Okan Küçük Yorumluyor 24 Ekim 2022

Okan Küçük Yorumluyor 24 Ekim 2022

Yayın: 24.10.2022 00:05 |Güncelleme: 31.10.2022 22:35
Paylaş:
A+ A-

Elif Köse’den Sahiplenme Çıkışı

Safran Hasadı Festivali’nin 6.cısı kortej yürüyüşüyle geçtiğimiz Cuma Günü başladı. Kortej yürüyüşüne ben de katıldım katılım azdı, zayıftı. Festival’in  2’nci gününde Yukarı Çiftlik köyünde İsmail Yılmaz’ın 27 dönüm arazisinde safran hasadı yapıldı.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse  orada yaptığı konuşmanın bir bölümünde “Aslında çok daha geniş içerikli bir program hazırlamıştık ama Amasra’da meydana gelen maden faciası sebebi ile etkinliklerimizin büyük bölümünü iptal ettik. Safranın daha değerinin onda birini bile anlamamışız ve de ona hakettiği değeri verecek çalışmaları daha yapmamışız. Emekliyoruz yani. Çünkü safranın birçok kullanıldığı alan var ama en çok da bizim ekmek yediğimiz turizm sektörüne faydası var. Dün yürüyüşte katılım çok azdı. Bugün de turizmden ekmek yiyen arkadaşlarımızın katılım sağlamadığını görüyoruz. Önce bizim sahip çıkmamız lazım” diyerek sahiplenme konusunda çıkış yaptı.

Festival Elif Köse’nin üstün gayretleriyle dolu dolu geçti ama  katılım noktasında bir zafiyet olduğu da açık. Ne diyelim 7. Safran Festivalinde  Safranın değerinin çok daha iyi anlaşıldığı ve katılımında üst düzey hem daha çok olacağı festival için BAŞKAN KÖSE GEREKLİ ÇALIŞMALARI PAYDAŞLARIYLA BİRLİKTE YAPACAKTIR. O KARARLILIKTA OLDUĞU DA AÇIKÇA ANLAŞILIYOR ZATEN.

Ve her şeye rağmen imkanlar içerisinde dolu dolu bir festival yapıldı. Emeği geçen Elif Köse ve tüm paydaşlarına teşekkür ederim.

Abdullah Çakır – İsmail Altınöz Düellosu

CHP İl Başkanı Abdullah Çakır, yazılı bir basın açıklaması yayımlayarak, Ak Parti İl Başkanı ve Teşkilatlarıyla ilgili eleştiriler de bulundu.

“AKP İl başkanlarının Devletin yatırımları ile ilgili bilgileri kendi siyasetinin icraatı gibi açıklaması yanı sıra Devletin Valisinin resmi ziyaretlerinde AKP İl Başkanının hatta ilçe başkanlarının Devletin Resmi Protokolü gibi Valilik ziyaretlerinde boy göstermesi ne kadar umumidir ne kadar etiktir.” dedi.

Altınöz’den ‘Sen Kimsin’ Çıkışı.

AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, sert bir cevap verdi.

“CHP İl Başkanı haddini ve hududunu aşmıştır. Sen kimsin Karabük’te devletin Valisini, memurlarını, bürokratlarını tehdit ediyorsun. Devletin yatırımları ile ilgili bilgileri kendi siyasetinin icraatı gibi’ açıklaması yanı sıra ‘devletin Valisinin resmi ziyaretlerinde AK Parti İl Başkanı’nın hatta ilçe başkanlarının devletin resmi protokolü gibi Valilik ziyaretlerinde boy göstermesi…’gibi şeyler zırvalayarak kamu görevlilerini tehdit etme cüretini kendinde görmektedir. Devleti yöneten AK Parti hükümetidir gelen yatırımları yapan hükümettir yapılan yatırımlar iktidar partisi olarak siyasi partimizin icraatlarıdır. Bu yatırımları da göğsümüzü gere gere reklamını da siyasetini de yaparım ve yapmaya devam edeceğim bu konuda CHP İl Başkanından izin alacak değilim. CHP İl Başkanına buradan hatırlatmak isterim, iktidarda 20 yıldır olduğu gibi halkın desteğiyle inşallah 2023 yılından sonra da bugün olduğu gibi yarın da AK Parti hükümeti ve Cumhur İttifakı olacaktır.”dedi.

Altınöz  oldukça uzun ve sert cevaplarr verdi. 3-4 başlık vereceksem CHP’nin tek yaptığı şey tehdit ve nefret dilidir. Biz CHP’nin özlemini çektiği vesayet düzeninin defterini çoktan dürdük. CHP, PKK’nın Umut Işığı başlıkları atılabilecek sert cevaplar verdi.

Bakalım bu düello devam edecek mi ? CHP bu sert açıklamalara cevap verecek mi, yoksa sessiz  mi kalacak ? Önümüzdeki günlerde göreceğiz…

 

Seçilmiş Şubeler Açık, Kapatılmış Bir Yer Yok.

Birlik Medya olarak, geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir takım ziyaretler gerçekleştirdik. Bu ziyaretlerimizden biri de Özçelik-İş Sendikası Genel Merkezine oldu. Ankara’da Genel Başkan Yunus Değirmenci ve Genel Başkan Yardımcılarıyla sendikaya ilişkin geniş ve derinlemesine sohbet etme fırsatı yakaladık.

Genel Başkan Değirmenci, yeni dönemdeki yapılan çalışmaları, örgütlenme faaliyetlerini, plan ve projelerini büyük bir heyecan içerisinde bizlerle paylaştı.

Söz döndü dolaştı, seçim döneminde karşı cephede yer alan şubelere ilişkin bir tasarruflarının olup olmayacağına geldi.

Değirmenci, bu sorumuzu açık yüreklilikle cevapladı. Seçim gecesi kazandıklarında yaptığı teşekkür konuşmasında ne söylediyse aynı noktada olduğunu, kimseyi ötekileştirmeyeceklerini söyledi. Sohbetimizdeki sözlerine şöyle devam etti.

Seçim sonrası o’cu bu’cu diye kimseyi ayırmadık, ayrıştırmadık. HATTA SEÇİM DÖNEMİNDE BİZİ DESTEKLEMEYEN KARABÜK ŞUBEMİZLE O KADAR UYUMLU ÇALIŞMALAR İÇERİSİNE GİRDİK Kİ, HERKES ŞAŞIRDI. ÇÜNKÜ BU İŞTEKİ TEK KRİTERİMİZ; SENDİKANIN VE ÜYELERİMİZİN MENFAATİDİR. Sendikanın ve üyelerimizin menfaatine olan ne varsa hayata geçirir, kim varsa da elini sıkar, birlikte çalışırız.

Havacılık şubelerine ilişkin sözleri de dikkat çekiciydi. Değirmenci;  “THY TEKNİK A.Ş BİZİM EN ÇOK ÜYEMİZİN OLDUĞU İŞYERİMİZ. BU İŞYERİMİZİ SENDİKAMIZ ÇATISI ALTINA KATTIĞIMIZ GÜNDEN BU YANA HAVACILIK ŞUBELERİYLE BİR TÜRLÜ İSTENİLEN ÇALIŞMA ORTAMI YAKALANAMADI. Üyelerimizin sendikamıza aidiyet duygularının gelişmesinde sorunlar yaşandı. Üyelerimizin talep ve beklentilerinin genel merkeze aktarımında büyük problemler önümüze çıktı. TEK ŞUBEYKEN, İKİ HAVACILIK ŞUBESİ YAPALIM Kİ, ÜYELERİMİZE DAHA KALİTELİ VE VERİMLİ HİZMET VEREBİLELİM DEDİK. YİNE OLMADI. NE YAPTIYSAK OLMADI. Şimdi biz o işyerimizi tıpkı THY Anonim Ortaklığındaki Hava-İş Sendikası gibi Genel Yönetim Kurulumuzun kararıyla genel merkezimize bağlayacağız. BİLİYORUZ Kİ, ÇIKIP ŞUBELERDEN İNTİKAM ALIYORLAR DİYECEKLER, AMA BİZİM UMRUMUZDA DEĞİL. BİZİM UMRUMUZDA OLAN TEKNİK AŞ’DEKİ ÜYELERİMİZİN TALEP VE BEKLENTİLERİNİ TAM VE EKSİKSİZ KARŞILANMASIDIR. HAVACILIK ŞUBELERİMİZİ KAPATMAK GİBİ BİR DERDİMİZ YOK. Örgütlenme yaparak, kendilerine bağlı işyeri sayısını ve üyeyi artırmalarını kendilerinden isteyeceğiz. KAPATMA DİYE BİR ŞEY ASLA SÖZ KONUSU DEĞİL. Örgütlendikleri vakit neden hazır şubemizi kapatalım ? ” dedi.

Sendikanın örgütlenme noktasında da iyi bir performans sergilediğini ifade eden Değirmenci, “İSKENDERUN’DA, ADANA’DA, MANİSA YENİ İŞYERLERİNİ SENDİKA BÜNYESİNE KATTIKLARINI söyleyerek, havacılık şubelerimiz de örgütlenme yaparak, tüzüğümüz çerçevesinde ayakta kalabilirler” ifadelerini kullandı.

Velhasıl, Değirmenci ve ekibi, sendikanın ve üyelerinin menfaatine olan ne varsa hayata geçirmekte kararlıydı. Öyle de oldu. TEKNİK AŞ işyeri şubelerden alınarak, genel merkeze, üyelere daha sağlıklı, verimli ve kaliteli hizmet sunabilmek için bağlandı. Burada kıyameti koparacak bir durum yok. SEÇİLMİŞ ŞUBELER AÇIK. KAPATILAN BİR YER YOK. ŞUBELERE GÖNDERİLEN YAZIDA SİZİ KAPATIYORUZ DİYEN YOK. Örgütlenme yapın, sendikayı dolayısıyla şubenizi büyütün deniliyor. Yani şimdi çıkan- çıkartılan spekülasyonlara baktığımda seçim öncesi olduğu gibi seçim sonrasında da algı operasyonları tam gaz devam ediyor.

Tüm algı operasyonlarına rağmen genel merkez kararlı adımlarla sendikanın ve üyelerinin menfaatine adımları attı, atıyor ve daha da atacak…

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor Kulübünden transfer haberlerine yalanlama

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor Kulübünün Salih Uçan ve Oliver Torres'in transfer edileceği yönündeki haberleri yalanladı.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, profesyonel futbolcular Salih Uçan ve Oliver Torres'in bordo-mavili kulübe transferiyle alakalı bazı haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

İki futbolcu ile ilgili kulübün herhangi bir transfer çalışmasının bulunmadığı kaydedilen açıklamada, “Menajerler aracılığıyla 'servis ettirilen' bu ve bunun gibi haberlerin, kulübümüzün titizlikle yürüttüğü transfer sürecine ciddi manada zarar verdiğini ilgili gazetecilere önemle hatırlatır, taraftarlarımızın dikkate almamasını rica ederiz.” ifadesine yer verildi.