Okan Küçük Yorumluyor 22 Şubat 2023

Okan Küçük Yorumluyor 22 Şubat 2023

Yayın: 22.02.2023 17:16
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te Okul Yapımı Kampanyası Başlatılmalı. Güçlendirme Çıkan Okullarımız da Mutlaka Yıkılıp Yeniden Yapılmalı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’da yaptığı konuşma da  HASAR GÖREN BİNALARDA GÜÇLENDİRME OLMAYACAĞINI, TÜM BİNALARIN SIFIRDAN yapılacağını açıkladı. Çok önemli bir açıklama bu.

Bugün Karabük’te başta okullarımızın durumu çok önemli. Yıkılıp yeniden yapılacak okullarımız  olduğu gibi, güçlendirmesi yapılacak okullarımız var.  Güçlendirme demek bina çürük demek, değil mi?  Çürük binalar da yıkılıp yeniden yapılmalı.

Devletimiz  maddi imkanlarını şu süreçte doğal olarak deprem bölgesine yönlendiriyor. Bu süreçte KARABÜK’TE  KAMPANYA BAŞLATILSA ÖRNEĞİN KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI – HADDECİLER DERNEĞİ  GİBİ GÜÇLÜ KURUMLAR BU KONUDA ÖNCÜLÜK YAPSALAR.  Deprem de görüldü ki TOKİ’nin yaptığı binalar sağlam. TOKİ  idaresinde hızlı bir şekilde sağlam – dayanıklı okullarımıza kavuşamaz mıyız ?

HEM BÜYÜK SEVAP HEM DE ZATEN DEVLET TAMAMINI VERGİDEN DÜŞME  FIRSATINI DA VERİYOR. Yeni imarlı bir çok bölgemiz var. Ayrılmış alanlarımız var…

Allah daha çok versin. Sanayiciler – İşadamları son yıllar da servetlerine servet kattılar. Devletin şu andaki önceliği deprem bölgesinde doğal olarak.  TSO ve Haddeciler Derneği diğer STÖ’lerle birlikte Karabük’te okul yapımı süreci için kampanya başlatıp başı çekmeliler…

Örneğin yıkımına karar verilen 12 derslikli Emek Ortaokulunun A Blok kısmı, hayırsever iş insanı Mehmet Nuri Arslan tarafından yeniden yaptırılacak. Allah razı olsun…Ama  devamı gelmeli. Karabük’te okul yaptırma kampanyası başlatılsın emin olun  vatandaşlar da destek verir, emin olun çocuklar bile kumbaralarından destek olur…

Karabük’ün Önemli Sanayicisi  Hayırsever İsmi  Kamil Güleç’in Yanına Birileri Daha Eklenmeli.

Kamil Güleç , Karabük’lü olarak sadece Karabük’ün değil  ülkemizin de önemli Sanayicilerinden. Ülkemize de katma değer üreten, döviz kazandıran 120 küsur ülkeye ihracat yapan Çağ Çelik, Karabük’ün olduğu gibi ülkemizin de sayılı firmalarından.

Kaldı ki bugün Karabük’te yaptıkları eserlerle parmakla gösterilebilecek bir aile.  Güleç Çocuk Evleri  dönemin Başbakanı olan bugünkü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2005’teki Karabük ziyaretindeki bir nevi talimatından sonra Karabük’te bir Kamil Güleç çıktı ve  yaptı. O eser yıllardır yaşıyor ve Orada yaşayan çocuklarımızın hizmetinde…

Karabük Üniversitesi  içine yaptırdığı MİMARİSİYLE TÜRKİYE’NİN YÜZÜ OLAN, İÇİNDEKİ KİTAPLARI VE ONLİNE HİZMETLERİYLE BÖLGE ÖĞRENCİLERİNİNDE  YARARLANDIĞI Karabük’ün kuruluş yıldönümüne denk gelen 3 Nisan’da açılışı yapılan Kamil Güleç Kütüphanesi ve Sezer Güleç Sanat Atölyesi orada duruyor.
Yine bir büyük eser, Karabük’e atılan dev bir imza olarak üç bin sekiz yüz elli  öğrenciye eğitim vermesi planlanan Bulak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu binasının yapımına başlandı.  Sosyal – kültürel alanlar da ve hayır hizmetlerinde adeta rakipsiz bir durumda Kamil Güleç. Allah razı olsun…

Karabük’te yaşayıp, yahut Karabük’te para kazanıp Karabük dışında olup da Güleç Ailesinden paraysa daha paralı, zenginlikse daha zengin aileler de var…

Güleç Ailesinden başka aileler de çıkıp bugün özellikle  Milli Eğitim Müdürlüğünün  ihtiyacı olan  okulları yapsalar- yaptırsalar. Ne güzel olur  değil mi ? Ne büyük dua alırlar değil mi ?

Refik Hoca ve Vurun Abalıya Durumu.

Karabük Üniversitesi  geçtiğimiz günler de Karabük Ovacık kökenli  birinin atamayla gündeme geldi. Konu herkesin malumu. O konudan yola çıkılarak, KBÜ Rektörü Refik Polat Hoca’ya salvolar başladı.

Konu yanlıştır- doğrudur’u aştı. Konu, Refik Hocanın şahsına dönük özel bir hal aldı neredeyse.  Vurun abalıya durumuna dönüştü. Şimdi savunmaysa 1-2 ay sonra  gidecek birini savunmanın, hele de  şuan kendisine karşı yoğun bir reaksiyon oluştuğu dönemde savunmanın, şahsi olarak bana getireceği hiçbir çıkar – kar -rant yok. Aksine  iki de ben çaksam afedersiniz , bir kahraman da ben olurum…

Ama ben şunu söylüyorum Refik Hoca 1-2 ay sonra gidiyor yeni bir rektör gelecek. Karabük Üniversitesi hep bizim olacak, hep gururumuz olacak. Hep sahip çıkmamız gereken parlayan bir yıldızımız olacak.

Refik Hoca’nın 2 dönemdir KBÜ’de yaptığı  hiç mi çalışma yok birilerinin gözünde. İki dönemdir, etrafında pervane olmadı mı birileri ? Gitmesine 2 ay kala  sonradan istifa ile sonuçlanan sürecin ardından sonra bile direkt atışlar yapılmasının manası nedir, ben anlamadım.

Bakın; daha önce de başka çalışmaları yazmıştım. Aşağıdakileri de kısım kısım yazmıştım ama bir daha yazayım.

Karabük Üniversitesi; yabancı dilde öncü,  uluslararası standartlarda kalite,  yabancı dilde en prestijli  akreditasyonu alan ilk devlet üniversitesi.

10 bin metrekarelik alanda  4 bin fotovoltaik güneş enerji paneli ile 1 MW’e gücünde elektrik üretimi yapan yani kendi  elektriğini kendi kurdukları güneş paneli ile kendisinin ürettiği bir üniversite.

2021 Teknofest’e  117 takım katılımı sağlayan,  katılan öğrenci sayısıyla  207 üniversite arasında 18. sırada, her yıl teknoloji yarışmalarına  en fazla katılım sağlayan üniversiteler arasında olan bir üniversite.

Mezunları en hızlı iş bulabilen  ilk 30 Devlet Üniversitesi arasında olan bir üniversite.

Genç üniversiteler dünya sıralamasında devlet üniversiteleri arasında 1. sırada, Asya Üniversiteleri sıralamasında ve  Dünya Etki Sıralamasında Türkiye’de devlet üniversiteleri arasında 7’nci sırada yer alan bir üniversite

Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında ilk 1000’de gelişmekte olan ülkelerdeki en iyi üniversiteler sıralamasında da 301-350 bandında, Mühendislik alanında Dünyanın En İyi 1000 Üniversitesi arasında olan bir üniversite.

93 farklı ülkeden 11 Bin uluslararası öğrenci ile çok kültürlü ortamda  kaliteli eğitim veren bir üniversite…

Bunları ardında bırakıp gidecek Refik Hoca. Refik Polat bugün var ama 1-2 ay sonra  yok.  Karabük Üniversitesi her daim burada olacak.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Birleşik Metal-İş Sendikası Karabük’te gövde gösterisi yaptı

Yayın: 19.04.2024 17:01
Paylaş:
A+ A-

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar Karabük’ün de bağlı olduğu Kocaali Şubesi’nin düzenlediği etkinliğe katılmak üzere Karabük’e geldi.

Karabük’te Marzinc ve Çelsentaş firmalarında örgütlü olan sendikanın 2023-2025 dönemi toplu iş sözleşmelerine ilişkin kamuoyu bilgilendirmesi yapmak üzere Hürriyet Caddesi üzerinde düzenlenen programda konuşan Genel Başkan Atar, “Karabük bir emek kenti, bir işçi kenti. Burada hakları için mücadele eden metal işçileri var. Gelecekleri için mücadele eden DİSK üyesi bütün işletmelerin geleceği açısından önemli bir etkendir. Önemli bir garantidir. Onunla gelişmesi için on binlerce mezar işçisinin geleceği için bu bölgedeki faaliyetleri son derece herkesin yararınadır. Bana göre yararınadır. Neden işçisi kazanacak? Her gün esnafı da kazanacak. Neden işçisi kazanacak? Kazanacak. Kazanacak. Ülke de kazanacak. Hepimiz kazanacağız” ifadelerini kullandı.

ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL

Genel başkan atar şunları söyledi; “Toplu iş sözleşmesinde canımızı dişimize taktık, direndik, mücadele ettik, haklarımızı aldık. Bu çerçevede Çelsentaş işçileri hak ettikleri zamları aldılar, uygulamaları yapıldı, toplu sözleşme farkalarını aldılar ve önümüzdeki dönemde de fabrikalarında huzur içerisinde çalışmanın avantajlarını ve sendikalı örgütlü olmanın avantajlarını yaşıyor arkadaşlarımız. Diğer yandan Marzinc beş sermaye grubunun sahibi olduğu bir iş yeridir. Demir Çelik Fabrikalarının baca tozlarının fabrikada kimyasal olarak güçlenerek tüm konsept biçiminde bir üretim biçimi yapan bir fabrikadır. En önemli büyük sermaye kuruluşlu kuruluşlarının demir çelik fabrikalarınınki bunlar içerisinde vardır. Diler çelik vardır. Kaptan çelik vardır. Diğer taraftan İçtaş Demir Çelik Grubu vardır ki bu firmalar Türkiye’nin en büyük, en güçlü firmalarıdır. Onların baca tozlarını burada gördüğünüz kardeşleriniz fabrikalarında canlarını hiçe sayaratozun toprağın içerisinde zor koşullar altında alın teri dökerek üretim yapıyorlar. Yaptıkları milletin itibariyle hem bu fabrikaların ortaya çıkan atık maddelerini onların bertaraf edilme güçlüğünün ortaya çıktığı böyle bir süre içerisinde hem onların arıtmasına ve kimyasal dönüşümünü gerçekleştiriyorlar. Hem de bu ülkeye önemli derecede ihracat yoluyla döviz getirecek bir üretim gerçekleştiriyorlar. 

Bu firmalar biraz önce saydığım sermaye kuruluşları hem kendi atıklarını, çöplerini burada arıttırıyorlar, hem de bir taraftan ortaya çıkan bu üretim biçimiyle birlikte önemli derecede karlar elde ediyorlar. Diğer taraftan toplu iş sözleşmemizle ilgili diyor ki, grup toplu iş sözleşmesi. 2023-2025 dönemi toplu iş sözleşmesi bu iş kolunda Birleşik Metal İşleri işveren sendikasıyla imzaladığı sözleşmenin koşulları bu iş yerinde uygulanır diye işverenle birlikte altına imza attığımız maddemiz söz konusu. Biz de bugüne kadar ortaya çıkan toplu sözleşmenin uygulanmasındaki eksikliğin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bugün iş yer yönetimiyle temaslarımız oldu oldu. Onlar da bu konuda belli adımları atma konusunda bir niyet ortaya koyuyorlar ama samimiyetlerini ve davranışlarını da önümüzdeki günler içerisinde göreceğiz. Bizim de sendika olarak amacımız bir an önce işletmenin  sözleşme hükümlerinin uygulanması Marzinc çiftçilerinin de anasının ak sütü gibi helal olan toplu sözleşme ücret haklarını almasıdır.”

BİZİ GÖRDÜKLERİNDE RAHATSIZ OLANLAR VAR

Programda konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik de Karabük’te yaptıkları mücadeleden rahatsızlık duyanların olduğuna dikkat çekerek, “Bizi gördüklerinde birilerinin rahatsız olduğunu, uykularının kaçtığını biliyoruz. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz” dedi.

Çelik şunları söyledi; “Biz DİSK olarak Birleşik Metal-İŞ olarak birilerinin çok sevmediği, bizi gördüğünde yüzünü çevirdiği belki dişini gıcırdattığı bir sendikayız. Ama biz emekçilere işçilere köylülere halka kendine verilene razı olmasını değil, hakkını almasını bilmeyi, hakkı için mücadele etmesi gerektiğini ve bir kavgayı ortaya koyması gerektiğini öğretiriz, demokrasiyi öğretiriz, mücadeleyi öğretiriz. Bu kentte de demokrasiyi mücadeleyi işçinin hakkını, hukukunu almaması için mücadele etmesi gerektiğini elbette öğreneceğiz ve bunu büyüterek yapacağız. Biliyoruz bizi gördüklerine birilerinin rahatsız olduğunu, uykularının kaçtığını biliyoruz. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Üyelerimizin, bugün üyemiz olmayan yarın üyemiz olacak olanların hakları için de mücadelemizi büyüterek devam edeceğiz ve şairin dediği gibi; ‘Dolaşacaktır Karabük’te de en şanlı elbisesiyle, işçi tulumuyla bu güzelim memlekette hürriyet…’ diyorum.

Birleşik Metal-iş Sendikası’nın Karabük’teki programına CHP İl Başkanı Vedat Yaşar, CHP Merkez ilçe Başkanı ali yavuz ve parti yöneticileriyle sendika üyeleri katıldı.