Okan Küçük Yorumluyor 23 Aralık 2022

Okan Küçük Yorumluyor 23 Aralık 2022

Yayın: 23.12.2022 09:50
Paylaş:
A+ A-

 Fatih Çapraz TSO’ya Güç Katıyor

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Fatih Çapraz,  göreve geldiğinden beri  TSO’ya bir hareketlilik yepyeni bir enerji getirdi adeta.

ilk icraat olarak , odanın yeni hizmet binasının imkanlarını tüm üyeleriyle paylaşma kararı aldıklarını ve bina da bulunan TOPLANTI VE SEMİNER ODALARININ TÜM ÜYELERİNİN KULLANIMINA ÜCRETSİZ SUNULACAĞINI açıklaması çok olumlu tepki almıştı.

Karabük için önemli konularda da aktif çalışmalar yapıyor Başkan Çapraz. 3 Nisan Sanayi Günü  olması konusunda kamuoyu oluşturmak için yaptığı çalışmalarda son olarak Karabük Belediye Meclisine önerge sundu.

Filyos Limanı’ndan Karabük’ün yararlanması konusunda da çok hassas Başkan Çapraz. Konuyu daha iyi anlamak/anlatmak için belli bir ekiple Filyos gezisi de düzenleyerek yerinde incelemelerde bulundu. İhracat ve istihdam anlamında çok büyük önemi olan Filyos Limanının kullanımı konusunda ciddi bir efor sarfediyor.

Eskipazar OSB’nin gelişmesi için yapılan toplantılar da yer alıyor. Yatırım ve alt yapı çalışmalarını takip ediyor. Ve Eskipazar OSB’nin içine  Üçüncü Tip LOJİSTİK MERKEZ kurulması ve bu merkezin hem karayolu hem de direkt olarak demiryolu ile Filyos Limanına yük gönderebilmesi  hedefini de işaret ediyor.

 

Önceki dönemde başlayan çalışmaların takibi ve diğer konularda da çalışmaları var. Onları da  sonraki günler de yazarız. Özetle TSO’ya yepyeni bir enerji ve hareket getirdi Başkan Çapraz.

Bu Fahiş Fark Kimden Çıkacak ?

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kantin ihalesi geçtiğimiz günler de yapıldı. Açık arttırmalar sonrası  hastane içindeki kantinin aylık kirası  yaklaşık % 500 bir artışla sonuçlandı. Önceki kira 58 Bin TL’ydi, ihale sonrası yeni fiyat ise aylık 304 Bin TL’ye çıktı.

Bu fahiş fiyat sonrası vatandaşlardan gelen ilk tepkiler olumsuz.

Hastanenin gelir kaynağının artmasına söylenecek bir sözümüz yok, diyen bazı vatandaşlar; günlük kirası 10 Bin TL’nin üstünde olacak olan bu farkın  doğal olarak hasta ve hasta yakınlarından çıkacağını söylüyorlar.

Marketlerde  bir çok üründe neredeyse günlük artan fiyatlardan bunalan vatandaşlar,   özellikle yatılı tedavi gören hastaların ve yakınlarının mecburen kantinden alışveriş yaptıklarında karşılaşacakları fiyatların denetlenip denetlenmeyeceğini merak ediyorlar.

Yıllık  yaklaşık 3 Milyon 650 Bin TL fiyatı gerçekten ödenebilecek bir rakam mıdır şeklinde bir merakın olması yanında bu kiranın çıkması için aradaki 5 kat farkı hasta ve yakınları ödeyecek,  YETKİLİLER BU KONUYU HİÇ Mİ DÜŞÜNMEZLER, HİÇ Mİ DİKKATE ALMAZLAR, BUNLAR DA DİKKATE ALINMALI, diyorlar.

Altınöz ve Milletvekili Adaylığı ve Ak Parti İl Başkanlığı

Ak Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, uzun yıllardır hep Ak Partinin içinde olmuş bir isim.  Zaten mevcut il Başkanlığı görevi de yaklaşık 5 yıldır sürüyor. Bundan sonra Milletvekili adayı olmak için partiden istifa edeceği de herkesçe biliniyor.

Ak Parti İl Başkanının çalışmaları  eksiktir – fazladır tartışılır , her siyasetçinin olduğu gibi seveni de  – karşı çıkanı da vardır. Çalışma ve başarı karnesi nihayetinde kamuoyunun takdirine kalacaktır tabi ki ama bu kadar yıldır Ak Parti’nin çizgisinden sapma yapmadan  dosdoğru gittiği için Milletvekili Adayı olmak istemesi son derece doğaldır.

Tabi Başkan Altınöz’ün istifası sonrası kimin Başkan olacağı konusu da çok önemli. Şu ana kadar edindiğim duyum ve izlenimlere göre Ak Parti tam da seçim üstü yeni bir kongre yapıp Başkan seçtirmeyecek. MEVCUT YÖNETİMİN İÇİNDEN BİRİ SEÇİMLERİN SONUNA KADAR BAŞKANLIK YAPACAK.

Bana göre en doğrusu da bu. Eğer seçim öncesi Başkanlık için kongre yapılacak olursa Ak Parti’de bunun mutlaka olumsuz yansımaları olur ve sadece zarar görür Ak Parti. SEÇİM ÜSTÜ DIŞARIDAN BİR ATAMA YAPILMASI DA AYNI OLUMSUZ ETKİYİ OLUŞTURACAĞINDAN EN MAKULÜ, EN MANTIKLISI MEVCUT YÖNETİM İÇİNDEN BİRİNİN SEÇİM SONUÇLANINCAYA KADAR BAŞKANLIK GÖREVİNİ YAPMASIDIR.

Böylece Ak Parti’ye Başkanlık yapmak için istekli olanlar,  Milletvekili adayları kim olursa olsun, seçim sonrası başkanlığı kapmak için hep sahalar da olurlar, milletvekilleri adaylarına sınırsız destek verirler…

Hatta belki de milletvekili adaylarından bile çok çalışırlar…

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Üniversitesinde Bocce Sahası Açıldı

Yayın: 29.03.2024 11:24
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi içerisinde oluşturulan Bocce Sahası, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık tarafından açıldı.

Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Burhanettin Uysal Ay Yıldızlı Stadyum bölgesinde gerçekleşen açılış törenine Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, KBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Bocce sahası açılışında konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Güzel bir meydan oldu, güzel bir spor sahası oldu, oldukça da büyük bir spor sahası oldu. İnşallah bu Bocce Sahasında yarın başlayacak spor çalışmalarımızı İl Gençlik Spor Müdürlüğümüz organize ediyor. Şehrimizde Karabük elemeleri, yarışmaları yapılacak. İnşallah bundan sonra da biz hem üniversite içerisinde hem ilimiz çapında hem Türkiye çapında hem de uluslararası düzeyde bu tür organizasyonları hep birlikte yapmaya devam edeceğiz. İlimizin başarılarıyla anılması, projeleriyle, sportif faaliyetleriyle anılması bizim için son derece önemli. İlimize yapılabilecek her türlü haksız eleştiriye, haksız saldırıya karşı şehrimizi, üniversitemizi, kurumlarımızı savunmak hepimizin görevi, Karabük halkını savunmak hepimizin görevi. İnşallah biz de bu görevleri en güzel şekilde ifa edeceğiz ve ilimize değerler katmaya, projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Rektör Kırışık, Karabük’te 2-3 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleşen Sosyal Bilimler Festivalini anımsatarak, “Sosyalfest ismiyle Türkiye’de ve dünyada ilk olan bir organizasyon oldu. Bütün Türkiye çapında büyük bir ilgiyle karşılaştı. Uluslararası düzeyde de çok takdir edilen beğenilen bir organizasyon oldu. İnşallah bu organizasyonu Sosyalfest’i hem Türkiye çapında farklı noktalarda yaymaya, şehrimizin markası ve adıyla üniversitemizin markasıyla bunu yaymaya, geliştirmeye aynı zamanda bunu yurt dışına taşımaya çalışıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız bütün hızıyla sürüyor. Burada en güzel şey Karabük şehrinin ve Karabük Üniversitesinin isminin bu tür güzel, ilk projelerle anılıyor olması, çok büyük bir ayrıcalık. İnşallah biz bu ayrıcalığı yeni yeni projelerle ve başlattığımız projeleri devam ettirerek, geliştirerek sürdüreceğiz. Tabii bunu yaparken hepinizin desteğine, katkısına, katılımına, duasına çok ihtiyacımız var. Bu Ramazan mübarek ayımızda hep birlikte inşallah nice güzel başarılara tanık olmak şahitlik etmek duasıyla buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Sahamız Karabük şehrimize, Karabük halkımıza, üniversitemize, öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.Bocce sahasının açılışının ardından Rektör Kırışık ve Rektör Yardımcısı Solmaz sahada ilk top atışını yaptı.