boş yere paralar kayacak mı, kayıp  gidecek mi ? Ve diğer kayan yerlerde olduğu gibi de herkes bunu durup izleyecek mi, kimse çıkıp müdahale etmeyecek mi, diyorlar…

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, Gümüşhane’de ziyaretlerde bulundu

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 16:36
Paylaş:
A+ A-

GÜMÜŞHANE (AA) – Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Uysal, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde partisinden Şiran Belediye Başkanı seçilen Abdulbaki Kara'yı makamında ziyaret etti, görevinde başarı diledi.

Belediye hizmetlerinin önemine işaret eden Uysal, “Memleketin şehri emini olarak, yaptıklarımız kadar yapamadıklarımızdan da sorumluluk duygusuyla sahip olduğu imkanı potansiyeli ortaya çıkarmak sizlerin vazifesidir. Bunu yapabilecek gücünüz de var.” dedi.

Uysal, “At binenin, kılıç kuşananın.” ifadesini kullanarak, “Mazeret yok. En zor şartlarda bile yapabilecek şeyler var. Şiran'ımızın kendi has imkan ve potansiyeli var. Ümit ederim bu dönemin sonuna varmadan çizdiğiniz çerçevede taahhüt ettiğiniz pek çok hizmeti somuta döndürmüş, başarmış halde milletin önünde olacaksınız.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Kara da Uysal'a ziyareti dolayısıyla teşekkür etti, projelerine ilişkin bilgi paylaştı.

Şiran Kaymakamı Alperen Başkapan'ı da makamında ziyaret eden Uysal, şehit İsmail Yazıcı'nın ilçeye bağlı Telme köyündeki mezarı başında dua etti.