Okan Küçük Yorumluyor 24 Nisan 2022

Okan Küçük Yorumluyor 24 Nisan 2022

Yayın: 24.04.2022 06:20 |Güncelleme: 25.04.2022 05:30
Paylaş:
A+ A-

Ak Parti’de Saime Öksüzoğlu’na İlgi Gösteriliyor.

Karabük Ak Parti’de önümüzdeki seçimlerde 1 Milletvekilliğinin kadın kontenjanından olacağı konuşuluyor. Karabük’te  kadın milletvekili aday adayı olarak kim/kimler çıkacaktır henüz belli değil.

Ak Parti MKYK’sında  olan Karabük Eflani kökenli Sevgi Yiğit’in ismi konuşuluyordu ama malum 10 gün kadar önce Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin Özel Kalem Müdürü oldu, kendisi.

 Ak Parti’de mevcut Kadınlar Kolları Başkanı Saime Öksüzoğlu, son dönem yaptığı çalışmalarla öne çıkan bir isim. Kadın kolları çok aktif çalışmalar yapıyor. Hatta geçen gün bir iftarda Ak Partili bazı kadınlarla kısa bir sohbet ettik. Bir hanımefendi, ben bugüne kadar bir çok kadın kolları başkanıyla çalıştım tabi hepsinin hizmetleri oldu ama Saime hanım kadar aktif, başarılı, bir başkanla daha önce hiç çalışmadım, dedi.

Öyle anlaşılıyor ki, Ak Parti Kadın Kolları ve Ak Partili bazı kadınlar bu seçimler de Saime Başkanı Milletvekili adayı olarak görmek istiyorlar…

Ak Parti’de Geçmişin Muhasebesi Yapıldı Mı ?

Ak Partiyi  değerlendiren bazı çevreler, Ak Parti önceki genel seçimler de  hem 1 milletvekilini hem de  Karabük Merkez Belediyesi ile birlikte 5 Belediyeyi kaybetti

Bu nokta da sonradan kaybedilen bölgelerde ekstra bir çalışma yapıldı mı, yapılmadı mı, biz fazlaca bir çalışma göremedik, diyorlar?Oralardaki vatandaşların neden başka partileri tercih ettiği, geçmişte ne gibi sorunların olduğu, bu sorunların çözümü için atılan adımlar olduğunu biz göremedik, diyorlar.

Yarın seçim vakti geldiğinde  geçmişin sorunlarının muhasebesi önümüze gelecektir, milletvekili adaylarının ona göre belirlenmesi lazım, geçmiş sorunları üretenler ya da çözemeyenler seçim döneminde tercih edilmezler, bu seçimdeki adaylar çok iyi irdelenmeli, çok  kaliteli isimlerle seçmenin karşısına çıkılmalı, diyorlar.

       Karabük’te Millet İtifakı

Karabük’te Millet ittifakının yükselişte olduğunu söylüyor bazı çevreler de. Son dönemdeki ekonomik sıkıntılarının, temel tüketim maddelerinin sürekli bir şekilde yükselişinin, vatandaşın alım gücünün düşmesinin bir siyasi faturası  bu seçimde kesilecektir.

 Millet ittifakı güçlü isimlerle 2 Milletvekili çıkartabilir, diyorlar. Millet ittifakı partilerinin birbirlerinin içinde ciddi bir uyum yakalaması çok önemli, eğer kendini yükselişte görenler birlik içinde aday çıkartmazsa, herkes benim partimin adayı olacak derse o zaman hüsran olur, çok partili ittifak bir yönüyle iyi belki ama bir yönüyle çok sıkıntılı olacaktır, diyorlar.

 Karabük Siyaseti  ve Vaatler

Karabük’ün verilen sözler, vaatler çöplüğü olduğunu söyleyen bazı çevreler de var. Bu görüştekiler, Karabük’e bugüne kadar sözü verilen ve tam zamanında yapılan tek bir proje var mı, diye soruyorlar.

Karabük’te özellikle seçim döneminde her partinin adayları vaat diye afedersiniz atar tutar, seçim bitince o vaatler rafa kaldırılır. Nadiren de olsa yapılan vaatler verilen sözlerden yıllar sonra yapılır, bazı vaatler ise yıllar geçse de yapılmaz, diyorlar.

Karabük’te artık seçim döneminde yapılabilecek, gerçekleştirilebilecek vaatler söylenmeli, Karabüklüler kandırılmamalı, diyorlar.

Bu görüştekiler tabi Karabüklüler’de  baksınlar kimler kendilerine hangi sözleri verdi, hangileri yapıldı, hangileri yapılmadı? Sözlerini, vaatlerini yerine getirmeyen hangi partiden, hangi görüşten olursa olsun bu kişilerin yeni vaatlerine kimse inanmamalı bu tarz kişileri Karabüklüler kafadan veto etmeli, diyorlar.

Ya iyi de o zaman kimse kalmaz ki çünkü her siyasi partinin veya belediyenin, vaat edip yaptığı ve yapmadığı işler var, nasıl ayırt edilecek ki diyorum bu görüştekilere,  o  zaman siyaset yenilenmeli,  verdiği sözleri yerine getirmeyen kimlerse hepsi gitmeli, yeni isimler gelmeli, Karabük siyaseti birkaç kişiye muhtaç mı yeni şartlar yeni isimleri ortaya koyacaktır, diyorlar.

 Karabük Orman Bölge Müdürlüğü

Yıllardır kurulamayan, Karabük’e gelince Bakanlık buna müsaade etmiyor denilen Orman bölge müdürlüğü şurada 4 ay önce Hatay’da sıfırdan kuruldu.

Karabük Orman İşletme Müdürlüğü, ülkemizde kurulan ilk orman işletme müdürlüğü işletme müdürlüğü rekoru kırıyor.Ülkemizin en büyük blok ormanları da Karabük’te. Dünya da acil olarak korunması gereken 100 sıcak noktadan birisiyiz. %77’lik bir oranla ülkemizde ki en geniş ormanlık alana sahibiz. 

Ama Karabük’e gelince zinhar mümkün değil kurulamaz Orman Bölge Müdürlüğü diyorlar, işte böyle bir Karabük siyaseti var, diyorlar

Ovacık ve Eflani’ye de  orman işletme müdürlüğü kurulacaktı o iş ne durumda acaba, diyorlar…

Karabük siyaseti değişmeli, vaatlerini yerine getirmeyenler ve de kurulması mümkünken Karabük’ün anasının ak sütü gibi hakkı iken orman bölge müdürlüğünü bile kuramayanlar gitsinler, Karabük’e vaat borcu olmayan, tuttuğunu koparabilecek yeni yüzler gelsin, diyorlar.

Anlaşılan bu sefer seçimler çok sert geçecek. Hiç kimse seçmeni çantada keklik olarak görmemeli, yani.

 

Yorumlar

  1. ECEVITIN KIRIZINDEN BUGÜNLERE

    Dolar kruru yukseldi.tl yabancı paralar karsısında değer kaybetti.halkın alım gücü eridi ve o meŞhur yazar kasa olayı meydana geldi ve ecevit siyasi hayatının bittiği. seçimlere zemın hazırladı..o donemı hatırlayın halkın alım gücü düşmüş,işler durmuş halk evıne ekmek götüremez hale gelmişti,emeklı dar gelırlı gecınemez hale gelmıştı.hattamemeur işci ve meklının maasının odenmemesı gundeme gelmişti. NERDEN NERE YE GELDİ TÜRKİYE.
    Şimdi üklemizde herşey var bolluk berket var sokaklar araba dolu ,insanlar mazot alma yarişinda benzınlıklerın önü full çakılı kuyuruklar uzamıs gitmiş ne için mazot benzın almak için.isteyene isteği kadar mazot benzin veriliyor .marketlerde yağ kurukları izdiham olmuş.isteyen isteiği kadar yağ alabılıyor…ÜKEMİZ büyü yollar kopruler hava alanları.heryerde yatırım var.dolar kuru yukseldi doğru ama üretim arttı istisham arttı ..BUgünlere şükür…ŞUANADA TÜM DÜNYA BİZİ KISKANIYOR..
    ECEVİT baş örtülü bayana hakaret edecek kadar kendini basit gören basit adam .Siyaset cöplüğümde battı gitti…artık ülkemiz özgürlükler ülkesi oldu ..DARBECILER hesap veriyor TEROİSTLER BİRBİR inlelerinde avlanıyor..BÜYÜK TÜRKİYE bugünlere kolay gelmedi .bu kaznımı korumak için 2023 secimlerinde tüm gücümüzle çalışalım..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Espiye’de kan bağışı kampanyası düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 00:36
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Espiye'de iftar sonrasında kan bağışı etkinliği düzenlendi.

Türk Kızılay ve Espiye Müftülüğünce Ulu Cami'de organize edilen etkinlikte, İlçe Müftüsü Osman Gülbe, Kur'an kursu öğrencileri, din görevlileri ve vatandaşlar kan bağışında bulundu.

Gülbe, kan vermenin hem dini hem de toplumsal sorumluluk açısından değerli bir görev olduğunu söyledi.

Ramazan ayında kan bağışlarının düştüğüne dikkati çeken Gülbe, şunları kaydetti:

“Bunun sebeplerinden birisi oruçlu vatandaşlarımızın olması, bu nedenle vatandaşlarımızın iftardan sonra mobil kan aracına gelerek kan bağışında bulunmalarını önemle rica ediyoruz. Kan vermek, İslam dininin insan hayatına verdiği değere uygun olarak teşvik edilen bir uygulamadır. Müftülük olarak kurumsal manada, bu manalı çalışmaya destek olmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızı Kızılay'a kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz.”