Okan Küçük Yorumluyor 23 Kasım 2022

Okan Küçük Yorumluyor 23 Kasım 2022

Yayın: 23.11.2022 09:35
Paylaş:
A+ A-

Reklamın ‘İYİ’si Kötüsü Olmaz, Derler.

Son günler de İyi Parti’ye de yer veriyorum yazılarımın içinde. Çünkü İyi Parti’de delege seçimleri bitti ama arkasından konuşulanlar bitmedi. Yine kongreler süreci  bazı ilçeler de bitti ama Safranbolu- Merkez İlçe ve nihayetinde İl kongresi yapılacak.

Yani Karabük gündeminde İyi Parti var.  Olumlu- olumsuz konuşuluyor. Reklamın ‘iyi’si kötüsü olmaz diye bakılırsa İyi Parti gündem de.

Birileri yazılanları beğenmiyor olabilir tabi ama TERSTEN BAKILDIĞINDA DEMEK Kİ İYİ PARTİ’YE BİR İLGİ VAR – ALAKA VAR. İLGİ- ALAKA OLMASA  BUNLAR OLMAZDI. DEMEK Kİ İYİ PARTİ’DE BİR POTANSİYEL VAR…

Bu açıdan bakıldığında İyi Parti Karabük’te siyaseti etkileyen bir aktör olacak, demek ki…

 

Altınöz’den Çakır’a Cevap

CHP İl Başkanı Abdullah Çakır’ın geçen hafta yaptığı  basın açıklamasından pasajları yorum haberler de yazıyorum.

Ak Parti İl Başkanı İsmail Altınöz de sağolsun yorum haberlerimi takip ediyor. Tabi önceki yazılarımda Başkan Çakır’ın  yaptığı bazı açıklamalara cevap verdi Başkan Altınöz, Ovacık’taki hastaneyle ilgili kamulaştırmanın bittiğini, taş duvarların örüldüğünü çık hızlı ve sorunsuz bir şekilde çalışmaların devam ettiğini hatta seçim öncesi gibi bir süreçte kabasının bitmiş olacağını, söyledi.

Ovacık hastanesinde işler yolunda , yani.

Eflani’de 10 yataklı hastane de ise  sorun olmadığını, orada kısa süreli tedavi  hizmetinin  sürekli olarak verildiğini, acil hizmetlerin hızlıca görüldüğünü,  serum , ilaç tedavi hizmetlerinin aksamadığını ve yataklı kısımda  ihtiyaç olursa 10 kişiye kadar  rahatlıkla kullanılabileceğini, söyledi. Tabi herkes de takdir eder ki, önemli , ciddi bir rahatsızlık, çok özel sorun noktasında  dertleri olanlar tabi ki, Karabük’e geliyorlar, dedi.

Eflani’de de bu konuda sorun görünmüyor.

Eskipazar Hastanesinde tüm işlerin Bakanlığın kendi ekipleri uhdesinde yapıldığını, oluşan kayma sonrasında şu an geçici olarak başka yer de sağlık hizmetinin kesintisiz verildiğini ve o sorunun çözülebilmesi için çalışmaların devam ettiğini, söyledi.

150 YATAKLI EK HASTANE BİNASINDA İSE  SÜRECE CHP ENGEL OLDU DİYE BİR  ESPRİ YAPTI BAŞKAN ALTINÖZ. Malum orayla ilgili Karabükspor Başkanı mahkemeye başvurarak tedbir kararı aldırmıştı ve orada hiçbir işlem yapılamıyordu. Karabükspor’un tedbir kararı aldırmasında CHP’li avukatın  işlemleri yaptığını hatırlattı. O tedbir kararının 1 hafta kadar önce kaldırıldığını ve hızlıca zemin etüdünün yapılması için harekete geçildiğini , söyledi.

Yani, zemin etüdü önemli biliyorsunuz. Karabük’te aman geç olsun da şu zemin etüdü lütfen çok sağlam olsun. İşte o konuda fazlaca bir hassasiyet gösterilecek anladığım kadarıyla.

KARDEMİR SİYASETİ, KARDEMİR KAVŞAĞI, ARAÇ ÇAYI PROJESİ, ORMAN İŞLETMELERİ, ESKİPAZAR OSB, KÖYLERE YAPILAN ASFALT, KBÜ GİBİ KONULAR DA BANA BİLGİLER VERDİ. Onları da  yarın yazacağım nasipse…

Not: Ama, bir şey söyledi Başkan Altınöz. Safranbolu Belediyesi OTOPARK projesi ne durumda diye bir gönderme de bulundu.

Bu otopark konusunu önceki gün Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’de basın toplantısında kısaca bir hatırlatmıştı. Safranbolu Belediyesi kapalı otopark’ın temelini attı mı demişti.

Başkan Çakır basın toplantısında yaptığı bazı eleştiriler de top Safranbolu Belediyesi’nde patlıyor gibi açık bir durum da ortaya, çıkıyor yani.

İyi Parti’de Başkanın ve Yönetiminin Söyledikleri…

Mevcut il başkanı Ali Çetin Aygün  delege seçimlerinin ardından konuşulanların komik ve gerçek dışı olduğunu daha önce bana ifade etmişti. Özellikle delege seçimlerinin ardından konuşulanların ayıp şeyler olduğunu, Partilerinde bir kan değişimi olduğunu ve buna  direnenler olduğunu,  Partilerinin yeni yüzlere kavuştuğunu, partilerinde  bölgecilik yapmaya çalışanlar olduğunu söylemişti. Delege seçimlerinin de  partiler usulüne  ve kanununa uygun  şekilde yapıldığının ve kendisinin il başkanı sıfatıyla hiç karışmadığının altını çizerek, partimizi yıpratmaya dönük işler bunlar. Başka konular da var ama onları şimdilik açıklamayacağım, demişti.

Ben de bunları  bana yaptığı diğer açıklamalarıyla birlikte yazmıştım.

İyi Parti’de beni arayıp bazı konular da  eleştiri yapanların bir kısmı mevcut yönetimin içindeki isimler. Mevcut yönetimden yani Başkan Aygün’ün kendi oluşturduğu yönetimin içinden…

Yani bana  bilgi aktarımı yapanlar  sadece ‘muhalif’ diye etiketlenip önceki yönetimler de olanlar değil ki.

Başkan Aygün’ün kendi seçtiği mevcut yönetimden birileri  EYLÜL- EKİM  VE İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ KASIM AYLARINDA  YÖNETİM KURULU TOPLANTILARININ YAPILMADIĞINI söyledi mesela. Neden yapılmıyor dediğimde, ‘Başkanın tüm kararları tek başına aldığı, ben başkanım size mi soracağım aldığım kararları şeklinde bir tavır sergilediği, aldığı kararlarlar ilgili hiçbir şeyin sorulmaması için yönetim kurulu toplantılarını bile 3 aydır yapmadığını’ söylüyorlar.

Bakın altını çiziyorum Başkan Aygün’ün kendi il yönetiminden birileri bunları söylüyor. Hatta daha da ilerisini söylüyorlar.

‘GENEL MERKEZ’DEN BİR GÖREVLİ GELSE, BAŞKANIN KENDİ OLUŞTURDUĞU SADECE  ŞU AN Kİ İL YÖNETİMİ İÇİNDE BİR OYLAMA YA DA ANKET YAPILSA KENDİ YÖNETİMİ İÇİNDEN BAŞKANIN KENDİ İSMİ ÇIKMAZ.’ diyorlar.

29 İl Yöneticisinden Başkan Aygün diyecek olanlar 6-7 kişidir geri kalan 22 kişi  karşı diyorlar.

Özetle  İyi Parti konuşuluyor – konuşulacak, bundan rahatsız olmak yerine bu krizi tarafların kendi lehlerine çevirip partilerinin içinde birlik -beraberliği sağlamaları lazım.

Bu da basın – iletişim kanalları açık kalarak, doğru ve hızlı bilgi akışı paylaşılarak  krizi doğru yöneterek iyi olur.

Ne diyeyim  ‘iyi’ olmuyorsa,  hayırlısı olsun bari.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çatalzeytinliler Derneği’nin geleneksel iftarı yoğun ilgi gördü

Yayın: 28.03.2024 18:47
Paylaş:
A+ A-

Çatalzeytinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel hale getirdiği ramazan iftarına bu yıl rekor düzeyde katılım oldu.

Yaylacık’ta kahveler meydanında düzenlenen iftar programına siyasi parti adayları, muhtar ve muhtar adayları da katılım sağlarken mahalleli yoğun ilgi gösterdi.

Geleneksel Yaylacık ramazan iftarı organizasyon komitesi bir mesaj yayımlayarak katılımcılara teşekkür etti. Komite mesajında; “Geleneksel Yaylacık iftarımıza katkılarından dolayı;

Çatalzeytin yardımlaşma ve dayanışma derneği yönetim kuruluna, Dernek üyelerimize,

Karabük Yaylacıkspor kulübü sporcuları ve yönetim kuruluna,

Her memleketten gönüllü hayırsever dostlarımıza,

iftarımıza katılan ve bizleri yalnız bırakmayan 1300 değerli misafirlerimize,

bizzat arayarak ve mesaj atarak mazeretleri dolayısı ile katılamayan kardeşlerimize,

organizasyon komitesine, yardımlarını esirgemeyen yemek dağıtım ekibine,

aşçımıza ve yardımcı ablalarımıza etkinliğimizin başlangıcından bitişine kadar emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kulandı.

Karabük Çatalzeytinliler Derneği Başkanı Ozan Şentürk de yoğun ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi şöyle seslendi; “1300 kişiye yakın misafirlerimizle Bugün burada güzel bir birlikteliği ortaya koyduk. İftarımıza katılım sağlayan tüm siyasi parti yöneticilerine, mahalle sakinlerimize, uzaktan yakından katılım sağlayan herkese tek tek teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun, Allah bizi onlardan ayırmasın. Ramazan; gönüllerin, insanların bir araya geldiği, sofrada buluştuğu bir aydır. Biz de bugün bunu gerçekleştirdik. Her yıl burada iftar programımızı yapıyoruz. Her yıl da aynı şekilde o heyecanı görüyoruz.

İyi ki varsınız. Destek veren ve katılım sağlayan herkesten Allah razı olsun Allah yardımlarını kabul etsin.”