Okan Küçük Yorumluyor 25 Mayıs 2022

Okan Küçük Yorumluyor 25 Mayıs 2022

Yayın: 25.05.2022 09:32 |Güncelleme: 01.06.2022 11:59
Paylaş:
A+ A-

 Karabük’te Konser Vakası

Geçenler de bir konser vakası yaşanmıştı. O konuda yorum haber yapmıştım.  Yer seçimi noktasında eleştiriler yapılmıştı. Neden Üniversitedeki stadyum  tercih edilmedi denilmişti.  Mahalle arası denilebilecek, hastanenin yanı başındaki bir alanda gençlik konseri düzenlenmesi eleştiriler almıştı.

Sonradan bir kavga çıkmıştı konser de ama emniyet güçlerimizin anında müdahalesi hatta İl Emniyet Müdürümüz Sırrı Tuğ’un olay yerine intikal etmesi sonucu kısa sürede sorun çözülmüştü. Bu konu üzerinden Karabük Valimiz Fuat Gürel’e  yönelik  bağcıyı dövme niteliğindeki kısmına katılmadığımı ifade etmiştim.

Karabük’te Gezi Vakası

Bu konunun ardından yeni bir konu gündeme düştü. Karabük’te bir okul müdürünün başka bir gezi programı adı altında bir otobüs öğrenciyi Ak Parti’nin gençlik şölenine götürdüğü iddia edildi.

Konuyla ilgili herhangi bir öğrenci ya da veli  bu konuda bir bilgi vermiş, bir şikayet yapmış değil. Konu İyi Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Öztürk’ün sosyal paylaşım sitesinde “Acaba Karabük’te hangi okul müdürü öğrencileri Adana gezisi var deyip Akp’nin gençlik şölenine götürdü.” şeklindeki paylaşımı sonrası gündeme geldi.

Konuyla ilgili Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş Hocamızla telefon görüşmesi yaptım. Bu iddiayı kendisine sordum. Karabük merkez ve ilçelerinde hiçbir okul müdürünün hiçbir öğrenciyi  resmi bir program dahilinde bir yere götürmediğini, resmi olmayan bir şekilde zaten götüremeyeceğini, o tarihlerde herhangi bir resmi programın olmadığını da net bir dille ifade etti.

Şimdi orta da bir iddia var, iddia sahibi var. Milli Eğitim Müdürünün iddiaya yönelik açıklaması var. Hepsini yazdım. Gerisi kamuoyunun takdiridir.

Ak Parti Gençlik Kollarının Organizasyonu mu ?

Ak Parti Gençlik Kolları Başkanlığı Adana gençlik şölenine mutlaka katılım sağladı. Bu şölene Karabük’ten   mutlaka gençler de gitti. Acaba  liseli öğrencilerden de bu geziye katılanlar olmuş olabilir mi ?Malum Cumartesi günü tatil. Tatil de  öğrencinin  gideceği bir programa Milli Eğitimin müdahale etme şansı yok. Reşit olanlar kendiliklerinden , reşit olmayanlar ailelerinden alacakları izinle istedikleri her yere gidip katılabilirler. Buna da milli eğitim de , kimse de müdahale edemez.

Bu yönde bir katılım olmuş, olabilir mi ? Yine söylüyorum. İddia sahibi orta da , Milli Eğitim  o tarihte o güzergaha resmi bir gezinin olmadığını, resmi olmayan bir gezinin de zaten olamayacağını açık bir dille ifade ediyor.

 Seçim Savaşları Başlıyor  Mu ?

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, pandemi döneminde çalışmalarının azaldığı yönünde eleştiriler almıştı. Ve kısa bir süre önce de mahalle mahalle program yapmaya başladı. Gezici Başkanlık adıyla yaptığı bu programlarda mahallelilerin sorunlarını dinliyor, mahallelilerle de hem hal oluyor bir anlamda.

Tabi bu geziler Başkan Vergili’nin Milletvekili adaylığının ön adımları olarak değerlendiriliyor bazı çevrelerce.

Başkan Vergili’nin mahalle programında TOKİ’den hastane yapılmasını isteyeceğim. Hasten konusunda hatalar yapıldı.” Şeklindeki cümlelerini değerlendiren bazı çevreler, Vergili’nin cumhur ittifakı ortaklığında görünen bir sorun yok ama Başkan’ın tekrar  hastane konusunu gündeme getirmesi ve Ak Parti’ye yönelik ince ince eleştirileri de gündeme getirmesi ileri de hangi süreçlere evrilebilir şimdiden orasını kestirmek zor, diyorlar. Merhum Burhanettin Uysal ile yaşanan seçim sürecindeki tartışmaları hatırlatan bazı kişiler, bu seçim döneminde yine ittifak ortakları karşı karşıya mı gelecek, diyorlar.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Visa, Türkiye’de yeni ayrıcalıklar sunan my Visa programını başlattı

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 12:12
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Visa, Türkiye'deki Visa Infinite ve Visa Signature kart sahiplerine yönelik yeni programı my Visa'yı hayata geçirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, kullanıcıların hem Türkiye'deki hem de dünya genelindeki çeşitli avantaj ve fırsatlardan ücretsiz olarak yararlanmalarını sağlayan my Visa, üyelerine Türkiye'de ve dünyada yeme içmeden konaklamaya, alışverişten seyahate özel fırsatlar ve deneyimler sunuyor.

Program, yeme içme, konaklama, alışveriş ve seyahat alanlarında 50’den fazla yerel ve global marka ile yüzde 40'a varan indirimlerin yanı sıra yanı sıra ücretsiz hizmetler de sunuyor.

Avrupa ve Amerika'da restoran harcamalarında yüzde 10 indirim elde etme fırsatı sunan my Visa, İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da ücretsiz Fast Track ve buggy hizmetlerinden yararlanma imkanı sağlıyor.

Ayrıca, my Visa üyeleri Visa'nın Luxury Hotels Collection kataloğundaki lüks otellerde özel ayrıcalıklarla rezervasyon yapabilecek.

Visa'nın Avrupa genelinde üst gelir grubundaki tüketicilerle gerçekleştirdiği “Üst Gelir Grubu Tüketicilerin Beklentilerini Anlamak” isimli araştırmaya göre, Avrupa'daki yüksek gelir grubu tüketiciler kartları genellikle kullanım kolaylığı için tercih ederken, Türkiye'deki yüksek gelir grubu ise bu kartları sunduğu fayda ve ayrıcalıklar için kullanmayı tercih ediyor.

Avrupa'daki yüksek gelirli tüketiciler, sağlıklı yaşam, konforlu ve özel seyahat deneyimleri, gösterişsiz lüks ürün ve hizmetler ile sorunsuz ve güvenilir online alışveriş deneyimlerine öncelik veriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin, şirketin Türkiye'de 40. yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, “40 yıldır müşterilerimiz ve onların ihtiyaçları hep odağımızda oldu. Visa Infinite ve Visa Signature kart hamilleri için sunduğumuz my Visa programı, Türkiye'de bir kart şemasının üst segment kart sahiplerine doğrudan sunduğu ayrıcalıklar programı olarak bir ilke imza atıyor. Ülkemizde bu kartları kullanan kart sahiplerini, Türkiye'nin yanı sıra tüm dünyada yaşam tarzlarına hitap eden mekan ve markalarda kendilerine özel ayrıcalıklarla bir araya getirmekten mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Visa Güney Avrupa Bireysel Ürünler Başkanı Zeynep Ürkmez de Visa'nın Güney Avrupa bölgesinde my Visa programını ilk defa Türkiye’de hayata geçirdiğine dikkati çekerek, “My Visa programı ile amacımız Visa Infinite ve Visa Signature kart sahiplerine, ihtiyaç ve alışkanlıklarına hitap eden, yaşamlarına değer katacak hizmet, ayrıcalık ve fırsatları sunmak.” değerlendirmesinde bulundu.