Okan Küçük Yorumluyor 24 Ağustos 2022

Okan Küçük Yorumluyor 24 Ağustos 2022

Yayın: 24.08.2022 00:59 |Güncelleme: 25.08.2022 16:31
Paylaş:
A+ A-

 

Öğretmenlik Meslek Kanunu Sıkıntı mı Doğurdu ?

Öğretmenlik Meslek Kanunu konusunda tepkiler var. Konuyla ilgili yapılan yorumlar şöyle.

“Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu hepimiz biliriz. ‘Oku’ diye başlayan bir yüce kitabımız var. ‘İlim Çin’de de olsa gidip alınız.’ diyen Peygamberimiz var. ‘Bana bir harf öğretenin 40 Yıl kölesi olurum.’ diyen Halifemiz var. Dini yönü açıkça orta da yani. Yine ‘Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır.’ diyen ülkemizin Kurucusu Atatürk, var…” deniliyor.

“Eğitimindavranışlarımızı, düşüncelerimizi, tutumlarımızı, inançlarımızı ve daha fazlasını önemli ölçüde etkilediği, yönlendirdiği ve kalkınmanın – büyümenin- gelişmenin  en önemli unsurunun iyi bir eğitimden  geçtiği biliniyor.” deniliyor.

Özetle eğitim  çoktan daha fazla önemli. Öğretmenlerimiz de çok kıymetli…Öğretmenlik Meslek Kanunu çıktı. Bu kanuna göre, Öğretmenlik mesleği, adaylık döneminden sonra; ‘öğretmen’, ‘uzman öğretmen’ ve ‘başöğretmen’ olarak üç  basamağa ayrılacak. VeUzman Öğretmenlik Başöğretmenlik sınavı yapılacak. Bu sınavı kazanan öğretmenlere bazı maddi iyileştirmeler yapılacak.600 Binin üzerinde öğretmenin başvuru yaptığı ve 19 Kasım 2022’de yapılacak sınavla ilgili sosyal medya da   yapılan eleştirel paylaşımlar dikkat çekiyor.

İşte sosyal medya mecralarında paylaşılan bazı eleştirel yorumlar…

“Eğitim fakültesini bitirmiş,formasyonunu tamamlamış,KPSS gibi önemli bir barajı alnının akıyla geçmiş ve atanmış öğretmen alanında uzmandır,yeterlidir yeniden sınava girmesine gerek yoktur.Günlerdir bunu anlatıyoruz.Saygısızlık etmiyoruz,saygı bekliyoruz.”

“4 yıl üniversite okudum,3 dönem formasyon eğitimi aldım,KPSS’yi kazandım,14 yıldır öğretmenlik yapıyorum, sayısız öğrencinin eğitimine katkı sundum. Zaten uzmanı olduğum işi yapıyorum,bir de siz maaş iyileştirmesi yapacaksınız diye sınava mı girmeliyim? “

“Ben kimseye saygısızlık yapmadım ama öğretmenlik mesleği büyük saygısızlığa uğradı. Çok üzgünüm, çok kızgınım.”

“Görev tanımları, yetki ve sorumlulukları aynı olan öğretmenleri sınavlarla ayrıştırmanın okul ortamlarında varolması gereken dayanışma ruhunu yok ederek, öğretmenleri veli ve öğrenci gözünde değersizleştirmekten öte bir anlamı yoktur.”

Bu yukarıdaki eleştirel yorumların benzerlerive hatta daha sert olanları 10 tane – 100 tane – Bin tane değil, 100 Binleri buluyor. Yani anlaşılıyor ki, bir sıkıntı – bir rahatsızlık var.  Bu sınavın kaldırılması istendiği, haksız bulunduğu bazı öğretmenler tarafından ifade ediliyor.

“Bu konuda özellikle Karabük’te durum nedir acaba, Karabük’te  öğretmen sendikalarının şube başkanlıkları var. Öğretmen sendikaları bu konuya nasıl bakıyorlar, onları da arayıp bir sormanız gerekiyor.” diyorlar.

Bir soralım  öyleyse, eğitim sendikalarının başkanları bu konuda olumlu – olumsuz neler düşünüyorlar ?

Karçel, yılın çelik yapı firması seçildi

Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) bağlı kuruluşu Karabük Çelik Yapı İmalat Sanayi ve Ticaret AŞ (KARÇEL), “Yılın Çelik Yapı Çözümleri Markası” ödülünün sahibi oldu.

KARÇEL Şirket Müdürü Uygar Sezişer, KARDEMİR, Türkiye’nin ilk entegre demir çelik tesisi. KARÇEL de Türkiye’nin ilk çelik yapı imalat fabrikası. Geçen üretim rekoru kırdıklarını ifade etti. Yani tabi ki Kardemir ana unsur olarak gözbebeğimiz ama , bağlı iştiraklerinden KARÇEL ve KARDÖKMAK’ta da çok güzel işler yapılıyor.

KARÇEL ve KARDÖKMAK ciddi işlere ve başarılara imza atıyor. Ama nedense bu 2 firmanın başarıları, çalışmaları, üretimleri pek kamuoyuna yansımıyor. Bir eksiklik var o konuda. Yoksa Kardemir’e bağlı iki değerli iştirakte çok güzel işler yapılıyor. Müdürlerini yöneticilerini kutluyoruz. Biraz daha bu iki iştirakin çalışmalarının kamuoyuna yansıması için  katkı vermek gerekiyor anladığım kadarıyla.

Karçel Şirket Müdürü Uygar Sezişer’in ifade ettiği gibi,  KARÇEL2021’de Türkiye’de çelik sektöründeki 23 bin 156 ihracatçı firma arasından ihracatta 148. sırada yer alıyor.

Büyük işler, büyük başarılar bunlar…

KARDEMİR ve Yenişehir.

Yenişehir Bölgesindeki işletmeler, tesisler Karabük’te bir döneme damga vurdu. Karabük’ün hafızasında, tarihinde  köklü ve unutulmaz yeri var. Derken yıllar içersinde o bölgeki  işletmelerin geldiği içler acısı durum her Karabüklüyü üzüyor.

Kar rekorları kıran Kardemir’inYenişehir bölgesi için artık acil adımlar atması gerektiği konusunda her Karabüklü hemfikir denilebilir. Gelinen süreçte Eski Mühendisler Kulübü ve Havuzlu Bahçe ile ilgili adımlar atıldı, atılıyor.

İlgili 2 tesiste restorasyon çalışmaları başlatıldı. Bu çalışmalar bittiği zaman hem Eski Mühendisler Kulübü hem de Havuzlu Bahçe  vatandaşın hizmetine sunulacak, vatandaşlar oralardan yararlanacaklar.

Sinema konusunda  Anıtlar Kurulu’nun kararı bekleniyormuş. Neyin kararını alacaklar onu da bilmiyorum. Bu çalışmalar başladı, ne zaman bitecek, çalışma takvimi nedir onu da bilmiyorum. Bu iki işletmeden başka Yenişehir’de bir çalışma yapılacak mı, onu da bilmiyorum.

Resmi bir açıklama yok çünkü. Ama en azından bir yerlerden başlandı. Bu süreç tüm Yenişehir’i kapsayacak şekilde devam edecektir mutlaka. Eskisine benzer bir şekilde oralar canlanacaktır mutlaka.

Son dönemde başarılı çalışmalarıyla KARDEMİR’de kar rekorları açıklayan yeni yönetim bu yönde attığı adımları tamamlayacaktır mutlaka…

Eskipazar  Organize Sanayi Bölgesi

Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi için arsa çalışmaları büyük oran da bitmiş durumda. İsmi birkaç kez değişse de, dar bir bölge çok daha büyük alana yapılmalıydı dense de, arsa istimlak çalışmalarında sona gelinmek üzere.

Tabi bundan sonra oraya  büyük firmaları çekebilmek çok önemli. Oradaki avantajları arttırıp büyük yatırımcıyı getirebilmek çok önemli. Şu an için KARDEMİR iştiraklerinden olan KARÇEL  ve KARDÖKMAK’ın Eskipazar OSB’ye taşınabileceği konuşuluyor. Yani, orayı bir an önce hareketlendirmek için dışarıdan büyük yatırımcıları da çekebilmek için içerisinin boş olması yerine Karabük içinden yukarıda yazdığım tesislerin oraya taşınacağı söyleniyor.

KARÇEL’de , KARDÖKMAK da büyük ve önemli işlere imza atan şirketler. Eskipazar OSB’de de bu yönde öncü olacaklar sanırım. Net olmasa da şimdilik bu konu konuşuluyor. Eskipazar OSB’de istenilenler, planlananlar yakalanabilirse orası çok ciddi bir üretim merkezi ve ciddi bir istihdamın merkezi olacak, olmalı…

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 zanlı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu imalatı ve satışı yapanların yakalanması amacıyla çalışma yürüttü.

İlkadım ilçesi Derecik Mahallesi'nde şüphe üzerine durdurulan bir araçta, otomobilin tavan kısmı ve araçta bulunan çantaya zulalanmış 122 gram uyuşturucu, uyuşturucu öğütücü ve içerisinde uyuşturucu madde bulunan sarma sigara ele geçirildi.

Otomobildeki 2 zanlı gözaltına alındı.